לימודי קוצ'ינג

לילפוט

New member
לימודי קוצ'ינג

שלום האם יש צורך בתואר או לימודים אקדמיים קודמים בכדי ללמוד קוצ'ינג? האם צריך מתחילת הדרך לבחור איזה מאמנת ברצוני להיות ?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לימודים

../images/Emo41.gif ברוב התוכניות אין צורך בתואר כדי ללמוד אימון. ../images/Emo41.gif רוב התוכניות מלמדות אימון באופן כללי, ואת בוחרת לך (או לא בוחרת) נישה אימונית בהמשך. אין חובה לבחור בנישה כלל. זו בחירה שלך בקהל מסויים ובסוג אימון מסויים שמתאימים לך יותר. יש מספר תוכניות שמלמדות בדגש מסויים - משפחה, ADHD וכו'.

bridges

New member
אין צורך, אבל אני ממליץ...

אני חושב שיש חשיבות בלימודים אקדמיים. קשה לי להסביר את זה ואני יודע שלא כולם יסכימו איתי: החשיבות היא לא בידע שמקבלים ואפילו לא בפיסת הנייר שמקבלים בסוף. החשיבות היא בדרך של הלימוד ובנכונות להקדיש מספר שנים למען מטרה אישית. רונן

לא נותר לי אלא להסכים...

אני מסכים עם רונן, למרות שזה ישמע בעייתי לחלק מהאנשים. נכון שיש מאמנים טובים ללא תואר אקדמי. אך יש כאן 2 בעיות: 1. המתאמנים - המתאמנים, בין אם מדובר על מנהלים בארגונים, ובין אם מדובר על אנשים פרטיים, ישאלו בדר"כ על ההשכלה של המאמן. וכשההשכלה לא כוללת תואר אקדמי כלשהו, זה יפגע ביכולת השיווקית של המאמן. 2. ברמה האישית - לימודים אקמאיים, גם אם אתה אוטודידקט מושבע, יש בהם בכדי ליצור קיבוע של הישג מסויים במציאות. הלא זאת מטרת האימון, לא? ליצור מציאות טובה יותר עבור המתאמנים שלנו. וזה חלק ממסע עצמי למצויינות פורמלית. במציאות הקיימת היום - ישנה חשיבות ללימודים פורמליים. אני לא נכנס לויכוח אם זה נכון או לא, אני רק טוען שבמציאות הנוכחית - זה המצב. וכדי למצא את עצמך במציאות הזאת, אתה חייב לעמוד בקריטריון החברתי הזה (מוצדק ככל שיהיה). 3. לימודים אקדמאיים מעוררים מחשבה, פעילות רחבת אופקים, ולא משנה מה אתה לומד. זה אולי השיקול העיקרי. מאמן חייב להיות רחב אופקים, לדעת להעמיק במגוון תחומים רחב. הלימודים האקדמאיים הם סוג של גושפנקה כזאת. דודי

פשוט לא מסכימה.

כמתאמנת ממש לא משנה לי ההשכלה של המאמנ/ת. מה שחשוב, בתכל'ס, זה החיבור והתוצאות. להיפך, אני עשויה להרגיש מרוחקת יותר מאדם בעל עשרות תארים, ומקורבת יותר לאדם שלמד "בשטח". לא זכור לי ששאלתי את שתי המאמנות שאיתן עברתי אימון אישי (כל אחת בנפרד, ובפרקי זמן שונים) מהי ההשכלה האקדמאית שלהן. זה פשוט לא מעניין אותי. יכולת שיווקית ממש לא קשורה באם מתאמן למד או לא. אני לא חושבת שמתאמן כלשהו (ותרשו לי להכליל כרגע, כי כמובן יש את היוצאי מן הכלל) לא יתאמן אצל מאומן דווקא בגלל שלא סיים תואר. יש הרבה דרכים ליצור "מציאות טובה יותר עבור המתאמנים שלנו". בתכל'ס, מה שמשנה זה החיבור בין המאומן למתאמן, וההרגשה של המאומן בזמן האימון עצמו. אם אין "קליק", ואין רצון מצד המאומן לפעול לשינוי בחייו, ואולי אפילו אם המאמן לא רוצה לאמן מתאמן מסוים, התירוץ של אין תואר אקדמאי, הוא כאמור, רק תירוץ.

