לימודי רפואה בספרד או באנגליה (ארוך)

dorb800

New member
לימודי רפואה בספרד או באנגליה (ארוך)

שלום, אני צריך את עזרתכם.

אני בן 21, ומעוניין ללמוד לרפואה. בארץ רף הקבלה הוא כה גבוה, כך שאני צריך להכין תכנית ב' למקרה שלא אתקבל בארץ.

כיום הרבה מהישראלים בוחרים ללמוד באיטליה, הונגריה, רומניה ובשאר מדינות בריה"מ לשעבר (מי שדובר רוסית).

עלו בדעתי שתי אפשרויות ללמידת רפואה בחו"ל. לפני כן, אני מעוניין לציין שאני כן רואה את עצמי גר בחו"ל בעתיד. אנגליה וספרד כרגע עומדות בראש סדר העדיפויות שלי. ויש ברשותי דרכון אירופאי צרפתי.

1) לימודי רפואה בספרד -אני לומד את השפה כבר מספר חודשים, ואני משער שעם מאמצים אוכל להגיע לרמת שליטה טובה בשפה (ספרדית היא לא שפה קשה במיוחד, וניתן לומר שהיא בערך כמו ברמה של איטלקית) תוך שנתיים -שלוש, שזה בערך הזמן שאני ארצה להתחיל ללמוד.
בכל מקרה, ניסיתי לברר מידע על לימודי רפואה בספרד, והבנתי שיש את מבחני ה- selectividad, שהם, בצירוף תעודת הבגרות שלי, יקבעו אם אתקבל או לא. הבני גם שכמו באיטליה, גם בספרד צריך לעבור מבחן שליטה בשפה, ועושים שם מכינה כמה חודשים לפני המבחן.
הייתי רוצה לדעת עד כמה דומה תהליך הקבלה בספרד, להתהליך הקבלה באיטליה מבחינת רמת קושי. וכמו כן, האם העלויות דומות באיטליה יש מדיניות קבלה רחבה של תלמידים זרים לאוניברסיטאות, ורציתי לדעת אם בספרד זה ככה, או שהקבלה שם היא מאוד- מאוד קשה, כמו בארץ, ואין הקלות לזרים.
אז אם מישהו יוכל לשפוך לי אור על כל תהליך הקבלה לאוניברסיטאות בספרד- אהיה אסיר תודה. אני ממש לא יודע עד כמה זה ריאלי.. ואולי בכלל כדאי לי לעשות מה שכולם עושים, וללכת לאיטליה? העניין הוא שאני ממש מתחבר לספרדית, ואני יותר רואה את עצמי גר שם במשך שש שנים, ולא באיטליה או הונגריה או רומניה, מדינות שלשפה שלהן אין לי חיבור. למרות שכן, אם לא תהיה ברירה, אהיה מוכן לעשות את הוויתור על עניין השפה לטובת הקבלה ללימודים.

2) לימודי רפואה באנגליה- ידוע לכולם ששכר הלימוד באנגליה יקר מאודד, במיוחד לזרים. המקומיים הבריטיים מקבלים "הלוואות סטודנטים" (כמו בארה"ב) כדי לממן את לימודיהם. אבל עם זרים זה סיפור אחר. השכר לימוד מגיע בקלות ל-15-10 אלף פאונד בשנה (!!!). אין לי אפשרות לממן את זה. אבל הבנתי שמי שגר באירופה(כל מדינה באיחוד) שלוש שנים לפני הקבלה ללימודים באנגליה, רשאי לקבל שכר לימוד של מקומי. האם זה נכון? והאם כדאי לי להתחיל את הלימודים במדינה אירופאית אחרת, זולה יותר, כמו רומניה, במשך 3 שנים, ואז להשלים את הלימודים באנגליה, כך שאלמד שם (באנגליה) רק במשך שנתיים- שלוש (לפי הבנתי, באנגליה לומדים רפואה 5 שנים), עם שכר לימוד מוזל יותר? האם האוניברסיטאות באנגליה מאפשרות זאת? האם זה אפשרי, או שזה סתם רעיון לא מציאותי?

