לימודי שייט

zapa3

New member
לימודי שייט

מעוניין לדעת היכן כדאי ללמוד שייט לצורך רישיון משיט בינלאומי מה צריך לבדוק לפני שנרשמים לבית ספר בקיצור איך מתחילים להכיר את עולם השייטים . תודה

בת ים

New member
לימודי שייט../images/Emo26.gif

אני מציעה שתתחיל בקישורי הפורום. ברשימה מופעים כל בתי הספר לשייט בארץ. ברוך הבא לפורום
בשלב הראשון, כדי להגדיר מיקום נוח, כי אתה הולך להעביר תקופה לא קצרה של לימודים תאורטים ואחר כך מעשיים. בשלב שני כדאי לפנות לכל בית ספר שיהיה רלוונטי מבחינת מיקום ולהתעניין. ביקור אמיתי בבית הספר שווה זהב. תתרשם מכיתות הלימוד, מהסירות, מהמדריכים, שיטת הלימוד הנהוגה, ואם לבית הספר יש מועדון שבו תוכל להפליג תך כדי הלימודים על מנת לרכוש נסיון(חשוב מאד!). המחירים פחות או יותר זהים. אם תרצה, אשמח להמליץ לך על בתי ספר מתאימים-דרך מערכת המסרים. בהצלחה

zamibc

New member
איך בוחרים בית ספר

אני אספר לך איך אני בחרתי שאלתי תלמידים של בית ספר אחד מה הם חושבים על בית הספר שלהם וניתקלתי בשקט ובמבוכה גדולה נגשתי לתלמידים של בית הספר השני וקיבלתי רק שבחים אח"כ דברתי עם המנהלים של בית הספר ברמה האישית והם מצאו חן בעיני מאוד אחד מהם אפילו ידיד שלי היום הייתי מנסה לראות אם יש כימיה ביני לבין בית הספר האם הוא באמת מוצא חן בעיני הייתי שואל מה קורה אם נכשלתי במבחן העיוני או המעשי כמה יעלה לי לעשות חזרה ו/או תוספת ים ואז הייתי בוחר

zerez

New member
רישיון משיט

למה הכוונה משיט בינלאומי ? האם להפליג מהארץ לחו"ל או בין מדינות או להגיע לחו"ל ולשכור שם סירה ? משיט 30 הוא משיט חופי ורשאי להפליג בתחום חופי המדינה - הרישיון מוכר בחו"ל משיט 60 מקנה את הזכות להפליג בין מדינות (מסע בינלאומי) כדי לקבל משיט 30 עליך לעמוד ב 4 בחינות תיאורטיות (ימאות, ניווט חופי, ניווט מכשירים ומכונה), להיות בעל תעודת מגיש עזרה ראשונה ולעבור מבחן מעשי. משיט 60 תקבל אחרי שנה כמשיט 30, 7 ימי הפלגה בינלאומית וקורס קשר GMDSS לגבי בתי ספר - כפי שנכתב המחירים דומים. חשוב מאוד כמה שעות הפלגה כל אחד נותן במהלך הקורס, כמה שעות לימוד תיאורטי ומה קורה במיקרה של כישלון בבחינה - האם התשלום הוא "עד רישיון" או "עד המבחן המעשי". נקודה חשובה נוספת - בתי הספר לשייט ינסו "למכור" גם את המועדון. לימודים לחוד ומועדון לחוד - אין מניעה ללמוד בבית-ספר אחד ולהצטרף למועדון האחר. בהצלחה

xfwind

New member
../images/Emo4.gifאני שאלתי שאלה קצת יותר מדויקת

ונתקלתי בדממה בלתי מובנת. (גם הבחור שענה לא החזיר מסר).

בת ים

New member
שלח מסר לarik2000

הוא ישמח לענות לך ולעזור לך-כותבת מנסיון
דממה...אולי כי אנחנו פשוט לא יודעים את התשובה
לפעמים זה קורה לנו. כמו תמיד אנחנו אוהבים ושמחים לעזור

arik2000

New member
לא דממה רק חוסר זמן

אז הנה אני יענה פה. יש בארץ אנשים שעושים קורסים של משמר החופים האמריקאי. וגם של משמד החופים הקנדי. ישנם מספר רמות וניתן לקבל פרטים בטלפון שהשארתי לך במייל.

סקיפפר

New member
לימוד שייט

אני התחלתי בבית ספר אך נשרתי במהרה כי לא יכולתי לסבול את העובדה כי צריך שמונה שעות כדי להסביר את הקשר בן מהירות דרך וזמן. כנראה נפלתי לכיתה של מוכשרים במיוחד. מכל מקום לאחר שעה של יאוש אספתי את כל החומר התאורתי ולמדתי בגפי בקצב שלי.(מבחן בחודש) יצרתי לבד קשר עם משרד התחבורה כלי שייט קטנים וקבעתי את מיקום וזמן המבחן עמם, שילמתי בדאר,ועברתי בשלום. לצורך המבחן המעשי חברתי לבית ספר עשיתי את השעות הנדרשות ועברתי גם את זה. אחר כך כאשר ראיתי כי טוב לימדתי כמה קבוצות בהתנדבות (סה"כ כ-50 איש) שעברו בהצלחה מרובה את החלק התיאורתי. (אפילו היתה שערוריה זוטא בתקשורת ... אבל זה קשור לאופרה אחרת.) אז תבחר. נ.ב. זה שיש לך רשיון לא אומר שאתה יודע להשיט......

grp

New member
ללמוד לבד

סקיפפר שלום אשמח עד מאוד מאוד אם תעזור לי בהכוונה לחומר לבחינות התאורטיות (אני מעונין ללמוד לבד, בעיה של חוסר התאמה מובהק למסגרות לימודיות עוד מזמן בית הספר היסודי). תודה מראש.

למעלה