לימודי רפואה בחול

mixdrix3

New member
לימודי רפואה בחול

אהלן,
קוראים לי יניב ואני בן 20, עודני חייל בצה"ל,
הייתי רוצה לקבל מידע ממנוסים בנושא, איך מתנהלים לימודי רפואה בחו"ל, האם מדובר באנגלית שקשה להסתדר איתה? איזה מכינה עדיפה לקראת הלימודים בחול וכמה שבועות (ובאיזה חודשים) היא אורכת?
כמו כן, אשמח לדעת לאן סטודנטים הולכים-איפה עדיף, אשמח אפילו לשם ספציפי של אוניברסיטה מסוימת שמוכרת כטובה ע"מ שאתרשם ואבין מה הולך.
יש לציין שמבחינת בגרויות יש לי 5 במתמטיקה, 5 באנגלית, ביולוגיה ביוטכנולוגיה מורחב (כל אחת 5 יחידות), מודע היטב שאצטרך להשלים כימיה ופיזיקה לשם הבחינות קבלה, אבל האם יש אופציה להיבחן רק על חלק מהמקצועות?(איפה שהוא קראתי את זה).

תודה רבה מראש

Besessenheit

New member
תלוי איזה מדינה אתה רוצה...

עדיף תפתח אנטרנט ותחפש מידע באנגלית על איזו מדינה שתרצה. באמת שיש מידע על הכל.

boneguy

New member
יניב, אין לי תשובות לרוב השאלות שלך...

אבל בוא נתחיל ונאמר שחו"ל זה מקום גדול. אין דין ארה"ב כדין אנגליה, ולא רומניה כדין אוסטרליה, ולא הונגריה כדין קנדה וכו'. וזה נכון לגבי הכל - קבלה, מסלול, איכות, רישיונות...

בוא תתמקד קצת יותר באיפה אתה רוצה ללמוד ולמה.

באופן אישי, מכיר שני רופאים שלמדו בהונגריה (אחד בבודפשט אחד בצגד - או איך שקוראים לעיר השניה שלומדים בה). שניהם היום עובדים בארץ ועברו את כל בחינות הרישוי ללא בעיה, ולא הייתה להם בעיה מיוחד להתקבל להתמחויות.

mixdrix3

New member
כרגע החשיבה בבית היא לכיוון רומניה/הונגריה

אמ, במידה והצלחתי לכוון טיפה יותר, אשמח לעוד תשובות
וכן אם יש מישהו שעבר את המסלול ויכול להעיד על איך היה ועל מה לשים דגש במקומות אלה, אשמח..
ברומניה והונגריה, עד כמה גדולה החשיבות של האזרחות האירופאית? (כרגע עוד אין)
ומה אורך שנות לימוד?
כמו כן אשמח לדעת שוב לגבי מכינות..

תודה ותודה על המענה המהיר

boneguy

New member
כמה תשובות לגבי הונגריה - נכון ללפני 10 שנים

בהונגריה, לפחות בשתי אוניברסיטאות יש מסלול לרפואה לדוברי אנגלית - הלימודים מתקיימים באנגלית. רוב התלמידים הם מן הסתם זרים ובגדול (לפחות נכון לאז היה רוב עיקרי של סקנדינבים וישראלים - את הסקנדינבים שלחו ללמוד שם על חשבון המדינה מפאת מחסור ברופאים ומקומות לימוד).

כולם מתחילים עם שנת מכינה, בה לומדים הונגרית - כי בכל זאת מתישהו תצטרך לבקש ממטופל לעשות אההה. ומקצועות בסיס של כימיה, ביולוגיה ואולי עוד משהו..

מתכונת הלימודים דומה לארץ - כלומר מסלול של שש שנים וסטג'.

כאמור, זהו מסלול לזרים כך שאין בעיה לקבל ויזת סטודנט ולא להיות אזרח המדינה או האיחוד, אבל אולי לאזרחים יש הנחה - אבל אין לי ממש מושג.

בהצלחה

Philip Jr

New member
כל התשובות לגבי הונגריה

נמצאות כאן:

http://www.studyhungary.hu

יש פה פרטים על מסלול הקבלה לרפואה, תנאי קבלה, מוסדות אפשריים, מסלולים שונים (רפואה כללית / וטרינריה / רפואת שיניים), פרטים על המכינות / מבחני כניסה ועוד.

אם חסר איזשהו פרט שם תמיד תוכל לחזור לפורום להתייעץ.

mixdrix3

New member
תודה רבה, שאלה אחרונה לגבי מכינה

עברתי על האתר וזה בהחלט עזר ויעזור בהמשך
אשמח לדעת רק דבר אחד שלא מצאתי איזכורים עליו באתר-מכינה
אעדיף לעשות בארץ... הבנתי שבמכינה בקרית אונו מלמדים באנגלית את המקצועות ומכינים אותך למבחן כניסה. גם הבנתי שמספר פעמים בשנה ניתן להיבחן כאן בארץ עבור אוניברסיטאות בחו"ל..
מישהו מכיר את זה?

Philip Jr

New member
המבחן אכן מתקיים בארץ

במאי, זכור לי שהתאריך המדויק מופיע איפשהו בקישור שצירפתי.

לגבי מכינות אין לי מושג.