אני מכיר כמה מאמנים ללא תואר..

וזה לא מונע מהם להשיג מתאמנים בכל מקום.. התואר הוא לא חשוב.. הוא מיותר לחלוטין.. ידע תיאורתי זה לא ערובה לטיב השירות שתקבל.. מצויינות היא לא פורמלית היא מצויינות פשוטה.. יש מאמנים טובים ללא תואר בדיוק כפי שיש מאמנים גרועים עם תואר אור ואהבה

bridges

New member
היי אריק

ממזמן לא קראתי אותך בפורום הזה. טוב לשמוע אותך. אני מסכים ברוב הדברים עם טרמפיסטית ואיתך. ונכון, יש מאמנים מעולים שאין להם תואר. וכפי שגם כתבתי הידע ופיסת הנייר לא חשובים. אבל... אין מה לעשות, בעולם האקדמי קיים משהו שלא קיים במקום אחר. דוגמא אחת שאני יכול להביא זה פיתוח של מחשבה ביקורתית מבוססת. לעומת (לדוגמא) קורס מאמנים, בד"כ יבוסס על תיאורייה אחת ללא הסתכלות ביקורתית. אישית לימודיי האקדמיים (כולל לימודי ההנדסה) תרמו לי המון בקידום החשיבה שלי, יכולת ההבחנה שלי ועוד... רונן

הלימודים תרמו גם לי המון..

ועדין אפשר להגיע לכל התובנות הללו בדרכים אחרות.. אם תסתכל על העולם הרוחני.. תראה עבודה מדוקדקת ומסודרת.. שכוללת הסתכלות עמוקה על הדברים.. ממש כמו במחקר מדעי.. אני מסתכל על כל הספרים והקורסים והסדנאות כמו למאמרים שעליהם אני יכול להתבסס למחקר שלי ולמצוא את הדרך שלי .. שכן הדרך הרוחנית מגיעה מתוך הדיעה שלכל אחד יש עולם שלם לגלות.. העולם שלו.. והדרך להגיע לשם שונה.. אם מסתכלים בצורה שונה.. גם ניהול בסטה בשוק יכול להביא לאותן תובנות.. אפשר לקרוא על כך בספר מיוחד ושמו "חשוב והתעשר" - נפוליאון היל.. שמתאר הרבה אנשים שמגיעים לתובנות עמוקות לא מתוך לימוד אקדמאי אלא מתוך החיים.. אור ואהבה

יעללשם

New member
אני מכירה

מספר אנשי עסקים נטולי תואר ועם תעודה של החיים,ביל גייטס,אלי רייפמן ואפילו מאמנת אחת שמפעילה בית ספר מאוד מצליח ומאמנת ומלמדת חומר אימוני -נטאלי בן דוד. אז במבחן הלימודים אולי לך יש יתרון במגרש האימונים ובתוצאה העיסקית לה. אז מה זה אומר שאם היה לה היא הייתה יותר טובה ?../images/Emo2.gif../images/Emo8.gif

bridges

New member
אני לא עוסק באילו...

