לימודי תואר שני בפסיכולוגיה באירופה

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה באירופה

שלום לכולם!
רציתי עזרה עם צעדים ראשונים של הנושא הזה, למי אני פונה, איך אני בכלל מתחילה את התהליך...
והכי חשוב - אם מישהו מכיר מסגרות מסוימות שבהן לומדים באנגלית ומוכרות בארץ, אשמח לשמוע...
תודה!!!
טל.

Philip Jr

New member
אהלן, וברוכה הבאה לפורום

שמי נעם, ואני דוקטורנט בפסיכולוגיה בארה"ב. מצטער אם לקח יומיים למענה, הייתי עסוק בלראות הרבה יותר מדי פרקים של The good wife, מומלץ מאד אגב..
&nbsp
אני מניח שאת מכוונת לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית ספציפית, ולא תת-תחום אחר. השאלה הזו עלתה מספר פעמים בחודשים האחרונים, ולמרות שהחיפוש של תפוז לא משהו בלשון המעטה, אני מזמין אותך לחפש ולהציץ במה שדיברנו. תמצאי שם הרבה מידע. באופן כללי, הצעדים הראשונים בלימודים בחו"ל הם בדיוק אלו, מחקר עצמאי לגבי מוסדות, תוכניות, מקומות לגור בהם וכל מה שכרוך בלימודים. אין ממש למי לפנות, בטח אם את מעוניינת בדעה לא מוטה וללא אינטרסים. אבל יש את הפורום הזה, ונשמח לעזור.
&nbsp
קודם כל חשוב להבין - אירופה איננה פתרון הקסם לכך שמאד קשה להתקבל לתואר מתקדם בפסיכולוגיה קלינית בישראל. יש מעט מאד תוכניות טובות באנגלית, לעיתים העלויות משמעותיות, וכל הנושא של ההכרה בארץ מאד קשה לפיצוח. התוכניות שאני מכיר הן באנגליה, או בהולנד. אוניברסיטת ליידן מקבלת הרבה תשומת לב בשנים האחרונות, ראי פה:
&nbsp
http://www.socialsciences.leiden.edu/psychology/organisation/clinical/
&nbsp
מבחינת הכרה בתוכניות, תצטרכי להכיר לעומק שני גופים "מקסימים", משרד הבריאות והסתדרות הפסיכולוגים בישראל, הפ"י. הנה קישור לעזור לך:
&nbsp
http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/Clinical_Psychology_abroad_students.pdf
&nbsp
אם הייתי את, הייתי מחפש מסגרות מתאימות, ופונה למועצת הפסיכולוגים לקבלת אישור עקרוני לתואר על בסיס סילבוסים או תוכנית הלימוד. שמעתי שתאורטית הם עושים דבר כזה, אבל מי יודע. מועצת החכמים הזו היא מהמסתוריות בישראל..
&nbsp

תודה רבה נעם!

אני אמשיך בחיפושיי... האמת היא שאני מעוניינת בספרד/איטליה אבל כרגע אני עוד בראש פתוח.
לגבי המגמה, בעצם טסים רק בשביל קלינית? אם אני מתעניינת במשהו אחר, כמו תעסוקתית למשל... או קלינית ילד... יש לי אפשרות גם להגיע לתת-תחום אחר?

Philip Jr

New member
לא טסים רק בשביל קלינית..

אני למשל לא בתחום הקליני.. אבל רוב מי ששואל את השאלה שאת שאלת מעוניין בפסיכולוגיה קלינית, והנחתי שזה המצב גם איתך. אם את מתעניינת במשהו אחר זה מרחיב את האפשרויות, אבל קלינית ילד זה לא משהו אחר.. זו התמחות קלינית, והיא לא קיימת בכל מדינה ובכל מוסד כמו שיש בישראל.
&nbsp
בספרד ואיטליה סביר שרוב התוכניות הטובות בשפת המקור, וציינת שאת רוצה ללמוד באנגלית. אני חושב שזה יהיה המכשול שלך.

למעלה