לימודי תואר בערב

lilolilo2

New member
לימודי תואר בערב

אמרו לי שאפשר ללמוד באוניברסיטת חיפה במשך 3-4 שנים תואר בערב פעם בשבוע. למשל בגאוגרפיה או תואר כללי זה נכון? איך זה יכול להיות שאנשים לומדים פעם בשבוע ויהיה להם תואר בעוד שאחרים לומדים לתואר כל יום?

Golgi

New member
אולי מדובר בשיטה דומה לזו של אונ'

פתוחה? כלומר מגיעים למעט הרצאות, אבל נדרשים גם ללמוד הרבה בבית...

double X

New member
זה אפשרי

תואר כללי, לדוגמא, הוא תואר עם מספר מועט יחסית של נקודות זכות שצריך לצבור. נניח שתואר כללי אפשר להוציא באופן רגיל ב-3 שנים של 2 סמסטרים בשנה (ואני מאמינה שהלימודים הם לא של 5 ימים בשבוע, אלא של 3 ימים קצרים, בערך). אם לומדים אותו יום אחד בשבוע, במשך 3 סמסטרים בשנה, במשך 4 שנים, אז זו האפשרות שהעלית. במכללה שבה אני לומדת, ישנו מסלול של לימודים דו-יומיים (חמישי אחה"צ ושישי), בו אפשר לעשות תואר ראשון במדעי המחשב ב-4 שנים, 3 סמסטרים בשנה. אני מניחה שהעיקרון דומה באוני' חיפה.

לימודי ערב באונ' חיפה

לימודי ערב לתואר בוגר באונ' חיפה מתקיימים בחוג לגיאוגרפיה ולימודי הסביבה, מדע המדינה, לימודים רב תחומיים (מדעי החברה/הרוח, כללי) וסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. לרוב מדובר במסלול דו-חוגי, למעט סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. פתיחת המסלול מותנית במספר הנרשמים. הלימודים בתוכנית זו מקבילים במתכונותיהם ללימודי בוקר למעט שעות הלימוד ומשך הלימודים. בחוג לגיאוגרפיה, למשל,התלמידים מחוייבים להשתתף בסיורי החובה, המתקיימים לא בשעות הערב אלא במשך יום שלם.

למעלה