לימודי רפואה\וטרינריה בגרמניה

Popeye23

New member
לימודי רפואה\וטרינריה בגרמניה

שלום לכולם , אני מודע לעובדה שיש פה כבר כמה שירשורים על לימודי רפואה בגרמניה ועל לימודים בגרמניה בכלל , אבל יש כמה דברים שעדיין לא הבנתי.
אני כרגע במינכן לומד גרמנית , ומתכנן לגשת שנה הבאה ללימודי רפואה , הממוצע בגרות שלי הוא 89 ללא בונוסים , הבנתי שזה יחסית ציון נמוך יחסית ללימודי רפואה כאן.
מישהו יכול להסביר לי על השיטת קבלה לאוניברסטאות פה ? (ספיצפית לאוני מינכן יהיה אפילו יותר טוב).
הייתי באוניברסיטה ואמרו לי שיש נומרוס קלאוזיס , כלומר האלה עם הציונים הגבוהיים ביותר מכל מדינה מתקבלים , השאלה היא אם אני אגיש בקשה לכמה אוניברסטאות , האם יש סיכוי עדיין שאני אתקבל ? אני אולי מדמיין אבל זה לא נראה שיש פה עניין גדול במיוחד של ישראלים ברפואה או בוטרינריה (בדגש על וטרינריה) , לפחות יחסית למדינות אחרות באירופה עקב כך שהלימודים בגרמנית..

כל עזרה תתקבל בברכה.

אספרסו2

New member
תראה

הרבה ישראלים מחפשים חיים קלים וזה לא לימודים בגרמניה,
הלימודים בגרמניה קשים ותובעניים,ציון "עובר" בגרמניה מקביל לציון 8 בישראל,
פרפקציוניסטים בגרמניה אבל בהתאם גם איכות הלימודים והתואר שאתה מקבל,
בוגר אוניברסיטה גרמנית מוערך מאד בשוק העבודה האירופאי.

אתה יכול ואפילו רצוי שתגיש בקשה לכמה אוניברסיטאות.

בהצלחה.

Popeye23

New member
אכן תודה רבה :)

לא ממש יצא לי להסתכל בפורום עד עכשיו.

opwolf

New member
במילה אחת - TestAS

www.testas.de

עם ציון טוב סיכוייך ישתפרו בצורה ניכרת מאוד בכמה אוניברסיטאות, ביניהן גם ה- LMU אם אינני טועה.

אוניברסיטאות נוספות עם פקולטה לרפואה שמתחשבות במבחן (באופן ודאי מנסיון): לייפציג, דרזדן, פרייבורג, היידלברג, מיינץ, גרייפסוולד, אולם, המבורג, קלן.

בכל אותן אוניברסיטאות תוכל להגיש בקשה (אין הגבלה על מספר הבקשות) וסיכוייך יהיו טובים.

בהצלחה!

Popeye23

New member
תודה רבה!

2 שאלות אחרונות אם אפשר:
-זה משנה אם אני עושה את המבחן הזה באנגלית או בגרמנית ? (האוניברסיטה לוקחת את זה בחשבון?)
-אתה מכיר אוניברסטאות בגרמניה לרפואה שאפשר להירשם אליהם למועד קיץ ?

עד כמה שאני יודע השפה לא משנה

למרות שאם אתה מתכוון ללמוד בגרמנית אתה בכל מקרה תצטרך רמה גבוהה מזו בה המבחן כתוב. אני נבחנתי באנגלית אבל אני מתעתד (כלומר, התקבלתי אתמול..) ללמוד בתכנית שמתחילה באנגלית וממשיכה בגרמנית. אמנם האוניברסיטה אליה התקבלתי לא דורשת את ה-TestAS אבל הם כן מתייחסים לתוצאות אם שולחים אותן ויש לי סיבה להאמין שבמקרה שלי בהחלט התייחסו אליהן (תוצאה קצת יותר מרשימה ב-TestAS מאשר הבגרות המרופטת שלי....). אגב, המבחן בחינם ויש שניים או שלושה מועדים בשנה.

בהצלחה

opwolf

New member
מה ששמואל הנגיד אמר

דרך אגב, אני זוכר שגם לך ייעצתי לעשות את זה בזמנו. רואה שעזר

לא מסתכלים אם זה גרמנית או אנגלית (אני עשיתי בגרמנית) ואם אין לך רמה של B2 לפחות בגרמנית, אז לא מומלץ לעשות בגרמנית.

ולבקשתך-

http://www.hochschulstart.de/index.php?id=3436

Popeye23

New member
תודה רבה לשניכם

אני ממש מעריך את העזרה , אגב שמואל גם חבר שלי כנראה הולך ללמוד עכשיו בתוכנית דומה , האם אתה מדבר על אוני אולדנבורג ?

והרבה בהצלחה :)

דווקא לא

למרות ששקלתי להרשם גם שם, אבל החלטתי נגד מכמה סיבות (למשל: לא בא לי לשלם עוד 500 יורו כל סמסטר).
הוא הולך לתכנית של Engineering Physics? אני הולך לתכנית של מדעי הנדסה כלליים בהמבורג-הרבורג.

למעלה