לימודי רפואה

Joy Division

New member
לימודי רפואה

שלום לחברי הפורום. אני בן 20, מעוניין להתחיל ללמוד רפואה בעוד כשנה שנתיים. סדר העדיפויות שלי הוא כדלקמן: 1.כסף 2.חו"ל 3.כסף 4. חו"ל 5. כסף וכו' וכו' מסקנה: אני נורא רוצה ללמוד בחו"ל, אבל גם נורא רוצה שלא יעלה לי יותר מדי כסף. אני יודע שלימודי רפואה יקרים משמעותית מלימודים רגילים בכל מקום. אני מעדיף ללמוד בארץ דוברת אנגלית (אוסטרליה, קנדה, בריטניה / אירלנד / ארה"ב) - אך אין לי בעיה ללמוד באנגלית (ואף בשפה אחרת אם אוכל לרכוש אותה ברמה מספקת) בארצות מערב אירופה. אינני פוסל לימודים בארץ - אך תנאי הקבלה ללימודי רפואה בארץ הם זוועתיים, וגם העבר הצבאי שלי (פרופיל נפשי אחרי שירות קצר בתור חובש) מקשה עלי, עד כמה שהבנתי. אני מתקשה לברר עלויות מדויקות (כולל מחיה) בארצות אחרות (הבנתי שאוסטרליה היא הארץ הזולה ביותר, אך לא הבנתי מה הכוונה בדיוק ב'לימודים בחינם' בארצות מערב אירופה). כמו כן, לא מצאתי אף מקום שבו אוכל לברר דרישות קבלה ולתרגם אותם לתעודות ישראליות. כמו כן, לא מצאתי באף אוניברסיטה בארץ מידע לגבי שכר לימוד. אם למישהו יש מידע (עדיף ספיציפי, סתם אתר ללימודים בחו"ל לא כל כך עוזר לי:) שיכול לעזור לי, אני אשמח ואודה:)

boaz a1

New member
רפואה באיטליה

לימודי רפואה באיטליה נפוצים מאוד בקרב ישראלים. הלימודים מסובסדים ע"י ממשלת איטליה גם לזרים ועולים כ- 1000 יורו לשנה. עלות המחייה די דומה לזו המקובלת בארץ. עלות הכוללת מגורים, אוכל, נסיעות, בילויים וספרים מעורכת ב- 550-850 יורו לחודש , תלוי בעיר המגורים כמובן. תנאי הקבלה הינם: תעודת בגרות ישראלית ומבחן פסיכומטרי (אין חשיבות לציון). לאחר מכן יש לעבור את מבחני הקבלה באונ' המורכבים ממבחן ידע באיטלית וממבחנים מקצועיים במקצועות כגון: מתמטיקה, פיסיקה, כימיה וביולוגיה. האיטלקית נחשבת לשפה קלה יחסית לשפות אחרות וקיימות מכינות אשר כוללות את כל המקצועות שציינתי. אשמח לענות לשאלות נוספות.

theelbaz

New member
אוכל לתת לך כמה טיפים אבל זה ארוך

באופן כללי לימודי רפואה באיטליה זה לא הדבר הכי קל בעולם מהמון סיבות אבל גם משתלם אם אתה ממש מסתדר עם איטליה והבעיתיות שבה אם תפנה אליי למייל אוכל לתת לך מספר טיפים ומכיוון שיש לך עוד שנתיים יהיה לנו גם זמן לדבר לזה אגב אני גר באיטליה. [email protected]

russian girl

New member
למה...

למה איטליה נחשבת למדינה בעייתית מבחינת לימודים??...(אני גם חושבת לעבור לשם,ולכן אשמח אם תסביר לי למה אתה לא ממליץ ללמוד שם...)

theelbaz

New member
מנטאליות שונה אבל שווה את זה

האיטלקים עובדים בקצב שונה מאיתנו והיחסים בין אדם לאדם הם שונים באיטליה הרבה פחות פתוחים ו"דוגרי" כמו הישראלים. זו רק סיבה אחת קטנה אם תכתבי לי אפרט לך יותר.

deborasaiagh

New member
תוכל לפרט קצת יותר על הלימודים שם?

היי, הייתי רוצה לשמוע על איטליה יותר אם לא מפריע לך... האם יש אפשרות ללמוד שם באנגלית רפואה? אני דוברת צרפתית, ויש לי אזרחות צרפתית, האם זה יכול להוזיל לי את המחיר של הלימודים (בגלל האיחוד האירופאי או משהו כזה..) ללמוד איטלקית נראה לי מסובך ונראה לי שעם הצרפתית זה יבלבל אותי.. הדקדוק בשפה הזו מסובך?? השתחררתי לפני שבוע מצה"ל ואני מאוד רוצה ללמוד רפואה באירופה (בעיקר באנגליה או באיטליה).. אז אני כבר מתחילה במסע שאלות ותחקירים.. אשמח אם תוכל לעזור לי :) תודה, דבורה.

שוב אני

הייתי שמחה לשמוע פרטים כי אני מאוד רצינית בעניין, אם זה בסדר אני אכתוב לך למייל.

vitmans

New member
לימודים בפאדובה

איפה אתה נמצא באיטליה? גם אני ובעלי עוברים לשם (בעלי מתחיל השנה את לימודי הרפואה בפאדובה)הוא כבר נמצא שם אבל יש כל כך הרבה בעיות בירוקרטיות שזה ממש מייאש! יש לך טיפים למינהם למציאת דירה, אישור משטרה וכו?

גם אני חושבת על זה

היום ביררתי על לימודים באיטליה ואפילו דיברתי עם וטרינר שלמד שם (במילאנו) והוא המליץ בחום, נראה לי שאני ממש הולכת על זה .

למעלה