אין ספק שיש אנשים אוטודידקטיים שמסתדרים יפה מאוד בחיים ועושים דברים נפלאים. והאמת... אני מעריץ אותם משום שאני לא אוטודידקטי. אני יכול ולומד מספרים אבל אני עושה את זה רק כשאין לי ברירה אחרת. שימי לב שאת מחליפה "תעודת הצטיינות" אחת ב"תעודת הצטיינות" אחרת. כמו ששאלו על תארים גם אני יכול לשאול: "האם זה שהמאמן הוא איש עסקים מצליח זה אומר שהוא יהיה מאמן טוב". כל "תעודה" כזאת היא דרך שלנו כבני-אדם לצמצם את הסיכון של הבחירה שלנו. כשאנחנו צריכים לבחור מאמן אחד מתוך מאגר של מאות ואלפי מאמנים, אין לנו ברירה אלא להפעיל קריטריונים "סטטיסטיים" שמבוססים על הנחות יסוד מסויימות. את תמצמצמי את המספר ע"י הסתכלות על תוצאות עסקיות, אני אצמצם את המספר ע"י הסתכלות על תואר ואריק ישתמש בקריטריון אחר (רק כדוגמא לא באמת) רונן

גור42

New member
אבל מה הקשר ללימודים אקדמאיים דווקא?

האינדיקטור הכי חשוב, לדעתי, למאמן טוב, הוא השאלה הבאה: האם אותו אדם מיישם את עקרונות האימון בעצמו? האם הוא יודע להבדיל בין החלומות והרצונות שלו, לבין הציפיות השרירותיות (יותר או פחות) של הסביבה? ולאיזה משני האלמנטים האלו הוא נאמן? אדם שהשקיע 10 שנים בתואר דוקטור שעליו הוא חלם כל חייו, יכול להיות - אולי - מאמן טוב. אבל אדם שביזבז 10 שנים על לימודים אקדמאים שאינם מדברים אליו רק כי "ככה נהוג" או כי "ככה צריך" (או כי ככה האמא הפולניה רצתה), הוא לא מישהו שהייתי רוצה שיאמן אותי.

bridges

New member
מסכים... חלקית.

לא אמרתי שלימודים אקדמיים הם חובה, המלצתי עליהם בשל כל מה שכתבתי קודם (לא בגלל התעודה אלא בגלל החוויה). ד"א מה שאמרת מעורר בי בעיה. אני תופס אימון כגילוי החלומות והרצונות של המתאמן ורתימת הסביבה לחלומות והרצונות האלו. כשאתה מתנגד לסביבה אתה לא יכול לרתום אותה ואז גם תתקשה מאוד להגשים את החלום (כי חלום באמת גדול דורש תמיכה מהסביבה). מניסיוני בשנים של עבודה על התפתחות אישית נוכחתי לכך שהציפיות של הסביבה ממני הן מה שאני יוצר והן רחוקות מלהיות שרירותיות. זה נקרא לקחת אחריות על החיים. ד"א כשמבינים את זה אז באמת מתחילים להשיג דברים בחיים שנראים כמו ניסים: פתאום האמא הפולנייה הופכת לאמא התומכת, פתאום התואר שעשית "בגלל שצריך" הופך למקדם הגדול שלך בחים, פתאום המשפחה שלך תומכת בך כשאתה מחליט לעבור לגליל. רונן

einatgross1

New member
באיזו רמה נשאלת השאלה?

האם השאלה היא פרקטית-האם לימודים הם אחד הקריטריונים לקבלה או ברמה רעיונית-מה נדרש כדי להיות מאמנ/ת? כמכון המלמד קאוצ'ינג נדרשתי לסוגיה בשתי הרמות. אצלי במכון אין צורך בלימודים אקדמים קודמים. זאת משום ש: א. יש תארים שלדעתי אינם רלונטים לקאוצ'ינג כמו ראיית חשבון. ב. יש אנשים שלא עשו תואר בגלל חוסר אפשרות נסיבתית. לדעתי, במידה ולאדם אין רקע של לימודים קודמים בכלל, רצוי שיבחר בבית ספר לקאוצ'ינג שבו הלימודים מרחיבים מאוד ברמת הבסיס של עבודה בשינוי אנשים. במכון שלי הלימודים הם לימודי קצה ולכן נדרש רקע לימודי קודם (וגם פרקטי) בשינוי אנשים אך לא בהכרח אקדמי. תודה ששאלת,

למעלה