לימודי תעודה באו"פ

danielcowman

New member
לימודי תעודה באו"פ

שלום אנשים, זו שאלה מתחום הלימודים. אני (כמעט) בוגר תואר ראשון במדעי החברה והרוח. רציתי לעשות מעין הסבה לתחום המחשבים, אבל מכיוון שאני מתחתן עוד זמן קצר [=התרוצצויות, עבודה, בית..] ומכיוון שהתרשמתי כי תארים "שווים יותר" ממכללות אצל החברות השונות- חשבתי על האו"פ. המליצו לי על המסלול ללימודי תעודה במדעי המחשב בהבטחה כי הדבר שקול לתואר ראשון לכל דבר (לאחר ההשלמות המתמטיות הדרושות כמובן). מישהו יודע במה מדובר? יש באמת היגיון שאחרי 10 קורסים במחשבים אהיה במעמד שווה ערך לאנשים שעשו תואר ראשון סטנדרטי? תודה!

vinney

Well-known member
לא בטוח אם תהיה במעמד שווה ערך

לימודי תעודה שקולים לתואר בהיבט האקדמי - תוכל להתקבל לתואר שני במדעי המחשב עם לימודי תעודה האלה. מבחינת המעסיקים, אני מעריך שזהו דבר נחות מתואר שלם, אם כי מבחינת הידע שנדרש לך לתחילת העבודה - יהיה לך כל מה שאתה צריך. שים לב, שלימודי תעודה טובים רק למי שיש לו תואר בתחום קרוב (עבור מדמ"ח מדובר במדעים מדויקים/הנדסה, כפי שגם כתוב בדף שהבאת), מכיוון שאתה עושה תואר במדעי החברה והרוח - לדעתי תצטרך לעשות הרבה יותר מ10 קורסים.

danielcowman

New member
תודה רבה!

לא יצא לי להיכנס לפורום עד עכשיו (ארגוני חתונה), ורק רציתי להודות על ההסבר. אני מודע לכך שאצטרך לפחות כ-15 קורסים בגלל ההשלמות המתמטיות - דיסקרטית, ליניארית I, חדו"א ב', אינפינטסימלי I והסתברות לתלמידי המחשב. מחישוב של משהו כמו 3-4 קורסים לסמסטר אני מקוה שאפשר לגמור את זה באיזור השנתיים וחצי. הגיוני? מכיוון שעשיתי רק 4 יחידות בתיכון, אני מעריך שהמתמטיקה תהיה קצת קשה, לכן אני מתכנן לקחת כספתח רק את "אשנב" ואת "מבוא וJAVA". נשמע כדאי? אני קצת מפחד מהקורס במבוא כי הם כותבים שהוא אינטנסיבי וארוך. אמנם יש לי רקע תכנותי כלשהו אבל הוא חיוור ועתיק מאוד. תודה!, danielcowman

vinney

Well-known member
מתמטיקה תיכונית זה לא מדד לכלום

אבל בלי שום קשר אשנב למתמטיקה זה קורס מומלץ להתחיל איתו. את JAVA אפשר לחלק לשני חלקים (סמסטר לכל חלק), או לעשות הכל בסמסטר אחד, זה שיקול שלך, זה אותו החומר. למה אתה הולך ללימודי תעודה באוניברסיטה הפתוחה דווקא? בשלוש שנים באוניברסיטאות אחרות אתה יכול להוציא תואר מלא, ו3-4 קורסים לסמסטר זה קצב רציני למדי עבור סטודנט באו"פ בין כה וכה.

danielcowman

New member
ענין של נוחות

אני לא יכול להתחייב איפה אהיה בעוד שלוש שנים (אולי גיחת חו"ל קצרה), ועם החתונה והכל הצורך במשרה מלאה -לא סטודנטיאלית- עולה. מה גם שמנסיון העבר בלימודי הסטנדרטיים מלמד כי נוכחות בשיעורים היא לא הצד החזק שלי. כמעט תמיד מצאתי את עצמי בסוף השנה מול הספרים וסיכומים של אחרים. טפשי? קצת, אבל ההגעה היתה קשה לי. בגלל זה חשבתי על הפתוחה. 3-4 זה קצב רציני? מבחינת ההשקעה? חשבתי שזה מוגזם אולי. מה הקצב הנכון לדעתך? ללמוד באוני' רגילה כרגע זה לא ממש אופציה מבחינתי (ולו רק בגלל שכבר נמאס קצת), כלומר זה או האופ או מכללות סטייל סלע וברייס, נראה לי שהאופ עדיפים. לגבי הJAVA, זו השאלה: האם זה קורס גדוש מדי לתלמיד מתחיל שלוקח אותו יחד עם "אשנב"? תודה.

vinney

Well-known member
קשה לענות על זה (אם JAVA זה גדוש)

במיוחד כי לא עשיתי אותו בעצמי
תשאל בפורום האוניברסיטה הפתוחה אנשים שעשו, מה הרשמים שלהם. אני לקחתי את מבוא למדעי המחשב עם ++C (הקורס הקודם) יחד עם האשנב בזמנו, וזה לא היה לי גדוש בכלל, אבל היה לי נסיון תכנותי ב++C, כך שזה הקל מאוד.

choo

Active member
3-4 במקביל למשרה מלאה? אתה נורמלי?

עד כמה שאני יודע, קורס באוניברסיטה הפתוחה יותר עמוס מקורס באוניברסיטה רגילה. ללמוד 3-4 קורסים בסמסטר במבקביל לעבודה במשרה מלאה, וללא רקע מקל במיוחד - נשמע לי כמו חוסר הבנה משווע של רמת העומס - לא ברור לי למה אנשים פה לא אמרו לך כלום על זה - אולי לא הבינו שאתה מעוניין לעבוד במשרה מלאה במקביל? אגב, לדחוס הרבה קורסים, לגרד ציונים ובסוף לסיים בממוצע נמוך - חבל על התואר. אתה עלול למצוא את עצמך בסוף עם תואר ביד, ממוצע 70 ובלי עבודה.

למעלה