לימוד אימון אישי

shintaf

New member
לימוד אימון אישי

שלום לכם שוב בימים האחרונים חשבתי על אפשרות של לימוד אימון אישי - אך במטרה שהלימודים יתנו לי כלים להשתמש באימון לעצמי ואני אוכל לאמן את עצמי בתחומים שונים בחיים - מה דעתכם ?

meytab

New member
לימודי אימון אישי

היי לימודי אימון אישי מאוד מעשירים. הם גם נותנים ראייה אחרת על ההרגלים שלנו והחיים בכלל וברוב המסלולים שאני מכירה הלימודים משולבים עם תהליך אימון אישי שהלומד עובר במסגרת הקורס לכן בעיני ללמוד אימון אישי כדי להעשיר את עצמך ולהעזר בכלים כדי לאמן את עצמך זה בהחלט אפשרי ואפילו מאוד נחמד אני אישית מאוד נעזרתי במה שלמדית בקורס לעבוד על עצמי. עוד לפני שהתחלתי לאמן אחרים. הייתי ממליצה לך במקרה כזה לבדוק בתי ספר לאימון אישי בהם הלימודים אורכים מספר חודשים ולא שנתיים שלוש שיהיה בהצלחה! מירב

shintaf

New member
קודם כל תודה על התגובה

האם את מכירה בתי ספר כאלו שהלימודים בהם אורכים מספר חודשים - והאם הם מספיק מקיפים?

meytab

New member
בטח יש כל מיני

אני יכולה להעיד על גומא, שם אני למדתי המסלול שם מחולק לשניים - קורס בסיסי בו לומדים על עולם האימון וחווים תהליך אימון של 10 פגישות מי שרוצה אח"כ להמשיך יכול לעשות את הקורס המתקדם שם לומדים לאמן וחווים תהליך בו מאמנים מישהו במשך 10 פגישות עם סופרוויז'ן צמוד כל קורס אורך כ 4 חודשים זה דורש עבודה עצמית כמובן ומאוד מאוד מלמד כמובן שלא על כל מטרה ניתן להתאמן באופן עצמי. אבל דברים קטנים, צורת ראייה, שינוי של הרגלית ואוטמטיים - בהחלט אפשר לשפר מאוד.

bridges

New member
בהחלט

איתי למדו אנשים שזו היתה בדיוק מטרתם. כמו כן ניתן להשתמש בכלים שנלמדים בקורס אימון גם לניהול עובדים עבודה מול לקוחות ועוד... עדיין... אני מזמין אותך להגיע עם הקורס כשאת פתוחה לאפשרות שכן תעסקי גם באימון (אפילו באופן חלקי או בהתנדבות).... רונן

אני מכירה תלמידים,

שלמדו על מנת לקבל כלים לעצמם ואמרו לעצמם שאולי גם יאמנו אחרים. תלכי לערב מבוא של קורסים (יש ערבימבוא חינם) ותראי אם זה תואם למה שאת רוצה.

ובהרבה מבתי הספר

חלק מהמסלול משלב לעבור אימון אישי של 10 פגישות, אז זה גם יקדם את המטרות שלך.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לכל בית ספר שאני מכירה

יש ערבי מבוא חינם. תכנסי לאתרים שלהם ותבדקי תאריכים.

ענבל כהן חמו

מנהל
אימון עצמי

הייתי רוצה לחדד את התשובות שניתנו כאן. קורס של אימון אישי נותן הרבה מאוד תובנות וכלים שאנו יכולים להעזר עבור עצמנו. ערכם רב ותרומתם גדולה. יש להבדיל בין זה ובין אימון עצמי - אי אפשר להיות המאמן של עצמך. באימון יש נקודת מבט חיצונית שאינה אפשרית כאשר אנו עושים עבודה עצמית. אם תלמד אימון תקבל הרבה כלים. גם אם תעבור אימון תקבל הרבה כלים אשר ישמשו אותך עבור עצמך. אם מטרת האימון היא לצורך עבודה עצמית, אינני בטוחה באיזו מהדרכים תקבל יותר.

../images/Emo71.gif

אם המטרה היא להתאמן בתחומים שונים בחיים, הכשרה כמאמנת אישית נראית ממבט ראשון כאמצעי שלא מתאים למטרה. באותה מידה שאם את רוצה להתנסות בסוגים שונים של אוכל, לא תלכי ללמוד בהכרח להיות שפית. תהליך האימון (כמתאמנת) מאפשר לך אדם נוסף שמשקיע בך יחד איתך. לאחר סדרת המפגשים הראשונה (כ-12 מפגשים במשך כ-3 חודשים), הוא אמור להיות זמין לך למשך שארית חייך, בין אם במפגשי אימון/ליווי מלאים בתשלום לפי הצורך (בדר"כ אחת לכמה שבועות או חודשים), ובין אם בהתייעצויות ממוקדות של כמה דקות (בדר"כ ללא תשלום). במסגרת האימון את מקבלת את אוסף המאפיינים האישיים שלך שמגדירים מה הכי מתאים לך והתפקיד שלך הוא ליישם אותם בפועל בתחומי החיים השונים. אבל השורה התחתונה היא שבהחלט אין חובה להיות מאמן על מנת להגדיל את מידת ההגשמה שלך בתחומים השונים.

