לימודי תואר שני

yarden143

New member
לימודי תואר שני

היי,
קוראים לי ירדן, אני סטודנטית לתואר ראשון בהנדסה כימית בבן גוריון.
אני כרגע בשנה הראשונה, ואני יודעת שזה עוד מוקדם אבל אני שואפת לסיים את הלימודים ולהמשיך ללימודים לתואר שני בהנדסה/במדעים מדוייקים בארהב.

אם מישהו מכם בקיא בנושא ויודע - אני שוקלת מעבר לטכניון בשנה הבאה כי נראה לי שהטכניון נחשב יותר כאשר מגיעים למוסדות בחול.
האם זה באמת יכול לעזור לי בהגשת מועמדות לתואר שני? או שאין מאוד הבדל והמעבר יהיה לא משמעותי?
אשמח לעזרתכם,

תודה

Gidi Shemer

New member
כרגיל, אתחיל בהסתייגות לגבי התחום

אני מביולוגיה, וייתכן והתחום שלך השיקולים של ועדות הקבלה בתארים המתקדמים הן שונות.

שתי נקודות- בתחומים רבים נהוג שבארה״ב הולכים על דוקטורט ותואר שני הוא רק לתת תחומים ספציפיים. תבדקי טוב אם יש משהו ספציפי שבו את מעוניינת כי מאד ייתכן שאת למעשה מחפשת דוקטורט ולא מאסטר. החדשות הטובות הן שדוקטורט בא בדרך כלל בלי שכר לימוד ועם מילגה שעוזרת לנהל חיים צנועים בעוד שמאסטר בא בדרך כלל עם צורך לשלם שכר לימוד.

הנקודה השניה נוגעת לשאלה הספציפית שלך. שוב, לפחות בתחום שלי לא תהיה בדרך כלל העדפה לאוניברסיטה כזו או אחרת מישראל. בהחלט יהיה הבדל בין אוניברסיטאות שונות בארה״ב ובאותה מידה- בין סיום מכללת אפקה בישראל לבין סיום בטכניון, אבל אני לא מודע להבדלים מספיקים בין האוניברסיטאות המכובדות בישראל כשמדובר בשיקולים של מוסדות בח״ל.

אבל שוב, אולי אני מדבר שטויות כשמדובר במדעים המדוייקים

yarden143

New member
אני מבינה שזה משתנה בין מחלקה למחלקה

כרגע אני עוד לא יודעת איזה תחום ספציפי אני רוצה, אני כרגע חותרת להגיע למחקר, זה תקופה ארוכה שאיפה שלי.
&nbsp
אני לא בטוחה עדיין לאן לכוון כי אני די בהתחלה, ואני אחפש לעומק רק לקראת שנה שלישית ורביעית שזה באמת יהיה רלוונטי
&nbsp
לפי מה שאני רואה כל עוד אני מסיימת את התואר בציונים גבוהים אין המון הבדלים בין הטכניון לבן גוריון

Philip Jr

New member
ברוכה הבאה למחוזותינו האינטרנטיים

לי קוראים נעם, ואני דוקטורנט במדע קצת פחות מדויק - פסיכולוגיה. That said, אני באוניברסיטה עם מחלקות מצוינות ומובילות להנדסה (אילינוי, UIUC), ויש לי לא מעט חברים בתחום שלך.
&nbsp
אני יודע מה הם יאמרו, ואני די בטוח שהם צודקים - זה לא ממש ישנה. יכול להיות שהמעבר לטכניון ישנה בדרך עקיפה, אם תקבלי שם יותר משאבים, יותר הזדמנויות לעבוד עם חוקרים מובילים, ממליצים פוטנציאליים בתת-התחום שקוסם לך ביותר וכדומה. השם עצמו של המוסד לא יעזור הרבה יותר מזה של בן-גוריון.
&nbsp
מעבר לזה, גידי הזכיר את העניין של השכיחות של דוקטורט לעומת תואר שני. יש תוכניות מאסטר, אבל בתוכניות האלו כנראה שלא תקבלי מימון שזו בעיה די רצינית לרובנו. מעבר לזה, די הרבה תלוי במה המטרות שלך מבחינה מקצועית. תואר שני יכול להספיק ללא מעט מטרות קריירה.. בכל מקרה, כדי לקבל מושג של מה הולך בארה"ב, הנה קישור למחלקה להנדסה כימית באוניברסיטה שלי, לעמוד של התארים המתקדמים:
&nbsp
http://chbe.illinois.edu/graduate-program

yarden143

New member
תודה רבה!

