לימודי תיירות

מומין1

New member
לימודי תיירות

שלום,
אני אמנם מסיים אוטוטו שנה א' במשפטים אבל אני לא כ"כ מרוצה מהלימודים.... וחושב על לימודים אחרים בין השאר
אני מתעניין בתחום התיירות
יש לי גם קליטה טובה ומהירה לשפות

הייתי רוצה לדעת מה אפשרויות התעסוקה בתחום התיירות, מלבד סוכן נסיעות ?

כוונתי למשהו "רציני" יותר אם אפשר לקרוא לזה כך - אולי תפקיד שדורש נסיעות לחו"ל, פגישות, עשיית דברים שבאמת משפיעים וחשובים

אשמח לתגובות......

חירות10

New member
מצטרפת לשאלה !

ואו..same dillema, same interest ! :) גם אני התחלתי ללמוד משפטים וראיתי שזה ממש לא בשבילי. אולי חשבת על הנדסת תעשייה וניהול ?

מומין1

New member

על הנדסת תעשייה וניהול חשבתי ברצינות קצת לפני שהחלטתי להירשם בסוף למשפטים, בשנה שעברה....

גם על רוקחות חשבתי, אפילו נרשמתי והתקבלתי לעברית, אבל אז ביטלתי את ההרשמה...

אני מרגיש שמשפטים זה מקצוע עם הרבה חרטוט, כלומר כל אחד יכול לסובב בכחש את השני ולגרום לו לראות ש-א' זה בעצם ב'. כשנכנסים לזה ומתחילים קצת ללמוד, גם רואים שלפעמים הכל נורא שרירותי, כלומר תלוי בהרכב השופטים שיושב על המדיין - אם זה היה שופט כזה ולא אחר, התוצאה הייתה שונה. זה דיי מוציא את החשק ללמוד ומוריד מהאמון במערכת..

לכן כרגע אני עושה חושבים האם להמשיך אם התואר או לעבור למשהו אחר, ואם לעבור - אז מה יהיה המשהו האחר הזה.
מחזיר אותי להתלבטויות של לפני שנה, וזה דיי מעצבן... כי באמת שאין לי כוח לעזוב את הלימודים ולעבוד או משהו עד שתפול עליי הארה מהשמים.... בסוף כמו שאני רואה את זה אני אשאר במשפטים, אסיים את התואר, אעבור בחינת לשכה ואז אעבוד במוקד שירות טלפוני מול לקוחות שצועקים עלייך מבוקר ועד ערב.... תענוג

גם את מרגישה כך?

חירות10

New member

זה כאילו דיברת עלי עכשיו :) ( גם אני נרשמתי לרוקחות בעברית ).
גם ראיית חשבון קרץ לי .

תשמע, הדבר הוא זה שהלימודים באמת קצת מבאסים, כלום לא באמת מובן ובתכלס הכל תלוי בכמה אתה יכול להיות משכנע . מהלימודים הבנתי שאין באמת, אמת אחת ( כמו במתמטיקה למשל ) .

וגם אני עשיתי את שקלולי העתיד שאתה עשית (לא רוצה לסיים כמלצרית).
מה שלא יקרה, משפטים זה תואר מכובד. זה לא מרגיש ככה עכשיו אולי, אבל הוא באמת מעניין וקשור להווה. וכדאי לקחת בחשבון שהרי אין מקצוע שהוא מושלם ויכול להבטיח לך ב100% עתיד מסודר .
ממשפטים אתה יכול להשתלב בכמעט כל תחום כולל תיירות , אין מתמטיקה ודברים שמבחינה אובייקטיבית נחשבים לדי קשים, והכי חשוב יש לך את האופציה להיות עצמאי.
אני עזבתי כי ממש לא יכולתי יותר, אישית אני אהבתי את החרטות והפילוסופיה (דיבייט זה משהו שאני אוהבת) ובאותה מידה אני בנאדם שאוהב אנשים ואוהב לעזור כל הזמן (משפט ציבורי קסם לי מההתחלה), דבר שלא ממש שמים דגש עליו במקצוע .(וכן אני מעדיפה למכור תרופות במקום למכור סכימות
)

בכל אופן, זאת הבחירה שלך בסוף
, איך אתה רואה את עצמך, איך אתה רוצה שאחרים יראו אותך..אל תסתכל על עכשיו, תמיד תחשוב מה יגרום לך להרגיש שמצית את עצמך באמת

forumist

New member
יש מקצוע אחד שיכול להבטיח לך 100% עתיד מסודר

רפואה

חירות10

New member
זה תלוי..

אם אתה רואה שפרנסה טובה רק בגיל 40 ומשמרות 24 שעה 7 ימים בשבוע תחת לחץ בלתי נסבל זה " עתיד מסודר" אז סבבה D: !

מומין1

New member
מה הקשר אבל?

אני שאלתי אתכם מה העבודה שתבטיח לי ב-100% עתיד מסודר?

האם השתמע איכשהו מדבריי שתחום הרפואה בכלל מעניין אותי?

בשביל מה התגובה המיותרת הזו? אני סולד מלימודי רפואה ולא אלך על זה בשום הון שבעולם

שמור את הגיגי החכמה שלך לעצמך,
תודה

forumist

New member
איזה לחוץ

בסה"כ תיקנתי אותך אף אחד לא הציע לך ללמוד רפואה.
רשמת: "שהרי אין מקצוע שהוא מושלם ויכול להבטיח לך ב100% עתיד מסודר ."
relax בן אדם...

כתבת בעצמך את הכיוון:)

קודם תשאל אם מעניין אותך התיירות
או הנסיעות לחו"ל?
אני שומעת גם רצון להשפעה
תפקידים ורעיונות שכדאי לשקול עם אלמנט חול הוא המעניין:
תפקידי ליווי והדרכה בחו"ל של נוער יהודי
תפקידי משרד חוץ - שגרירות והסברה
חברות ייעוץ בחו"ל
האמת שמגוון התפקידים הוא רחב
חשוב לדעת למה אתה מתחבר,
ולקבוע בהתאם

בהצלחה

מומין1

New member
ראשית תודה על התגובה

אני לא מתעניין בהדרכה בחו"ל של טיולים או נוער וכו'
אבל כן מעניין אותי דברים שקשורים לשגרירות והסברה, או יותא מזה עבודה בחברה בסקטור הפרטי שמקיימת קשרים עם חו"ל (לא כ"כ יודע להגדיר למה הכוונה)

מה עליי ללמוד כדי שהדברים הללו יהיו רלוונטים עבורי?
האם תואר במשפטים (ורישיון עו"ד) גם כן יכול להוות צוהר לתפקידים שכאלה?

אני לא מעוניין ללמוד מדע המדינה/ממשל ופוליטיקה/יחסים בינלאומיים וכל המקצועות שמיד עולים לראש כשחושבים על עבודה במשרד החוץ ....

אוקי

האמת שאכן יחבל ודומיו אכן מציעים תפקידי הדרכה
לגבי משפטים איני יודעת לומר
אולי כדאי שתבדוק עם הפקולטה שלך איך ניתן להשתלב עם זה בחו"ל
אולי בכל מה שקשור לזכויות אדם?!

למעלה