לימודי תפירה

לימודי תפירה

ב"ה היי, אני בטוחה שכאן אוכל לקבל מידע ... אני רוצה ללמוד תפירה (כרגע כתחביב) שמעתי על "מכון יעל" בעיקר מפרסומים בעיתונים .. אשמח לשמוע אם יש כאן נשים שלמדו שם וממליצות? אשמח גם לשמוע המלצות על מקומות נוספים באיזור השפלה-מרכז (רחובות - תל אביב). תודה שירית

../images/Emo91.gif ללמוד רק אצל המומחים שנקר

באו אלי תופרות שסיימו בתי ספר פרטיים חבל"ז. שרפו זמן וכסף וידע אין .אם זו הייתה אחת הייתי אומרת זו לא מוכשרת אבל כמה ?

אני למדתי שם

תעשי חיפוש בפורום עם השם "מכון יעל" ותמצאי שרשורים בנושא. זה מצויין בתור תחביב - במעט שיעורים יחסית לומדים ליצור כמעט כל מה שרוצים. משלב ההכנה של הגזרה עד לתפירה הסופית. בסיום הקורס הבסיסי אפשר להתמחות בנושאים נוספים - אבל אין ממש צורך. כל אחת יכולה מהבסי הזה להתקדם הלאה. מה שטוב שם זה שכל השיטה (החל מציור הגזרה ועד סיום התפירה) היא מאד קלה. אם פעם הייתי מציירת גיזרה לפי הספר "יסודות הגזרה" וזה לקח לי לפחות רבע שעה - בשיטה של מכון יעל לוקח לי פחות מ- 5 דקות לשרטט גיזרה ויוצא יותר יפה. אני למדתי ברחובות, קבוצה של 5 בנות. אבל את צריכה מכונה בבית כי הלימוד מבוסס על ש"ב.

אילה לי

New member
גם אני למדתי שם

למדתי בבני ברק, קורס בסיס ואח"כ קורס חצאיות. מאוד נהניתי ולמדתי המון. בהצלחה!

אני למדתי אצל מלי חוט ומחט בפתח תקוה

מורה מצויינת, מעתיק לכאן פרטים מהחתימה שלה בפורום טכסטיל פתיחת קורסים הכרת המכונה, יסודות התפירה, במשך השנה, כל השנה. סדנאות סגורות וימי הולדת לערבי נשים בכל נושא נבחר בתחום התפירה. מהנה, מהנה, פרטים בטלפון 03-9074797 הבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/hutvemahat1104

אנסה להתנסח בזהירות

אני מכירה מישהי שלמדה שם בהיותה מתחילה והיא עדיין באותו מקום בו היתה קודם - והיא בחורה עם ידיים טובות. אבל ה"שיטה" שלהם חפפנית אולי תדעי לתפור טרנינג לילדה.... אולי. השיעור הוא קבוצתי - יושבים ליד שולחן והמורה מדברת ומדברת ויש שאלות ביניים ויש לחץ מי תראה ומה תראה. ועושים כל מיני דוגמיות בבית. ככה לא לומדים תפירה!!! כאן בפורום תראי המלצות רותחות - לדעתי הן המלצות "מטעם" (כמו מישהי שכתבה: היום אני יודעת לתפור כל בגד, כן בטח ב12 שעורים
)

ראשית, אני לא "מטעם" מכון יעל

רק למדתי שם ואין לי שום רווח או בהפסד אם ילמדו שם או לא. אני מכירה מישהי שעובדת כתופרת והיא תופרת הכל ודי מוצלחת. כל ההכשרה שלה זה הקורס הבסיסי במכון יעל. אז נכון שלא לומדים שם הכל אבל נותנים את הבסיס שממנו אפשר להתקדם גם לבד. בשיעור איתי היו 5 בנות, ישבנו סביב שולחן גדול, כל אחת קיבלה דף עם הנחיות מדוייקות איך תופרים את המוצר (החל מהגיזרה ועד סיום התפירה). המדריכה משרטטת את הגיזרה ומסבירה וכן אנחנו. מראה איך לגזור את הבד וכו' - נכון שאת העבודה המעשית ברובה עש בבית וזה מעולה (כי בקורס חצאיות תופרים במקום - וזה סתם בזבוז זמן ואני אוהבת לתפור בבית עם המכונה שלי). וממש אין לחץ של מי תיראה ומה תיראה. הכל מובנה ומסודר. כבר בשיעור הראשון תפרתי טרנינג לילדה - ששימש אותה כל החורף כפיג'מה חורפית. והוא מקסים בעיני. תפרנו חולצות שונות ומגוונות, צווארונים שונים, שרוולים מסוגים שונים (עטלף, רגלן, מתנפחים וכדו'), חצאיות, שמלות (כפריות, עם כיווצים ועוד), חצאיות, מכנסיים, כיסים בסיסיים, קפוצון שלם ועוד. כל זה ב- 14 שיעורים. אז יותר קל לומר מה לא למדנו : לא למדנו מחוייט ולא רוכסנים. רוכסן השלמתי בקורס חצאיות ומחוייט ניתן ללמוד בקורס אחר. אבל בינתיים אני לא צריכה - בשביל לתפור בגדים רבים ומגוונים זה בהחלט מספיק. ושוב : אני לא "מטעם" ואין לי אינטרס. אני הייתי מרוצה ולכן המשכתי עם רוב הקבוצה לחולצות וחצאיות מיוחדות.

