לימודי תכנות

natan787

New member
לימודי תכנות

אני מעוניין להתחיל ללמוד בשנה הבאה תכנות מחשבים, לפי מה שבדקתי באינטרנט יש כמה מקצועות שנשמעים מאוד דומים כמו: מדעי המחשב, הנדסת תוכנה, עיצוב תוכנה. יש לי כמה שאלות: 1. אם אני רוצה ללמוד תכנות נטו, כלומר לבנות תוכניות ותוכנות, במה אני צריך לבחור? 2.איפה כדאי ללמוד (אין לי פסיכומטרי עדין), האם יש הבדל גדול בין מכללה לאוניברסיטה ומה לגבי המכללה להנדסה בי-ם? 3. האם יש דרישה בשוק למקצוע? * בכל זאת יש לי קצת נסיון בתחום, עשיתי בגרות במחשבים ואני די מתעניין במקצוע.

ahillel

New member
כמה תשובות

1. תואר במדעי המחשב כולל בתוכו גם תחומים שאינם קשורים ישירות לתכנות. כנ"ל תואר בהנדסת תוכנה, אך הוא נחשב לתואר טוב מאד ויש ביקוש רב למהנדסי תוכנה. אתה יכול גם לפנות לדרך לא אקדמאית, יותר מהירה ויותר זולה- ללמוד לתעודה של מתכנת MCPD. 2. ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה נדמה לי קשור בעיקר לתקציב שהיא מקבלת מהממשלה למחקר. לא משהו שאמור להשפיע עליך באופן קריטי בתואר ראשון. אך באופן כללי מקובל להעדיף אוניברסיטה על מכללה. יחד עם זאת, יש הבדלים גדולים בין מוסד אקדמי אחד לשני, בלי קשר לעובדה שהוא מכללה או אוניברסיטה. אני לא מכיר את המכללה בי-ם. אני מכיר את המסלול למדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה והוא קטסטרופה. לא ממליץ לך ללכת לשם למרות שאין תנאי קבלה וזה עלול לפתות אותך. 3. כן.