אני יודע שאלו שאלות קצת "מרחפות באוויר" וטיפה מבולבלות. .אני לא רוצה ללכת בדרך הסלולה של כל שאר הישראלים שבחרו ללמוד באיטליה/הונגריה, כי אני פחות מתחבר לשפות ולתרבויות של המדינות האלה. אני כבר מדבר אנגלית שוטף, וספרדית מצאת בתהליכי למידה מתקדמים.

ספרד ואנגליה הן לא מדינות מבוקשות בקרב הישראלים ללימודי רפואה , למיטב ידיעתי, ולכן לא הצלחתי למצוא על כך הרבה מידע באינטרנט.

אם למישהו כאן יש איזושהי פיסת מידע על תהליך הקבלה במדינות הללו, אהיה אסיר תודה!

בכוונה לא הזכרתי כאן דרום אמריקה, למרות שגם שם מדברים ספרדית. הסיבה היא, שדרום אמריקה לא נמצאת באיחוד האירופי (שלא כמו ספרד), ולכן אם אלמד שם, אפילו אם שכר הלימוד, יהיה בעייתי לקבל רישיון עבודה באירופה, או בישראל.

תודה רבה לכם מראש, אפילו אם לא יכולתם לעזור.

dorb800

New member
הקפצה

זה ממש חשוב לי חברים. אז אם יש כאן מישהו שיודע, בבקשה שיענה.

Philip Jr

New member
אין לי תשובות, אבל יודע למי יש.

אהלן,

אני תמיד מנסה לתת מענה כלשהו למי שמגיע לפורום, גם אם אני לא בתחום. במקרה שלך, לא רק שאני לא בתחום, ההסתברות שלמישהו בפורום יהיה את הניסיון עם מה שאתה שואל לגביו קטן למדי. אבל, אנסה לעזור בכל זאת, כי יש לי כמה טיפים ורעיונות לתת לך.

1. גם אם שפה לא קשה במיוחד (מסכים מאד לגבי ספרדית), עדיין יכול להיות מאתגר ללמוד לימודים אקדמיים בה. לצורך העניין, כל מי שלמד איתי ידע אנגלית, ברמה טובה. אבל העובדה שאני דובר אנגלית אפשרה לי לקרוא, לכתוב ולהבין במהירות רבה הרבה יותר, ללמוד ביותר יעילות ולהצליח יותר במטלות שעירבו הרבה אנגלית. רמת השליטה אחרי שנתיים שלוש עדיין תהיה רחוקה מאד מהרמה של דובר שפת-אם, וזה עלול להקשות עליך מאד. אם זה אפשרי, אני הייתי ממליץ ללמוד באנגלית, אלא אם הספרדית שלך יותר טובה מהאנגלית..

2. מאד קשה להשוות בין תהליכי הקבלה של שתי מדינות שונות כפי שאתה מבקש לדעת.. אתה גם משתמש במונחים מעורפלים למדי, "קבלה קשה" ו - "הטבות לזרים". לפחות לי לא כל כך ברור מה כוונתך בכך. משהו שאולי לא חשבת לעשות הוא פשוט לפנות למזכירות של מוסד או שניים בספרד, ולשאול. אני תמיד מופתע שאנשים לא לוקחים בחשבון את האפשרות הזו, ודע לך שהיא קיימת.. אם יש לך שאלות בנוגע לתהליך הקבלה בספרד, לך היישר למקור.. ואני בהחלט מאמין שתקבל עזרה, אני תמיד הצלחתי למצוא יועץ/יועצת/מזכיר/מזכירה שיעזרו לי במייל או בטלפון.

3. אכן אחרי כמה שנים באנגליה/אירופה אמורה להיות אפשרות לשלם שכר לימוד של מקומי. אבל - אף אחד לא מבטיח לך קבלה למוסד באנגליה, כמו בסעיף 2 אני ממליץ לבדוק שיש בכלל אפשרות כזו ספציפית במוסדות באנגליה שמעניינים אותך.

