לימודי NLP

jk3434

New member
לימודי NLP

שלום לכולם,
השאלה שלי אינה מקורית :) אך היות והתשובה הזו ניתן לקבל רק במייל אישי, אני מעוניינת לקבל המלצות על הכשרה בתחום NLP במטרה להפוך בעתיד למטפלת בשיטה הזו. מאוד חשוב לי שרמת הלימודים תהיה רצינית ומעמיקה, עד כמה הלימודים תורמים ומאפשרים גם לעבור תהליך אישי וגם עד כמה יש אפשרות לפרקטיקום של הטיפול במהלך הלימודים. אשמח לקבל כל המלצה, הערה או תובנה. ושאלת השאלות: האם יש עבודה בתחום, האם אנשים מחפשים מטפלי NLP? האם NLP מהווה שיטה טיפולית בזכות עצמו או שזה טוב רק ככלי נוסף ב"ארגז כלים" רחב יותר?
מקווה שזה לא יותר מדי שאלות.. תודה רבה!!

ommerl

New member
ברוכה הבאה. מספר תשובות

אני הולך לענות לך את התשובות שאת לא רוצה לשמוע כרגע אבל צריכה...
&nbsp
האם יש עבודה בתחום?
-אם את מתכוונת לעבודה כשכירה: התשובה היא מעט מאוד. את יכולה להשתלב כמורה בבית ספר ל- NLP אם תלמדי את ההכשרה המתאימה (NLP TRAINER).
יש מעט מאוד מקומות שמספקים עבודה ל- NLPיסטים כפרילנסרים (אני מכיר אחד בלבד ומתכנן להקים אחד בעצמי).
למעשה כמטפלת את בעלת עסק.
&nbsp
האם אנשים מחפשים מטפלי NLP?
אנשים מחפשים פתרון לבעיות שלהם. מעטים מחפשים ספציפית מטפל NLP.
קחי לדוגמה מישהו שרוצה לרדת במשקל- הוא לא יחפש NLP ואחר כך יחפש ירידה במשקל. הוא קודם יחפש ירידה במשקל ואם הוא מכיר NLP אולי הוא יוסיף "באמצעות NLP".
בתור בעלת עסק זה לא שיקול בכלל. בעזרת שיווק את מגיעה לקהל היעד שלך בין אם הוא מחפש NLP ובין אם לא.
&nbsp
האם NLP מהווה שיטה טיפולית בזכות עצמו או שזה טוב רק ככלי נוסף ב"ארגז כלים" רחב יותר?
זה מהווה שיטה טיפולית בפני עצמה. אני לא ממליץ ללמוד כמה כלים בו זמנית. הרבה מאוד לומדים NLP בשילוב עם קואוצ'ינג וכל מיני דברים. אני אומר לך שזו טעות חמורה. זה נובע מחוסר ביטחון לטפל באנשים וחיפוש אחר פיתרון חיצוני.
תלמדי NLP, תתמחי בזה. תעמיקי בזה ורק אז- תלמדי כלי חדש. אני אחרי 4 שנים בתחום התחלתי לשלב כלים חדשים בעבודה שלי.
&nbsp
המלצה על בית ספר בתיבת המסרים כמובן..

למעלה