תשובות

1. אני מאוד ממליץ ללכת על תואר במדעי המחשב. נכון שהוא כולל די הרבה מתמטיקה, וקורסים אחרים, אבל יש יותר הזדמנויות ללמוד דברים שחשובים לפרויקטים שונים שתרצה ללמוד אחרי זה, עדיף ללמוד יותר ומקסימום לשכוח אחרי כן. מעבר לזה, נשמע לי שאתה מסתכל על זה מכיוון מאוד ביצועיסטי, כלומר כשאתה מדמיין את עצמך מתכנת, אתה קודם על חושב על עצמך יוצר דברים בעצמך, ולאו דווקא כחלק מצוות יותר גדול, שכל אחד עושה חלק מסויים, מפרויקט שמישהו אחר חשב על מה הוא בדיוק יהיה. במילים יותר פשוטות, אתה רוצה לבחור כנראה מה לתכנת. לכן עיצוב תוכנה נשמע לי פחות רללונטי. הנדסת תוכנה היא די דומה למדעי המחשב בעידי (כל עוד אתה הולך על מהנדס, ולא על הנדסאי כלומר על התואר) לא הייתי הולך על תואר הדנסאי שהוא פחות מ BA, הכרתי רבים שהתחילו משם, ובסוף המשיכו לתואר BA אז למה לא לקצר את התהליך. 2. תראה התשובה שכבר קיבלת היא לא לגמרי מדוייקת, אני מכיר את זה כי למדתי במכללת הדסה בירושלים (לפני כמה וכמה שנים) והייתי גם יושב ראש אגודת הסטודנטים. אז במסגרת כל מיני מאבקים בין השאר על שכר הלימוד יצר לא ללמוד על ההבדל האמיתי. זה נכון שיש הבדלים במימון לפעמים, אבל באופן כללי מה שיותר חשוב הוא שמכללות בגדול נחשבות לפתרון לאנשים שלא הצליחו להתקבל לאוניברסיטה. הרבה פעמים הדרישות בהן יותר נמוכות, מגיעים סטודנטים עם יכולות קצת יותר נמוכות, והרבה פעמים ההרגשה היא שהמכללות מורידות קצת את הרמה של הלימודים, כדי שיגיעו יותר סטודנטים ושיותר יעברו. זה לא ממש נכון בשטח, יש מכללות כאלה, אבל יש גם מכללות מצויינות עם דרישות גבוהות, שקשה להשיג בהן תואר לא פחות מהאוניברסיטה. אבל מה שכן, אם בחרת במכללה, כי למשל קשה לך להתקבל לעברית בגלל דרישות גבוהות מידי שלהם (עקב ביקוש כמובן, הרי לא היתה לך בעיה להתקבל לפיזיקה או למתמטיקה, למרות ששניהם תארים קשים מאוד גם כן) אז זה שהלכת למכללה יעזור לך להתגבר על נושא הרף כניסה, מעבר לזה, עדיין תדרש לעבודה קשה, ותזכה ללימודים ברמה גבוהה. ובכל זאת מה ההבדל הגדול בין מכללה לאוניברסיטה, מעבר לכל מה שכבר אמרתי. המועצה להשכלה גבוה. המועצה להשכלה גבוהה קובעת למשל אם תואר של מכללה או אוניבריטה מוכר ל BA אבל הינה הקאטש, כיוון שלנציי האוניברסיטות יש רוב בוועדה, אז למעשה הן קובעות, איזו מכללה רשאית לתת תואר BA. האמת - אני לא יודע אם זה דבר רע, מצד אחד יש להם אינטרס לשמור על יוקרת האוניברסיטאות, ואולי למנוע ממכללות שמגיע להן את ההקרה. מצד שני, האינטרס של המכללות ברור, ולכן אולי עדיף שלא יהיה להן יותר מידי כוח בעצמן, כך שהתואר BA לא ינתן בקלות מידי. כך או כך אני ממליץ שתלך על תואר BA מוכר, בין אם באוניברסיטה או במכללה. לגבי המכללה להנדסה, שווה לברר אייך הבוגרים שלה מסתדרים ונחשבים בשוק. אני יודע שהחבר'ה של הדסה נחשבו תמיד לא רע, אבל עברו גם די הרבה שנים מאז שאני נכנסתי להיטק. בסך הכל יצא לי להכיר הרבה אנשים טובים מהמכללה להנדסה, ויתכן בהחלט שכיום זה כבר מקום ראוי, שנותן BA ושצבר מוניטין טוב. בזמנו הם פשוט היו בשלב יותר התחלתי של דרכם, לפי זיכרוני. - ו... לגבי פסיכומטרי - תעשה. ללמוד, לגשת ולהצליח בפסיכומטרי, זה עוד כסף קטן לעומת לימודי מדעי המחשב. 3. כן בהחלט, ולמגוון המקצועות שבו. אפילו בירושלים עצמה יש בסה"כ די הרבה משרות. שאלה - למה שאלת את זה דווקא בפורום פיתוח משחקים?

zaske

New member
בגרות במחשבים אינה נסיון. ועוד תשובות

לאור העובדה שיש היום כל כך הרבה בוגרי מדעי המחשב, בוגרי הקורסים, גם של MPCD או של הסמכות של java של Sun/Oracle נמצאים בתחתית שרשרת המזון, מתחת לבוגרים של מדעי המחשב חסרי נסיון. ביקוש? יש ביקוש, הרמות שלו משתנות בהתאם למצב השוק. בזמנים הקשים (ויש כאלה) - המנוסים ו/או בעלי התארים ה"טובים יותר" ימצאו עבודה ראשונים. כותב הודעה זו הלך ללמוד מדעי המחשב בטכניון *למרות* שיש לו נסיון של 4 שנים כמפתח מהצבא. כותב הודעה זו לא היה מובטל יום אחד שלא מרצונו, וזה גם שילוב של הנסיון וגם שילוב של העובדה שהתואר הוא ממקום איכותי. שווה לעשות את ההשקעה עכשיו, גם אם היא לא פשוטה (ולא היה פשוט בכלל!) על מנת להנות מפירותיה לאורך שנים. ולכן - הסדר בשרשרות המזון לדעתי הוא - אוניברסיטה טובה /טכניון - מקום ראשון . אח"כ מכללה מוכרת טובה , אח"כ אוניברסיטה פחות טובה (חיפה למשל), אח"כ מכללה, אח"כ קורס. לא שמעתי על המכללה להנדסה בי-ם.

למעלה