4. אתה לא "מעוניין ללמוד רפואה", אתה מעוניין להיות רופא. לימודים הם הדרך לעשות זאת. אם אתה שואל אותי "הדרך הסלולה" יכולה להיטיב עמך מאד.. לימודים אקדמיים זה לא הזמן להיות מורד ושונה מכולם.. מקווה שאתה מבין את הנקודה. אתה מתחבר לשפה הספרדית? בסדר, אבל יש הרבה יותר לתרבות מאשר שפה.. ביקרת באיטליה למשל? אני הוקסמתי לגמרי מהמדינה הזו, אולי גם אתה תוקסם (אם עוד לא היית כבר). ואם תלמד באנגלית אני שוב אומר שזה יוכל לעזור לך מאד.

5. אם אתה מעוניין לחיות באירופה גם אחרי סיום התואר, אולי תוכל להגשים את רצונך לגור בספרד אז..

מקווה שהנקודות הנ"ל נותנות לך קצת חומר למחשבה ולבדיקה. בהצלחה!

dorb800

New member
תודה רבה לך!

1)אני אגיד לך, לפי מה שידוע לי, בספרד אין תכניות לימוד ברפואה בספרדית באוניברסיטאות הציבוריות. באוניברסיטאות הפרטיות יכל להיות שיש, אבל זה מאוד יקר. משהו כמו 15-20 אלף דולר בשנה, ולכן לא בא בחשבון. תסתכל על זה ככה, יש מאות אנשים שנוסעים ללמוד רפואה באיטליה באיטלקית, ולומדים את השפה, ומסתדרים איתה בלימודים. למה שזה לא ילך לי עם ספרדית? כי בכל זאת, ספרדית ואיטלקית די דומות, ועוד אם אני אבוא עם רקע של שלוש שנים של למידת השפה, זה יתן לי יתרון על פני ישראלים שמגיעים לאיטליה לאחר כמה חודשי למידה, וזהו.

2) הרעיון שאתה מציע להתקשר למוסדות הלימוד עצמם (אפשר גם לשגרירויות כאן בארץ, לא?) הוא רעיון טוב מאוד. בגלל שכל העניין הזה נמצא בחיתוליו, לא עלה בדעתי לעשות זאת, ולכן העדפתי להתייעץ קודם עם יודעי דבר בפורום, ולקבל רקע כללי, לפני שאני ניגש לבירורים המקיפים.

3) אני בהחלט אבדוק זאת. אני אתקשר לבריטיש אמבסי כאן בישראל, הם בטח יוכלו לענות לי.

4) אין לי שום דבר נגד איטליה. העניין הוא שבספרדית הכל זורם לי, ואני כבר בשלב מתקדם של לימוד השפה. אז חשבתי שאפשר לנצל זאת לצורך משהו פרקטי.
אני מדבר אנגלית ברמה גבוהה, אבל מה לעשות שבמדינות מערב אירופה הלימודים מתקיימים בשפה המקומית.. נכון שבאיטליה פתחו כמה מסלולים לרפואה באנגלית, אבל מספר המקומות הוא מוגבל, והתחרות עליהם היא הרבה יותר גדולה מהתחרות על המקומות במסלול האיטלקית. אם אדם הולך לגור במדינה שלא מדברים בה אנגלית, כמו איטליה, הוא צריך ללמוד את השפה, ולכן אני לא רואה את התועלת בלימודים באנגלית אם בלאו הכי אתה תצטרך לדבר איטלקית כדי לתקשר עם האנשים, ובמיוחד כדי לתקשר עם החולים.

5) המקום שאני הכי נמשך אליו זה אנגליה. עוד פעם, העניין שלי בספרד הוא בעיקר שיקול פרקטי של שפה. אם אני כבר לומד שפה שאני אוהב - למה לא להשתמש בה? ואם זה נותן לי אופציה אחרי זה לעבוד באנגליה, כי יש לי רישיון לעסוק ברפואה באירופה, אז מה רע? למה אני צריך להתעסק עם למידת שפה חדשה?
זה כמו שיש המון חבר'ה רוסים שבוחרים ללמוד ברוסיה/אוקראינה, ולא באיטליה/הונגריה/רומניה. כי הם כבר יודעים את השפה. למה להם להתחיל ללמוד שפה חדשה?