סטודנטים זרים לא יכולים ללמוד רפואה בקנדה

וגם לא רשימה ארוכה של מקצועות פרה-רפואיים.
רק מי שיש לו PR וותק של לפחות שנתיים במחוז בו הוא רוצה ללמוד.

warbler

New member
הי יניב, בעניין רפואה בחו"ל

הי יניב

יש לך אפשרות ללמוד רפואה באנגלית או באיטלקית גם באיטליה
זו תכנית מעולה והמחיר שלך הוא הכי זול באירופה ואולי בכלל
עולה כ 4000 ש"ח לשנה וזהו (התכנית מסובסדת על ידי ממשלת איטליה)

יש בארץ מכינה למבחן הכניסה לאוניברסיטאו
הקורס מנוהל על ידי חברת קמפוס לימודים והם מצויינים
מנסיוני הם עומדים על מעל 70% הצלחה בקבלה ללימודים באיטליה

בהצלחה

mixdrix3

New member
מעניין מה שאתה אומר,

ולדעתך, איפה הלימודים באיכות יותר טובה?
יש לך קישור לאתר איטלקי?

לימודי רפואה בחו"ל

הי יניב,
לימודי רפואה ניתן ללמוד באיטליה ולכך מספר יתרונות:
תנאי הקבלה ללימודי רפואה באיטליה נוחים הרבה יותר מישראל,
על אף זאת, 4 אוניברסיטאות באיטליה נמצאות בתוך דירוג 200 האוניברסיטאות בעולם וחלקם אף מעל האוניברסיטאות הישראליות.

תנאי הקבלה הם:

בגרות מלאה + ציון פסיכומטרי (לא משנה ממוצע)

מבחני כניסה במקצועות : מתמטיקה / פיזיקה / כימיה / ביולוגיה / ידע כללי / שפה איטלקית.

כל שנה יוצאים כ 300 סטודנטים ללימודים באיטליה ומחלקה זו היא הוותיקה ביותר בישראל עוד מאז שנות השישים,

לפגישת יעוץ ללא תשלום צור איתי קשר בפרטי :)

בנוסף ישנה מכינה שנפתחת בחודש אוגוסט.. ממש אוטוטו..
אשמח לתת לך פרטים נוספים

בהצלחה.
יעל מקמפוס לימודים.

מצורף קישור להמשך קריאה:

לימודי רפואה באיטליה

אספרסו2

New member
ללימודים באיטליה לא

צריך פסיכומטרי,אין מבחן פסיכומטרי באיטליה.

כך שדרישות הקבלה אינן כוללות פסיכומטרי.

מקווה שתפסיקי להטעות אנשים.

Philip Jr

New member
נא להימנע מפרסום

התקנון ברור - ולמען האמת רק השם ה - "תפוזי" שלך והחתימה מהווים הפרה של התקנון בעיניי, אבל במקרה הזה הפרסום בגוף ההודעה זו הבעיה.

ציון פסיכומטרי עבור לימודי רפואה באיטליה

בהמשך למה שרשמתי על תנאי הקבלה ללימודי רפואה באיטליה.

ציון פסיכומטרי הוא חובה אבל רק לצורך הרשמה ואין לו השפעה על הציון במבחן או כל השפעה אחרת למעט רישומית בירוקרטית.

יום טוב יעל.

אספרסו2

New member
בירוקרטיה שאת המצאת

ואין לה אחיזה בתנאי הקבלה באיטליה.

יום טוב אספרסו.

תשובה על נוהל ההרשמה - מוזמן לקרוא ולהתעדכן

מר אספרסו היקר אתה מוזמן ליצור קשר עם מכון תרבות איטליה ולשאול את חוקי ההרשמה לאוניברסיטאות באיטליה.

להלן תנאי ההרשמה המפורסמים ע"י המכון לתרבות איטליה באתר שלהם:

נוהל ההרשמה
לגבי תושבי קבע בישראל שאינם אזרחי איטליה ואשר מתעתדים להירשם ללימודים אקדמיים באיטליה תקף הנוהל הבא.

ברגע ששגרירות איטליה מפרסמת את מועד תחילתו של פרק הזמן הקצר המיועד להרשמה מוקדמת לאוניברסיטאות באיטליה (29-06-2012), יש לבצע את ההרשמה המוקדמת במכונים האיטלקיים לתרבות בתל אביב או בחיפה. המסמכים הנדרשים להרשמה המוקדמת מפורטים להלן. יש להביא את המסמך המקורי ושני העתקים:
- תעודת בגרות מקורית עם חותמת אפוסטיל של משרד החוץ הישראלי ותרגום לאיטלקית שבוצע ע"י מתרגם מוכר של השגרירות.
- טופס מקורי של תוצאות הבחינה הפסיכומטרית עם תרגום לאיטלקית שבוצע ע"י מתרגם מוכר של השגרירות.
- שני צילומים של העמוד הראשון של דרכון בר תוקף של המבקש, שיופיעו בו הפרטים של המבקש.
- שתי תמונות פספורט עדכניות של המבקש.

תודה, יעל

קראתי ו..

אני לא מבינה איפה הוויכוח שלך איתי.

כתוב בדיוק מה שידוע ומה ששלחתי.

אני לא מבינה על מה הדילמה שהרי אנחנו אומרים אותו דבר.

בכל מקרה ממש לא באתי פה להוכיח אף אחד או לריב עם אחד אלא רק לעזור בתשובה לשאלה שנשאלה פה.

וזה הכול.

אם אתה עדיין רואה משהו שאני לא אשמח אם תאיר את עיניי :)

שיהיה לך יום מקסים, יעל.

למעלה