לדעתי אין ככ עבודה עם חוקרים במהלך התואר הראשון וזה בדרכ במהלך התארים המתקדמים יותר בארץ
אלא אם אני טועה.. אני לא בטוחה

Philip Jr

New member
אז שווה לבדוק

ולמעשה למרות שאת עדיין בשנה הראשונה של התואר, אף פעם לא מוקדם לפחות *לנסות* ולהתחיל לצבור ניסיון מחקרי/מקצועי רלוונטי. הניסיון שלך וההמלצות שנגזרות ממנו הם שיקולים מרכזיים מאד בקבלה לתארים מתקדמים בארה״ב. לצערי בארה״ב סטודנטים מקבלים יותר הזדמנויות לצבור ניסיון מחקרי משמעותי עוד במהלך התואר הראשון בתחומים כמו שלך, ואת תצטרכי למצוא את הדרך..
&nbsp
אפשר ללמוד הרבה על תהליך הקבלה מאלו שהצליחו להתקבל. אני זוכר שאחד הדברים שעשיתי מוקדם מאד זה הסתכלתי על קורות החיים (או בימינו גם LinkedIn ואתרים דומים) של דוקטורנטים במחלקות שרציתי להתקבל אליהן. ניסיתי להבין האם הם התקבלו עם תואר ראשון או שני, כמה ניסיון מחקרי היה להם ואיזה מין ניסיון, כמה סטודטים בינלאומיים התקבלו לכל מחלקה ועוד ועוד.

Gidi Shemer

New member
נעם, בהנחה שהנדסה כימית בבן גוריון

אינה שונה ממחלקות אחרות בתחומי המדעים באוניברסיטאות טובות בישראל, אין בהכרח יותר הזדמנויות לצבור ניסיון מחקרי משמעותי בארה״ב. אלא אם השתנו הדברים לרעה בשנים האחרונות, פרוייקטי המחקר היו מרכיב מאד חשוב במהלך הלימודים.

Philip Jr

New member
אז הסתכלתי

על אתר המחלקה בבן-גוריון, לעומת האתר שלנו ושל עוד כמה מוסדות מובילים בארה"ב. אני עדיין חושב שיש הבדלים, לפחות מהתמונה שמתקבלת ע"י צופה מבחוץ שמנסה להעריך את אפשרויות המחקר וקבלת ניסיון מקצועי לסטודנטים לתואר ראשון, והנראות של הזדמנויות מחקר.
&nbsp
בישראל בהחלט יש חשיבות לפרויקטי הגמר בשנה ד', והפרויקט הזה אמור לתת לסטודנט ניסיון מחקרי משמעותי והמלצה אחת לפחות. נראה שיש גם 1-2 מעבדות, אבל לא ברור לי כל כך מה בדיוק הולך שם, והאם זה מקביל להזדמנויות מחקר אצלנו.
&nbsp
באוניברסיטה שלי ובאחרות בארה"ב נראה שיש לסטודנטים אפשרות לקחת חלק במחקר מוקדם יותר, ויותר נקודות זכות מבוססות מחקר, בנוסף ל - senior thesis / honors thesis. אני גם חושב שבארה"ב יש תשתית חזקה יותר של internships למי שמחפש ניסיון מקצועי בשדה.
&nbsp
בפסיכולוגיה אגב אין לי שום ספק שיש פער בין ישראל וארה"ב מבחינת ניסיון מחקרי בתואר הראשון לטובת סטודנטים שלומדים בארה"ב.
&nbsp