בכל מקרה תודה רבה לך פיליפ,
אני באמת לא יודע לאן החיים שלי יקחו אותי.. ואני מנסה להשאיר לי כמה שיותר אפשרויות פתוחות. בהחלט אאמץ את הרעיון שלך, ואתקשר לברר פרטים בנוגע לתנאי הקבלה באוניברסיטאות ציבוריות בספרד.

ושוב פעם תודה!

Philip Jr

New member
בסדר גמור

כל מה שאתה אומר נשמע לי הגיוני, ואני שמח שחלק מהדברים שהצגתי התאימו לך. אני מקווה שתופתע לטובה כמוני מכמה שיוכלו לעזור לך במוסדות עצמם, בין אם זה במידע שישלחו לך ובין אם זה ביעוץ אישי. במיוחד אם תצא ל - "מסע" הזה, תישאר בפורום כדי שפעם הבאה שמישהו כמוך יבוא יהיה מי שיענה

elley

New member
אולי סוג של עזרה

לא מכירה לימודי רפואה, אבל:

נראה לי קצת מוזר שאין לימודי רפואה באוניברסיטאות ממשלתיות ספרדיות. זה אינטרס של המדינה שיהיו בה רופאים... מעבר לזה, קח בחשבון שספרד נמצאת במשבר כלכלי קשה מאד. יש לזה השלכות על עבודות במהלך הלימודים/חופשות, מגורים, בילויים, ובעיקר במציאת עבודה לאחר מכן. זו גם נקודה למחשבה.

לגבי בריטניה, יש בהחלט סעיף שאומר שאם אתה אזרח אחת ממדינות האיחוד האירופי תהיה זכאי לשלם שכר לימוד כמו המקומיים, אבל - וזה אבל גדול - אתה חייב להתגורר באחת ממדינות האיחוד בשלוש מתוך חמש השנים הקודמות להרשמה, זה תקף רק לווילס, סקוטלנד וצפון אירלנד, ואתה צריך להוכיח שלא עברת לשם כדי ללמוד. וגם אז, ברוב האוניברסיטאות שכר הלימוד לא ממש זול (הוא עלה לפני שנה או שנתיים), וזה מעבר לדרישות הקבלה המפוצצות של האוניברסיטאות עצמן.

לגבי לימודים בדרום אמריקה - באופן גורף, בכל מקרה של לימודים במדינה אחת ומעבר למדינה אחרת תצטרך לעבור הליך של הכרה בתואר שלך. לימודים בדרום אמריקה יפתחו לך את כל דרום אמריקה, בעוד שבכלל לא בטוח שלימודים בספרד יפתחו לך את כל האיחוד האירופי (או את דרום אמריקה). למדינות דרום אמריקה יש הסכמים שדומים להסכמים של האיחוד, ויותר קל לבוגר לימודים משם לעבור ממדינה למדינה שם. וזה שוק הרבה יותר גדול מהאיחוד האירופי, שכולו דובר אותה שפה (פחות או יותר), בניגוד מוחץ לאירופה, שבה אם תחליט שלא להשאר בספרד תהיה חייב ללמוד שפה/ות נוספת/ות ולעמוד בדרישות מקומיות נוספות. הבעיה היחידה בלימודים בדרום אמריקה תהיה ויזת לימודים. ככה שאני במקומך הייתי דוקא הולכת על דרום אמריקה אם אתה נעול על ספרדית, ולא על אירופה.

dorb800

New member
תגובה ושאלה

תודה רבה על העזרה!

מי אמר שאין לימודי רפואה באוניברסיטאות ממשלתיות? דווקא רוב הלימודים נעשים שם, ולכן זה קרץ לי, כי שכר הלימוד שם לא גבוה כמו באוניברסיטאות הפרטיות.
אני לא חושב שאשאר לגור בספרד כל החיים שלי אם אלמד שם (למרות ששוב, אין לדעת..) וחוץ מזה, אני אתחיל ללמוד רק בעוד שנתיים-שלוש לפחות, ככה שהרבה דברים יכולים להשתנות עד אז בספרד.

חיפשתי עכשיו מידע על מערכת הבריאות בספרד, ונאמר שם שיש עודף של רופאים(הלוואי עלינו כאן בישראל), ככה שיש שם אחוזי אבטלה גבוהים של רופאים.