רות מלר

New member
קושקוש- אצלי לומדים ב- 10 שיעורים !!!!!!!!!!!

אלא שאני לא מלמדת כל אחת כבר ראיינתי גאונות עם תואר שני באומנות מודרנית ותפישה מרחבית שהיתה הולכת לאיבוד במזדרון של בית חולים חשוב- ללמוד אצל מישהו שיש איתו שפה משותפת אין מורה אחד שמתאים לכולם אין דרך אחת שמתאימה לכולם כמו שאין בגד במידה אחת שמתאים לכולם

ואת מאמינה...

שמישהי שהגיעה אליך ללא כל ידע בסיסי בתפירה תצא אחרי 10 שיעורים עם ידע של: "כל בגד שאני רואה בחלון ראווה אני תופרת לעצמי"

רות מלר

New member
גם אם יש לך בספק אם תוכלי

יש כאלו שאין להן נסיון אבל ראיה תלת מימדית משובחת והן עושות את דרכן בקפיצות משולשות יש כאלו שיש להן נסיון והן עושות את דרכן בגישושים זהירים אני נמנעת מלהכליל אבל מהנסיון שלי, כשמקנים בסיס איתן זאת אומרת להבין את המזמעות של היחס בין מידת הגוף למדידה של גיזרה מוכנה כשמתרגלים הבנה של תפישת חלקי הבגד לתלת המימד של בג שלם אפשר לראות בגד מוכן, לחפש גיזרה קרובה ולעשות התאמות ואפשר לקחת גיזרה מוכנה ולעשות לה שיניים ולקבל גד אחר התענוג הכי גדול שלי הוא לקבל אחרי חודשיים תמונות במייל

לימודי תפירה בירושלים?

אני מחפשת מקום טוב ללמוד בו בירושלים. אולי עדיף מורה פרטית? יש לי מכונה טובה אבל אני לא יודעת לתפור משהו מעבר לבובות...

nil 1

New member
בעניין מכון יעל -

אני גם בוגרת כמה קורסים של המכון, למי שיש גישה טובה לזה יכולה להרוויח המון מהקורס הבסיסי ובבודאי מקורסי ההמשך. אני למדתי בעבר במשך שנה אצל מורה שלימדה פעם בשבוע וכל מה שהספקתי באותה שנה זה אולי חצאית בסיסית ולא מעבר לזה. לא ידעתי להוציא מבורדה ואפילו לא הצלחתי לחבר רוכסן כמו שצריך . במשך השנים ניסיתי לבד כל מיני דברים וכל דבר שניסיתי לקח לי שנים וגם לא ניראה בסופו של דבר משהו. לאחר שסיימתי במכון יעל שלושה קורסים אני יכולה להעיד על עצמי שאני תופרת כמעט את כל המלתחה שלי בלי שום בעיות ומכיוון שהשיטה קלה כל כך צריך רק מעט דמיון וידיים טובות כדי לתפור כמעט כל דבר. ובקשר לבורדה - מהרגע שיודעים לתפור רוכסן ואת עקרונות שלבי העבודה בתפירה אפשר להסתדר גם עם בורדה. מה שאהבתי שם שמלמדים הכל כולל הפעלה נכונה של מכונת התפירה,סוגי בדים, גזרות בסיסיות ואיך משנים אותן, טיפים של תפירה נכונה ואפילו חיבור ויצירת קישוטים שונים שגם מי שיש לה ידיים שמאליות לגמרי תדע ליצור דברים יפים מהם. הקורס מקנה הרבה ביטחון אפילו לילדות בנות 14 שהוציאו תחת ידיהן בגדים מקסימים שהן תפרו לבד. בסופו של דבר זה תלוי מה כל אחת עושה עם הידע שהיא קיבלה - מתאמנת הרבה או תופרת פעם ב... אני קוראת סמויה בדרך כלל בפורום ונהנית מהיצירות שלכן והטיפים הטובים, אבל, לדעתי זה לא יפה שפוסלים מורה כזה או אחר, שיטה כזו או אחרת על סמך חוסר ידע. כל אחד ושיטותיו. מכון יעל לא היה מתקיים כל כך הרבה שנים אם הוא לא היה טוב. יום טוב.

frischyk

New member
תתעוררו חבר'ה!!

באופן עקבי, מפתיחת הפורום הזה, תמיד הוותיקים פה מתנפלים על מי שמעז להמליץ על מכון יעל. תתעוררו, אם יש פה "פרסומת סמויה" - זה אנטי מכון יעל!!

למעלה