לימודי MSW advanced standing בבוסטון

shanistone

New member
לימודי MSW advanced standing בבוסטון

היי
אני מסיימת השנה בבר אילן תואר ראשון בעבודה סוציאלית ועוברת לבוסטון עם גרין קארד נישואין. אני מעוניינת להמשיך ללימודי עבודה סוציאלית קלינית בתואר שני בBU או בוסטון קולג׳.
רציתי לשאול מספר שאלות:
1. מה ההבדל בין תוכנית הadvanced standing לתוכנית הרגילה מלבד הזמן? האם סטודנטים שלמדו לתואר ראשון לא בארה״ב יוכלו להתקבל אליה?
2. מהם התהליכים שצריך לעשות עם תואר מהארץ כדי להגיש בקשה לתואר שני בארה״ב? כיצד ׳מתרגמים׳ את הכל? האם יש גוף מוסדר שעוברים דרכו? (אני מניחה שכן.. אמריקה..)
3. מהן הדרכים המקובלות לחפש דרכן מלגה לתואר שני?
4. האם יש כאן מישהי/ו שמבין קצת במסלולי BSW ויודע האם קיים מסלול שמשלב עבודה סוציאלית וקרימינולוגיה? לא הצלחתי למצוא במוסדות שציינתי מעלה..

תודה מראש,
שני

מלטג

New member
תשובות חלקיות

2. דווקא אין נוהל גורף, זה משתנה ממקום למקום. חלק פשוט יבקשו ממך להביא מהמזכירות של בר-אילן גיליון ציונים באנגלית (ואולי עוד טפסים) וזה יספיק. חלק ישלחו אותך לחברה חיצונית לבחירתם ש״מתרגמת״ להם.

3. בגדול אין ממש. הדרך היחידה להבטיח מימון היא להגביל את עצמך מראש למסלולים עם מימון מובנה, מה שדי נפוץ בתכניות דוקטורט ודי נדיר במסלולי תואר שני. מאחר שכבר סימנת תכניות ספציפיות, אפשר פשוט לבדוק באתר (או לשאול במייל למזכירות) איך עובד שם עניין המימון. מלגות חיצוניות זה למרבה הצער די אבוד מראש, במיוחד לזרים.

1,4 אין לי מושג.

בהצלחה!

tibia2014

New member
כמה הערות

דבר ראשון שיהיה בהצלחה.

דבר שני- בטח שמת לב לזה שסקרת את האתרים השונים של המחלקות לע"וס אבל אם לא- תחומי העניין של המחלקות בעו"ס בארה"ב שונות מהותית ממה שמתעסקים בישראל. יש דגש מאוד גדול על נושאי שבישראל ייכנסו תחת בריאות הציבור: גריאטריה, איידס, וגם נושאים של ילדים, מיעוטים וכו'. שווה לך אולי לבדוק תוכניות שחוסות תחת המטרייה של סוציולוגיה - אולי הן יהיו יותר בכיוון של מה שאת מחפשת.

אם את חושבת להתחיל ללמוד כבר בשנת הלימודים של 2016-17 יכול להיות שאיחרת את המועד- אני במקומך הייתי מתכווננת על שנת הלימודים 17/18.

מצד שני בוסטון זה ה-מקום לחפש בו לימודים מתקדמים עם מליון מוסדות בפחות משעת נסיעה (לא בכולם יש מחלקות רלונטיות: הרווארד, MIT, BU, BC ברנדייס, טאפטס, נורת'ריסטרן ושאר קמפוסי אוניברסיטאות מדינת מסצ'וסטס ואם טיפה מותחים את החבל יותר אז גם בראון).

shanistone

New member
תודה על התגובה!

כן ראיתי את המסלולים השונים והאמת שמצאתי כמה שבכיוון שלי...רק לא בקרימינולוגיה.
&nbsp
אני לא מתכננת על השנה הקרובה כי כפי שציינת כבר פספסתי את המועד...
תודה!!
&nbsp

Boston Guy

New member
יש לך טעם יקר...

התכניות בבתי הספר שעליהם את מדברת עולות כ 45,000$ לשנת לימוד רק ב TUITION AND FEES (בלי מעונות וכיוצ"ב) - כלומר גם בתכניות המזורזות כל MSW שכזה יעלה לך 100,000$ או יותר.

shanistone

New member
תמיד היה לי... :)

אני לא מתכננת על מעונות וכו׳... כבר אגור בבוסטון שנה עד שאתחיל ללמוד.
אבל לא הבנתי משהו- אם שנת לימודים אחת עולה 45,000$ והתוכנית שדיברתי עליה היא שנה אחת- איך זה קופץ ל100,000$ לתואר?

shanistone

New member
ועוד שאלה-

אם יש לי GC ובעלי אמריקאי אני אוכל לקחת הלוואה סטודנטיאלית כמו שאזרחים אמריקאים לוקחים?
&nbsp
האם אתה מכיר מוסדות זולים יותר מBC ו- BU?
&nbsp
תודה :)

Boston Guy

New member
אני גר בערך באמצע הדרך בין BU ו BC

המרחק בין שתי האוניברסיטאות הללו הוא בערך 3 קילומטר.

אם תציירי על המפה עיגול, שהאמצע שלו הוא הבית שלי והרדיוס שלו הוא 10 קילומטר - בתוך העיגול הזה "ייכלאו" 54 אוניברסיטאות, קולג'ים, GRADUATE SCHOOLS וכיוצ"ב. יותר מ 250,000 תלמידי אוניברסיטה לומדים (ורובם גם מתגוררים בזמן הלימודים) בתוך העיגול הזה.

אם תגדילי את תחום החיפוש לכלל מדינת מסצ'יוסטס (שגודלה בערך מקביל לגודל מדינת ישראל בגבולות 1967) - תגיעי ל 114 מוסדות לימוד אקדמאיים.

אז התשובה לשאלתך היא: כן. אני מכיר עשרות מוסדות לימוד אקדמאיים ב"שכונה" שלי. השניים שאת ננעלת עליהם הם בין היקרים שבחבורה.

לגבי הלוואות סטודנטים: יש כל מני סוגים של הלוואות, ואני די בטוח שחלק מהסוגים הללו את תוכלי לקחת.
אבל את צריכה להבין שהלוואות צריך להחזיר - כולל ריבית מפולפלת.
ושמהלוואת סטודנטים לא משחרר אפילו המוות.
להתחיל את החיים בארה"ב עם חוב של רבע מליון ש"ח או חצי מליון ש"ח שעליו דופקת ריבית זה לא התסריט הכי אידאלי.

למעלה