יש משהו שלא הבנתי בקשר לחוק בבריטניה- הכוונה פה היא שעלי לשהות במשך שלוש שנים לפני הרשמה בכל אחד ממדינות האיחוד האירופי, או לשהות שלוש שנים לפני בווילס/צפון אירלנד/סקוטלנד כדי לקבל את ההנחות סטודנט?

בלאו הכי אני מסיק ממה שאמרת שמחירי שכר הלימוד גבוהים לכולם... לפי מה שידוע לי, מוענקים לסטודנטים מקומיים בבריטניה "הלוואות סטודנט" מהממשלה, ואז הם מחזירים את הכסף אחרי שהתחילו לעבוד. האם יש כזה דבר הלוואות לסטודנטים זרים, שמתחייבים להמשיך לעבוד שם (בבריטניה) אחרי הלימודים? כי אם היה כזה דבר, הייתי חותם איפה שצריך.

זה נראה לי כאילו הנתיב של לימודי הרפואה בבריטניה חסום לי - המחירים בשמים, גם למקומיים. אין הלוואות לסטודנטים זרים. גם אם הייתי מנסה לקבל שכר לימוד של סטודנט מקומי לא הייתי מצליח- כי אין לי איך להוכיח להם שלא עברתי לפני כן לאירופה בשביל לימודים אקדמאיים.

ככה שכנראה שהפתרון המתאים בשבילי הוא ללמוד במדינה כלשהי באירופה רפואה (עם העדפה לספרד, בגלל השפה) במשך 6 שנים, ואז להגר לבריטניה, עם הדיפלומה האירופאית ביד, ולחפש את העתיד שלי שם.

ושוב פעם, אני לא רואה את עצמי חי בדרום אמריקה. מלבד אולי משתיים שלוש מדינות, רמת החיים שם (וגם הרפואה) נמוכה ממה שאני מחפש. ואין לי עניין לסגור לעצמי את האפשרות לחזור לארץ, או לעבור לאירופה או למדינה אחרת, בגלל שהתואר שם לא מוכר.

elley

New member
המשך

מההודעה הראשונה שלך הבנתי שאין לימודי רפואה באוני' הממשלתיות, אבל יכול להיות שהבנתי לא נכון. בכל מקרה, אני לא בקיאה במערכת הלימודים הגבוהים בספרד, ככה שזה לא ממש משנה

ההטבה הבריטית: לחיות שלוש שנים מתוך החמש שלפני ההרשמה באחת ממדינות האיחוד האירופי. לא משנה איזו. אחרי שלוש השנים האלה, רק בווילס, סקוטלנד וצפון אירלנד תוכל לקבל את ההטבה של לשלם שכר לימוד כמו שמשלם מקומי. וכן, שכ"ל גבוה בכל מקרה, ועדיין, בווילס/צפון אירלנד/סקוטלנד בתוכניות שונות הוא נמוך יותר מאשר תכניות מקבילות באנגליה. סורי, אין לי מושג לגבי מילגות בבריטניה (אני גרה בברלין). בדקת באתרי האינטרנט של אוניברסיטאות שונות בבריטניה (בעיקר בסקוטלנד/ווילס וצפון אירלנד)? שם יהיה מפורט שכר הלימוד שכל אחת מהן גובה. כולל הכללים ואפשרויות המימון. אגב, אתר נחמד ומועיל לגבי לימודים בבריטניה הוא זה של UCAS, שהוא הארגון שמטפל באופן מרוכז בכל הההרשמות לאוניבסיטאות באי. יש שם רשימת אוני' כולל התוכניות שהן מציעות ועוד המון פרטים מועילים, ואפשר לעשות חיפוש לפי אזורים, נושאי לימוד ועוד. אתר סופר אינפורמטיבי ודי ידידותי למשתמש.

אגב, חשבת על לימודים באירלנד? ברפובליקה הכוונה. כי שם גם תוכל ללמוד במחירים יחסית מוזלים, אם תתגורר שלוש שנים באחת ממדינות האיחוד לפני ההרשמה. גם באירלנד יש ארגון שאחראי על ההרשמות של כולם - ה-CAO, וגם בו יש המון מידע על אוניבסיטאות, דרכי מימון וכו'.

