לימודי תאוריה

RageIsHere

New member
לימודי תאוריה

יש לי מורה בבצפר שהוא מלמד נהיגה ושמעתי מחברים שלמדו אצלו שהוא ממש טוב וזה.. אז דיברתי איתו ובגלל שיש לי עוד טיפה זמן עד 16 וחצי (חודשיים) והבנתי שזה הגיל שאפשר לגשת לתאוריה, אז החלטנו שאין טעם שעכשיו נדבר על שיעורים וכאלה כי זה עוד מוקדם. אבל אני כבר רוצה עוד חודש +- (אחרי הבגרויות) להתחיל ללמוד לתאוריה. הבנתי ממנו שהוא גם מוכר את הספרים וכל אלה, אבל לא שאלתי אותו לגבי מתי אפשר לגשת וכל העניינים הבירוקטיים. ומכיוון שמחר יש לי בגרות והוא לא נמצא בבצפר ומיום שני הוא נוסע לטיול שנתי עם איזו שכבה אחת (הוא מורה לשל"ח בבצפר) אז לא יתאפשר לי לשאול אותו. אז חשבתי אולי אתם יודעים פה מתי ואיך וכל העניינים האלה - אפשר לגשת לתאוריה? תודה מראש חבר'ה, נוי.

רן88

New member
אתה מקדים את זמנך

אין שום סיבה לגשת לתיאוריה בזמן הקרוב. אפשר להתחיל ללמוד נהיגה מעשית ולגשת לתיאוריה מגיל 16.5, לטסט אפשר לגשת מגיל 17. את הלימודים המעשיים אין סיבה להתחיל יותר משלושה חודשים לפני גיל 17, ואין גם היגיון לגשת לתיאוריה הרבה לפני הלימודים המעשיים. בקיצור, אם באמת לחוץ לך תמצא פרטים לגבי תיאוריה וכל מה שתרצה במאמרים - אבל באמת חבל שתתחיל עכשיו.

MrJacKasS

New member
למה ??

לדעתי כמה שיותר מוקדם לסיים עם התאוריה - מה טוב! הייתי מציע לכל מי שמתכנן להוציא רישיון נהיגה בסביבות גיל 17, לגשת לתאוריה על היום שהוא בן 16.5 ולסיים עם זה. חבל להיסחב עם זה אז RagelsHere - עצתי לך - כשימלאו לך 16.5 שנים, תיגשי לתאוריה ותסיימי עם זה. בקשר ללימודים המעשיים - אני ממליץ לך לחכות כחודשיים-שלושה לפני יומולדת 17.

רן88

New member
אתה לא עשית את התיאוריה שלך

שלשום, גם לא לפני שבוע. לכן אתה ודאי יודע שיש לא מעט דברים ששוכחים. נהגים ותיקים שוכחים חוקים, אבל מה שמאפשר להם עדיין לזכור לא מעט הוא העובדה שהם פשוט הרבה על הכביש. כשאתה טרי על הכביש (
) ולא סגור על כל מיני חוקים (למי יש כאן זכות קדימה? לי או לו?), אז עדיף שהתיאוריה תהיה לך כמה שיותר טרייה בראש.

aviGODFATHER

New member
לא מסכים בכלל...

עדיף לגשת לתיאוריה קצת אחרי שמתחילים ללמוד מעשי... גם אל תשכח שתיאוריה זה לא כמו טסטים - גם אם נכשלים אפשר לגשת תוך שבוע ככה שלא צריך לתכנן את זה חודשים מראש ואין סיבה למהר עם זה.

omripley21

New member
גם אני הייתי מתלהב כזה

בגיל 16.5, אבל זה עובר. לך לאיזה שנת חורף, וכשתתעורר בעוד חצי שנה תן צלצול למורה שלך.

RageIsHere

New member
למעשה הששאלה היא

האם אוכל להתחיל ללמוד את הלימודים המעשיים בסמוך למועד התאוריה (עוד חודשיים בעזרת השם), או שאפשר להתחיל ללמוד מעשי מגיל 17 בלבד? איך זה בדיוק עובד?

למעלה