לימודי תקשורת

לימודי תקשורת

היי לכולם רציתי להתייעץ בקשר להתלבטות שיש לי מה ללמוד. הכיוון הכללי שלי ללימודים זה תקשורת ורציתי ללמוד את זה במכללה למנהל כי שמעתי ששם התואר מאוד טוב ומעניין אבל יש שתי בעיות: גם אני מעדיפה תואר של אוניברסיטה וגם הלימודים שם הרבה יותר מידי יקרים אז החלטתי ללכת על אוניברסיטת ת"א וללמוד שם תקשורת. הבעיה עכשיו היא שאני צריכה לשלב את זה עם משהו ואני לא מוצאת מה!! הכל כל כך משעמם! מה כדאי ללמוד עם זה? מה בכלל אפשר ללמוד עם זה? מה נחשב להכי טוב? תודה מראש על העזרה...

אופציה אחת שתרצי לשקול-

לימודים משולבים- תקשורת באת"א וכותרת: מכון הדסה ליעוץ בבחירת מקצוע ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 עתונאות כותרת, בי"ס לעתונאות ולתקשורת, ת"א כתובת: ברודצקי 17 רמת אביב תל-אביב 69051 טלפון:03/6427003 מועד הרשמה: מפברואר. המסלולים: 1.עם האונ´ הפתוחה. 2.עם אונ´ ת"א. 3.מסלול עצמאי. מועד תחילת הלימודים: פרטים במוסד. גובה שכר לימוד: ראו להלן נכון ל- תשס"ב משך הלימודים: שלוש שנים שעות לימוד: בשעות היום. דרישות מוקדמות: תעודת בגרות+ מבחן וועדת קבלה תעודה בסיום: תעודת גמר תנאי קבלה: ראו בהמשך בסעיף תוכנית הלימודים. תוכנית לימודים: - תנאי קבלה: תעודת בגרות ו/או בעלי 24 נקודות זכות של האוניברסיטה הפתוחה. נושאי לימוד: מערכת חדשות ממוחשבת, סדנת רדיו, איסוף מידע וחדשות, יסודות העריכה, דיני תקשורת, יסודות תרבות המערב, הציונות ומדינת ישראל, תקשורת המונים, סדנת טלויזיה, סדנת שיכתוב, תורת הריאיון, מושגי יסוד ביחסים בינלאומיים, סדנה בהפקת עיתון, אתיקה עיתונאית, עיצוב וצילום, סקרים ודעת קהל, עיתונות חוקרת, אסכולות בכתיבה עיתונאית ועוד. בתום ארבעה סמסטרים תעודה מקצועית. בתום שבעה סמסטרים תואר ראשון במדעי החברה (עם התמקדות בתקשורת) או החברה והרוח. (לימודים עם האוניברסיטה הפתוחה). לימודים ב"כותרת" ולימודים באוניברסיטת תל-אביב. (3 שנים). שכר לימוד לתשס"ב: 7,500 ש"ח + תשלום נפרד לאוניברסיטת ת"א. תנאי קבלה: תעודת בגרות. בחינה פסיכומטרית ארצית. ותנאי קבלה מיוחדים של אוניברסיטה ת"א לחוגים השונים. פרטים במוסד. התוכנית המוצעת נועדה למועמדים הרואים את עתידם בעולם אמצעי התקשורת. הלימודים כרוכים בתוספת של כ - 46 שעות סמסטרליות לשעות ההוראה העיונית באוניבסיטה, וכן בתשלום נפרד לכותרת. השיעורים מתקיימים לרוב בסדנאות של העתונות המודפסת, הרדיו, והטלויזיה. למסלול זה רשאים להרשם מועמדים אשר התקבלו לחוג לתקשורת בפקולטה למדעי החברה ובחרו בחוג לימודים נוסף, וכן תלמידים שהתקבלו לחוג למדעי המדינה (מורחב) או לחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה (מורחב), וגם לתוכנית הלימודים הכלליים בפקולטה למדעי הרוח. מידע מפורט ניתן לקבל במזכירות בית הספר. אתר באינטרנט: www.koteret.co.il נכון ל- תשס"ג

חוג נוסף

החוג הנוסף קשור לתחום בו תרצי לעסוק. אם תרצי לעסוק בנושאים מדיניים- מדעי נמדינה, תחום כלכלי- כלכלה וכו´.

עוד שאלה

לא הבנתי משהו, אם אני לומדת את התואר בתקשורת של אוניברסיטת ת"א בשילוב עם "כותרת" אני צריכה ללמוד גם תקשורת, גם מקצוע נוסף של האוניברסיטה וגם ב"כותרת"?

כן, אבל...

ע"פ החלטת ועדת ההוראה של את"א, תלמידי "כותרת" הלומדים תקשורת יוכלו לזכות בפטור של עד 12 ש"ס מסדנאות ו/או קורסי העשרה של האוניברסיטה.

אוקיי אז

זה מה שהכי מומלץ לעשות? וזה לא יוצא הרבה כסף כמו במכללה? וחוץ מזה, איך בכלל נרשמים לזה?

שכחתי משהו

יש לכם מושג מה יותר נחשב אח"כ בשוק העבודה? יש הבדל משמעותי בתחום הזה בין מכללה לאוניברסיטה? כי אני יודעת שהתואר במכללה למנהל יותר מעשי ובאוניברסיטה תאורטי...

ביקוש

ההתיחסות אינה אחידה ומשתנה ממעסיק למעסיק על פי נסיונו עם בוגרים, ועל פי טעמו והשקפתו.

המלצה

לא, זו לא היתה המלצה. פשוט, נראה היה נכון להביא לידיעתך גם את האופציה הזו כשאת שוקלת באיזו מסגרת לבחור.

למעלה