חושב שכדאי לך

יודע שתקבל כלים שיוכלו לשמש אותך בכדי להדריך את עצמך. באופן אישי אני מאמין שההדרכה העצמית היא נפלאה ואפילו נדרשת לפני היציאה להדריך אחרים - החוויה העוצמתית של הרגשת הכלי על עצמך.

isaacm

New member
אני רואה תועלת רבה לעצמי בלימודי אימון אישי

מעבר ליכולות של עזרה לזולת (קיום אימונים). ואני מרשה לעצמי לומר גם לך שרבה התועלת האישית המופקת מלימודי אימון אישי. זה נכון שחשוב לקחת בחשבון באילו לימודים מדובר. ההתייחסות שלי היא ללימודים שמכוונים להסמכה ע"י ה - ICF. אני לא מכיר את ההסמכות הקיימות בארץ (אם יש) ולכן מייחס את התשובה שלי רק למה שאני מכיר. איציק

גם אני מצטרף לשאלה

שיטוטי וחיטוטי באתרים השונים של מקומות לימוד לא נתנו לי תשובה ברורה ופשוטה שתאפשר לי לעשות השוואות בין מקומות הלימוד השונים. ישנם פרמטרים רבים כדי לעשות השוואה. פרמטרים שחלקם אובייקטיביים וחלקם סובייקטויביים. אובייקטאיביים כמו למשל תקופת הלימוד, שכר הלימוד, תנאי קבלה סובייקטיביים כמו למשל מי מלמד והכשרתם של המלמדים, רמת הלימוד ועוד. האם יש איזו טבלת השוואה שתקל על מציאת מקום מתאים? ואשמח לקבל לתיבת המסרים המלצות על מקומות לימוד באיזור ירושלים והמרכז. ואגב, רציתי לדעת למה בקורס שבחסות איקא יש דרישה לתואר אקדמי? האם לא מספיקה התאמה אישית, רצון ויכולת אישית ואינטלקטואלית? האם תנאי קבלה "אקדמי" מגביל ומצמצם כזה אינו פוגע ברעיון של האימון האישי בכלל? אשמח לקבל תגובה גם ממישהו הקשור לאיקא.

ענבל כהן חמו

מנהל
אין טבלת השוואה

אבל אם תכין כזו, אני מוכנה לפרסם אותה בפורום... למרות שהרבה פרמטרים הם סובייקטיביים.

isaacm

New member
לא התרשמתי שאיקא מתחבאים

ואני תוהה - ואם תרצה, תשתף. בוא ונניח לרגע שיש לך טבלת השוואה מפורטת ככל שתרצה. איך תקל עליך טבלה כזו למצוא מקום מתאים? באמת עם טבלה כזו קל לך יותר? בהקשר של השאלה שלך לגבי איקא - באמת אני סקרן - נראה לך שהאיקא פיספסו בגדול כשהוסיפו תנאי קבלה "אקדמי" מגביל ומצמצם כזה? איציק - תמיד תוהה

תפאדל, תנאי קבלה באיקה

תנאי קבלה • תואר שני ומעלה, ולפחות חמש שנות ניסיון במסלול קריירה מוכח . • תואר ראשון ולפחות 10 שנות ניסיון במסלול קריירה מוכח כולל ניסיון בהדרכה,הנחייה ייעוץ וכד'.[ עדיפות לבעלי תואר שני]. • בעלי מסלול קריירה והישגים יוצאים מגדר הרגיל בתחומי עיסוקם ,המקצועות השונים, התרבות והאמנות,הספורט, ובתחום הציבורי והממלכתי. • מנהלים בכירים בעלי ''רקורד'' מוכח. • בעלי מקצועות חופשיים[רופאים,עו''ד, רו''ח וכו'], עם ניסיון של לפחות 4 שנים. • ועדת קבלה. בשביל מה כל האבו עלי הזה? האם כדי ליצור רושם של אקדמיזציה? של לימודים "ברמה גבוהה"? למה לעצור אנשים מוכשרים וטובים רק בגלל מסלול חייהם לא איפשר להם לרכוש תארים באוניברסיטה ועתה הם רוצים בכ"ז לממש את הפוטנציאל שלהם ע"י לימוד אימון אישי?

isaacm

New member
אני לא מצליח להבין

מה משנה לך תנאי הקבלה שאינם רלוונטיים אליך. או שאינם רלוונטיים כי אתה עומד בהם או שאינם רלוונטיים כי אינך עומד בהם. מי שמעוניין ללמוד - מוצא מקום והולך ללמוד. בתחילה חשבתי שאתה מעוניין ללמוד אימון אישי. זה עדיין המיקוד שלך? אם כן - נראה לי שתצליח. אם לא - אני נשאר עם התהיות שלי . . . בכל מקרה מאחל לך הצלחה בהשגת הדברים אליהם אתה השואף. איציק

למעלה