ואם עדיין אתה מעדיף שלא ללכת על דרום אמריקה, ובריטניה ו/או אירלנד לא משתלמות כלכלית לעומת ספרד, אז כן, בהחלט האופציה של לימודים בספרד ואז נסיון הגירה למדינה אירופית אחרת היא הכי הגיונית.

בהצלחה

elley

New member
וסתם מחשבה שעברה לי בראש

אם בכל מקרה אתה מתכוון להתחיל ללמוד רק עוד שנתיים שלוש, מה מונע ממך לנסות לעבור לאיים הבריטים כבר עכשיו, להתאפס שם על עבודה, ואחרי שלוש שנים של מגורים שם והכרה של המנטליות המקומית והשפה (כולל הדיאלקט המקומי) להתחיל ללמוד שם? ככה גם יהיו לך 3 שנים באחת ממדינות האיחוד, וגם תוכל להוכיח שלא עברת לשם הלימודים. הוצאות המחיה בסקוטלנד/ווילס/צפון אירלנד נמוכות יותר מאשר באנגליה (כמובן, תלוי באזור הספציפי), ואולי תוכל גם לחסוך קצת לקראת הלימודים.

סתם מחשבה

את בטוחה

לגבי הזכאות למלגות ברפובליקה בלי מגורים באי אלא גם ביבשת? אני לא לגמרי מתמצאת אבל לדעתי סוזי, הגוף שמעניק את המלגות לסטודנטים מקומיים, נותן תמיכה כלכלית על בסיס מגורים באירלנד+צורך כלכלי.

elley

New member
לדעתי כן

אבל כיוון שהלימודים באירלנד ירדו די מהר מהפרק לגביי, לא העמקתי מאד מאד מאד בקטע הזה. יכול בהחלט להיות שאת צודקת. בכל מקרה, על הבחור לברר את כל הפרטים במדויק בעצמו. תודה שהעלית את הנקודה הזו, היא חשובה.

dorb800

New member
תגובה

קודם כל, חשוב לי לומר שאני מאוד מעריך את העזרה, ואת המחשבה שהקדשת לסיפור שלי. זה לא מובן מאליו בשבילי.

העניין הוא שאני בן 21. נשארה לי עוד שנה וחצי בצבא, ככה שאני אשתחרר בגיל 22 וחצי, ורק בסביבות גיל 23 אוכל להתפנות לכל ענייני הקבלה למיניהם. זה נראה לי קצת לא מציאותי לעבור לחיות בבריטניה במשך שלוש שנים, בלי מקצוע, רק בשביל ההטבות לשכר הלימוד. זה פשוט לא נראה לי ריאלי. לא עדיף כבר לנצל את השלוש שנים האלה להתחלת הלימודים במדינה אירופאית אחרת, שתהיה זולה יותר מאנגליה גם לאחר הוזלת שכר הלימוד? ואז, לאחר הלימודים, לבצע הגירה לאנגליה עם הדרכון האירופאי שלי והרישיון לעסוק ברפואה האירופאי?

מבירור שנעשה עם אנשים שלמדו באיטליה, עם שכר לימוד מוזל של 1,500-2,000 יורו לשנה, עלות ההוצאות לשנה מגיע ל-50,000 שקל ויותר אם מחשיבים הוצאות נלוות כמו שכר דירה, מיסים וכו'... תכפילו בשש, ותגלו שגם באיטליה, ששכר הלימוד מוזל ביותר, העסק יוצא יקר ביותר (בערך 300,000 שקל כל הלימודים!). ברור לי שאצטרך לחסוך בשביל זה הרבה כסף. אני מתאר לעצמי שבריטניה ואירלנד עוד יותר יקרות. לכן אני חושב שאצטרך לוותר על הרעיון של הלימודים בבריטניה, לטובת הגשמת חלום גדול יותר.

עם העזרה שלכם הצלחתי לסדר לעצמי את הראש, ולהתאפס על עצמי! בהחלט אמשיך לעדכן כאן בפורום אם יתעוררו קשיים נוספים.

elley

New member

צבא. שכחתי...

וכן, בהחלט ריאלי מה שאתה חושב.

בהצלחה רבה שתהיה לך

למעלה