לימוד אותיות

לימוד אותיות

מאחר וביתי ביקשה ממני שאלמד אותה אותיות אז לימדתי אותה וכמעט מסיימים נשאר בעיקר אותיות סופיות השאלה שלי היא מה ללמד אותה הלאה? ניקוד? או פשוט ללמד אותה צירוף של אותיות שיוצרות מילים? אציין שזה הכל מהכיוון שלה ללא לחץ ממני

אני הייתי הולכת על ניקוד

כמו שלמדו פעם קמץ / פתח בהתחלה... ברגע שהיא תתפוס שהניקוד משפיע על ההגיה, זה ירוץ... (ואם זה בא ממנה אני ממש בעד...
, ילד ששואל - צריך לענות לו)

תראי, יש קצת בעייה בללמד דברים שלא זוכרים

או לא יודעים ממש ממש טוב משום שאת לא רוצה להקנות לה שגיאות. מה שאני הייתי עושה, זה משאילה מהספריה את הספרונים הדקים האלה עם המילים הפשוטות, או קונה את המארז של "ספרוני" (לפני כמה חודשים - 69 ש"ח בסטימצקי) ומראה לה שיש אות שהיא עושה את הצליל, וניקוד שהוא עושה את התנועה, וביחד אנו מקבלים את מה שיוצר מילה. (אני מקווה שאני מספיק ברורה כאן)... במקביל, תעבדי איתה על לזהות צליל פותח (פיל ופרה מתחילים באותו צליל למרות שמילה אחת מתחילה ב PI ואחת ב PA), צליל סוגר וכו'... ושוב, לדעתי רק אם היא שואלת, אני לא ממש בעד ללמד קריאה לפני כיתה א'...

נמשיר

New member
../images/Emo45.gif מסכימה לגמרי

ואולי שווה לעבוד קצת על מוכנות בנושא חשבון במקום להתקדם בקריאה שכן היא עושיה למצא את עצמה משועממת בכתה א' או עושה טעויות בשל לימוד לא מדוייק.

נמשיר

New member
את הבסיס

אני לא יודעת מה היא יודעת ומה לא אז זה הבסיס: ספירה עד 20 ספירה אחורנית מ20 (רוב הילדים מתקשים בדיוק בזה. *תתחילי עד 10 ואם תראי שהיא שולטת אז תתקדמי עד 20. מי בא לפני ומי בא אחרי (רצף המספרים) קטן וגדול ואת יכולה קצת חיבור וחיסור אבל עדיף שתעשי לה את זה כציורים חשבוניים כדי שיהיה לה קל יותר להבין על מה מדובר.

מוסיפה עוד משהו...

ספירה מהאמצע. אם יש קבוצה של 5 ורוצים להוסיף להם 3, אז לא סופרים את החמש אלא ישר 6, 7, 8... (מקווה שזה ברור
)

../images/Emo41.gifגם אני רוצה טיפים!!

איך מתחילים ללמד בכלל? הקטנטונת שלי לא תדע בכלל אם אני לא אלמד אותה, והאמת היא שאין לי מושג איך להתחיל... יש לי בבית המון חוברות, ספרים- כל הציוד של כתה א (באדיבות אמא שלי ), אבל שיטת ההוראה לא באה לי בצורה טבעית.

את רוצה שהיא תדע לקרוא או גם לכתוב כרגע?

איזה חוברות שלחו לך? (כי את השיטה של בלי סודות אני לא מכירה, אצלינו עובדים בשיטה של להכיר את האותיות ואת התנועות אחת אחת...) הייתי פשוט מנסה להכניס את זה לשגרה של פעמיים או שלוש בשבוע, עבודה מהחוברת ורואה איך זה הולך... יותר כמו לעבוד איתה בחוברת עבודה מאשר ממש ללמד... היא רוצה? זה זמן טוב להתחיל עם כל המעבר והשפה החדשה הנוספת שהיא תצטרך ללמוד? שלא יהיה לה יותר מדי עומס...

אני רוצה להתחיל איתה בחופש הגדול

לא באופן אינטנסיבי מאוד (היא תהיה בת 5 ), אבל שהיא תדע לכתוב את שמה, להכיר חלק מהאותיות וכדומה. עם הגדולה אני רוצה להמשיך את מה שהיא יודעת כדי שלא תשכח. מנסיון עם המעבר הקודם- חשבתי שזה יותר מדי לחץ לעבוד גם על העברית והיא אכן שכחה הכל, ואחר כך נאלצה להתחיל שום מנקודת ההתחלה, וזה יהיה מאוד חבל לעבור זאת שוב. לגביי החוברות- יש לי כמה שיטות בבית- אמא שלי קנתה לנו בתחילת שנת הלימודים ספרים וחוברות שהומלצו כאן בפורום בסכום של 700 ש"ח... באמת שאנחנו מצויידים טוב

אתי77

New member
כנסי אולי לבלוג שלי

אין שם בשלב זה לימוד קריאה אבל כן לימוד אותיות, גם במאמר מרוכז כללי על כל האותיות, וגם על כמעט כל אות בנפרד. עד שיכירו את כל האותיות והצליל של כל אחת, אני מקווה שאכתוב מאמר על איך להמשיך הלאה

למעלה