yarden143

New member
כן אני חושבת שהעבודה המחקרית הכמעט יחידה היא העבודת גמר

אני מאמינה שזה באמת יכול לעזרה, מקווה לפחות

Philip Jr

New member
רוצה להוסיף משהו חשוב

הזדמנויות מחקריות אפשר גם לייצר, בין אם הן בתוכנית הלימודים או לא. אני יכול רק לומר שאני ורבים מחבריי שהתקבלו לתוכניות בארה"ב (בכל מיני תחומים) פעלנו כך. חיפשנו עוד במהלך התואר הראשון אפשרויות תעסוקה עם חוקרים, פרויקטים שאולי נוכל להשתלב בהם, אפילו אם זה נניח רק פרויקט קיץ זמני.
&nbsp
הנקודה היא כזו - אף פעם לא מוקדם מדי להתחיל לחפש הזדמנויות, ואף "לייצר" הזדמנויות כדי שבסוף התואר הראשון או קצת אחריו תהיי בעמדה טובה להתקבל לדוקטורט בארה"ב (או לפחות בעמדה טובה להתקבל לתוכנית תואר שני ומשם לדוקטורט בחו"ל)
&nbsp
במעבדה שלי אגב יש לנו freshmen (סטודנטים בשנה הראשונה) שעובדים כעוזרי מחקר אצלנו. אף פעם לא מוקדם מדי להתחיל..

כאן זה מאוד מקובל

הבן שלי הוא פרשמן ומהסמסטר השני עובד יום יום (כולל סופי שבוע) במעבדה. אפילו הגיש בקשה לגרנט שיממן את עבודת הקיץ שלו.
&nbsp

Philip Jr

New member
בדיוק, ולכן

הסטודנטים בארה"ב במצב טוב יותר בהכנה לתארים מתקדמים בעיניי.
&nbsp
בכל מקרה, כל הכבוד לבן שלך! הוא בדרך הנכונה.

idohatam

New member
סתם שאלה

את לומדת הנדסה ועוד בתחום מאוד אפליקטיבי עם אפשרות תעסוקה לא רעה פלוס לאחר תואר ראשון בהנחה שבאמת תצליחי לסיים. למה לעזזל להמשיך באקדמיה?!

Philip Jr

New member
אני אענה על השאלה

יש המון סיבות, אבל הנה שתיים:
&nbsp
1. עוד חינוך = בממוצע עוד משכורת. כל שנת חינוך שווה למשכורת יותר גבוהה בכמה אחוזים, ולאורך החיים זה יוצא סכום נכבד למדי.
&nbsp
2. עוד חינוך = יותר תפקידים פתוחים. בארה"ב אני רואה זאת כל הזמן, *המון* תפקידים בתעשייה ובאקדמיה פתוחים רק לבעלי תואר שני ומעלה, כולל בתחום הספציפי של פותחת השרשור.
&nbsp
אז זה כל כך הזוי להמשיך באקדמיה? אם המשמעות היא יותר תפקידים אפשריים, ויותר קידום והטבות בשכר?

