לימודי תזה בחול

havasi

New member
לימודי תזה בחול

סיימתי תואר שני ללא תזה, ואני נמצא בהתלבטות אם לבחור את התזה בארץ או בחול.
העדפה שלי ללמוד בחול, האם ישנה אפשרות כזו? האם ישנם אוני שמאפשרים ללמוד רק לתזה ללא התואר השני?

תודה לכל העוזרים

Philip Jr

New member
מעבר לשאלות כמו

איפה בדיוק בחו"ל, באיזה תחום מדובר וכו.. עולה השאלה מדוע שמוסד כלשהו יתן לך לבצע מחקר בתחומו בלי שתהיה רשום לתוכנית כלשהי לתואר שני / דוקטורט..

אני לא טוען שזה בלתי אפשרי, אבל לא נתקלתי במצב כזה ובאופן אישי אשמח לשמוע עדכונים אם אכן יש מוסד כזה..

אני חושבת שכדאי קודם לדעת

מהן המטרות שלך - מסלול אקדמי? באיזה תחום התזה?
אני לא יודעת בודאות, אבל בעיקרון נשמע לי לא הכי הגיוני (או לפחות לא נפוץ) שתוכל לכתוב תזה במקום מסוים בלי להיות רשום שם לתואר שני. אולי תוכל לקבל פטורים מחלק מהקורסים או משהו כזה (על בסיס מה שכבר עשית), אבל לא לעשות שם את התואר כלל - אני לא מכירה כזה דבר (זה לא אומר שאין בכלל, אבל זה לא הכי נפוץ).
בנוסף - חו"ל זה מקום די גדול. החוקים שונים ומגוונים. בארה"ב למשל, מי שמעוניין בדוקטורט, להרבה מסלולים אינו מחויב כלל לעשות תואר שני. לכן שאלתי מהן התכניות שלך, כי זה יכול להשפיע.

havasi

New member
תודה רבה

הלימודים בשבילי הם להעשרה, לאתגר את עצמי, ולהרגיש סיפוק מהעשייה.
אין לי שום כוונה להמשיך לעולם האקדמיה. אני נמצא במקום אחר בחיים וטוב לי היכן שאני.
התארים שלי הינם בתחום הפיננסי, כל נושא בתחומים האלה רלוונטי, כמובן שיש לי רעיון שמאוד מעניין ויש לי בו ידע ולכן הייתי מעדיף בו לכתוב את התיזה.
בכל אופן, יש המון בדברים שלכם, גם לי נראה שללמוד רק תיזה ללא התואר הוא בעייתי.
אנסה לבדוק ואעדכן בהמשך..
תודה לכולם ויום נפלא

הצעה:

אם יש לך ידע ויש לך רעיון - שב ותתחל לחקור ולכתוב.
כשיהיה לך משהו קונקרטי ביד, תוכל לשבור את הראש למי להראות את זה ומה לעשות עם זה ואיך זה מתיישב במחינה אקדמית.

למעלה