ראשית, אני לא "מטעם" מכון יעל
רק למדתי שם ואין לי שום רווח או בהפסד אם ילמדו שם או לא. אני מכירה מישהי שעובדת כתופרת והיא תופרת הכל ודי מוצלחת. כל ההכשרה שלה זה הקורס הבסיסי במכון יעל. אז נכון שלא לומדים שם הכל אבל נותנים את הבסיס שממנו אפשר להתקדם גם לבד. בשיעור איתי היו 5 בנות, ישבנו סביב שולחן גדול, כל אחת קיבלה דף עם הנחיות מדוייקות איך תופרים את המוצר (החל מהגיזרה ועד סיום התפירה). המדריכה משרטטת את הגיזרה ומסבירה וכן אנחנו. מראה איך לגזור את הבד וכו' - נכון שאת העבודה המעשית ברובה עש בבית וזה מעולה (כי בקורס חצאיות תופרים במקום - וזה סתם בזבוז זמן ואני אוהבת לתפור בבית עם המכונה שלי). וממש אין לחץ של מי תיראה ומה תיראה. הכל מובנה ומסודר. כבר בשיעור הראשון תפרתי טרנינג לילדה - ששימש אותה כל החורף כפיג'מה חורפית. והוא מקסים בעיני. תפרנו חולצות שונות ומגוונות, צווארונים שונים, שרוולים מסוגים שונים (עטלף, רגלן, מתנפחים וכדו'), חצאיות, שמלות (כפריות, עם כיווצים ועוד), חצאיות, מכנסיים, כיסים בסיסיים, קפוצון שלם ועוד. כל זה ב- 14 שיעורים. אז יותר קל לומר מה לא למדנו : לא למדנו מחוייט ולא רוכסנים. רוכסן השלמתי בקורס חצאיות ומחוייט ניתן ללמוד בקורס אחר. אבל בינתיים אני לא צריכה - בשביל לתפור בגדים רבים ומגוונים זה בהחלט מספיק. ושוב : אני לא "מטעם" ואין לי אינטרס. אני הייתי מרוצה ולכן המשכתי עם רוב הקבוצה לחולצות וחצאיות מיוחדות.