idohatam

New member
מכבד את דעתך אבל לא מסכים

המשוואה כאילו חינוך שווה משכורת גבוהה יותר היא כבר לא לגמרי מדוייקת גלל שבהמון מובנים האקדמיה לא באמת מקנה לך כלים להתמודד עם העולם המודרני. היא מקנה לך כלים להתמודד עם העולם כפי שהיה בדור הבייבי בומרז. כמובן שטענה זו תלויה בתחום הלימוד אין דין דוק' לרפואה כדין דוק' לשקשוקה אבל אם נניח ולמדת חקלאות אשורית עתיקה והמשכת לתואר שני ואפילו לדוק' זה ממש לא משנה כי הסבירות שתמצא עבודה כמומחה לחקלאות אשורית עתיקה הוא נמוך ביותר ובסופו של דבר תעבוד בסטארבקס. עכשיו אני יודע שהטיעון הבא שלך יהיה זה לא נכון, הרי אתה דוק' תמיד תוכל להשתמש בכישורי הדוק' שלך ובמח האנליטי החריף והיחודי שלך כדי למצוא משרת יועץ או אנליסט או עיתונאי או שקר כל שהוא אחר מחוץ לתחום ומחוץ\אקדמיה. הבעיה עם התיעון הזה היא שאתה לא רק מתחרה נגד שניים וחצי אנשים שסיימו גם כן תואר דוק' בחקלאות אשורית עתיקה, אתה גם מתחרה נגד אנשים שסיימו דוק באקולוגיה של תרקומית השרוקשרק או בפילוסופיה ולקנית בעידן הפוסט סורקיסטי. בנוסף המון עבודות שהיו פתוחות עבורך אם לא היית ממשיך לדוק' פתאום נסגרות בגלל שאתה נחשב אובר קווליפייד ומשרות ניהוליות שהולמות את הכישורים שלך מן הסתם נדירות יותר כך שהלכה למעשה חינכת את עצמך מחוץ לשוק העבודה. לצערי בהמון תחומים, וזה בגלל צימצום מגוון המשרות כתוצאה מכל מיני מהפכות טכנולגיות, שוק העבודה הוא שוק של מעסיקים ולא שוק של מועסקים. עד גבול מסויים כמובן שהשכלה שווה משכורת גבוהה יותר אבל בסופו של יום מנסיוני המר שוק העבודה בצפון אמריקה רווי אקדמאים וכשיש כזו הצפה מעסיקים לא מחפשים אנשים שיצתרכו לשלם להם יותר אלא אנשים שיבואו עם כמה שיותר ידע על כמה שפחות שנות נסיון וכמה שפחות השכלה כדי שיוכלו לשלם פחות. לצערי רואים את זה גם בתחומים שהם עתירי ידע נניח כמו תעשית הביוטק. בד"כ משרות שמצריכות השכלה גבוהה יותר הן משרות של ניהול פרוייקטים בR&D ומשרה כזו יש רק אחת לאומת כאלו שעובדים מתחת למנהל הפרוייקט כאלו יש הרבה יותר. בנוסף משרות כאלו מגיעות עם דרישה לנסיון נרחב בתחום העיסוק. ניסיון לא מקבלים באקדמיה נסיון מקבלים בתעשיה. לכן עבורה לקפוץ ישר לתואר מתקדם לדעתי האישית לא יהיה חכם. לכן למשל אני ממליץ לסטודנטים שלי לא להמשיך באקדמיה אלה לנסות ולהשתלב בתעשיה כמה שיותר מהר כי שוק העבודה לא הולך ונהיה יותר קל, אם כבר תואר מתקדם (כי בתחום שלי יש עדיין חשיבות לנסיון מחקרי) אז לדעת שעוצרים עם מאסטר אחרת אתה מחנך את עצמך מחוץ לשוק העבודה (נכתב בצער גדול).
ורק אם זה לא היה ברור כמובן שמה שנכתב כאן הוא דעתי האישית ומבוסס על נסיוני בלבד בשום מצב ומקרה לא אומר שזו הדעה הנכונה או היחידה שצריכה להתקיים ושזו הדרך היחידה לחיות את החיים.

Philip Jr

New member
הלוואי שיכולתי להגיב

אבל די בלתי אפשרי לקלוט, לפרש ולהפנים את פרץ המילים שזרקת כאן.
&nbsp
מצטער, אבל יש לציין שזה עוד משהו שמקבלים באקדמיה - יכולות גבוהות יותר בכתיבה והבעה בעל פה. אלו יכולות נדרשות *מאד* בהמון מקצועות, במיוחד אם אותם אקדמאים מסוגלים גם לבנות את המסר על סמך נתונים ועיבודם, ולא דעתם האישית.

yarden143

New member
אני אסביר לך..

מלכתחילה המטרה שאני שואפת להגיע אליה זה למחקר.
&nbsp
הסיבה שהלכתי להנדסה כימית היא די מצחיקה, אני גם לא בטוחה שזה לגמרי הכיוון שרציתי פתאום, אבל לביינתים התחלתי והולך לי טוב.
תכננתי ללמוד ביולוגיה, אבל לאחר התייעצויות אמרו לי שלאחר מכן לא יהיה לי מה לעשות עם התואר אלא אם אחליט שאני במסלול לדוקטורט. ואז עברתי להנדסת ביוטכנולוגיה, ואז אמרו לי שאין בזה אפשרויות תעסוקה ושהנדסה כימית עדיף.
&nbsp
אפשרויות המחקר בארץ הן נורא מצומצמות, וכרגע הרצון להמשיך בארה"ב זה שאיפה נורא גדולה, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה איתי בעוד שלוש וחצי שנים ויכול להיות שאני אחליט בסופו של דבר לוותר על החלום הזה.
בכל המקרה הבחירה בהנדסה כימית היא האפשרות לבחור בתואר שאם אני אסיים בו יוכל לתת לי עבודה בתחום.

TexanSteve

New member
אצלנו בטקסס יש דוקטורנט להנסה כימית שעשה את התואר הראשון

בבן גוריון והתוכנית כאן מדורגת 6 בארה"ב. גם אני בוגר אב"ג ויש כאן לפחות עוד 2 פוסט-דוקים מבן גוריון כך שלא נראה לי שזה מאוד משנה.

yarden143

New member
זה ממש משמח אותי לשמוע! כי כן הייתי רוצה להישאר בבן גוריון..

למעלה