לימודי עיצוב

noapi12

New member
לימודי עיצוב

מישהו יודע איך אפשר לנסות להשיג מלגה ללימודי עיצוב (תעשייתי/גרפי) בחול?
אני ספציפית חושבת על טוקיו, מישהו יודע משהו? מכיר מוסד?

Philip Jr

New member
את יודעת יפנית?

כי נדרשת רמה מסוימת של ידע בשפה היפנית כדי להתקבל לבתי ספר לעיצוב בטוקיו. לא פשוט כמו שאומרים. ואם תחפשי מוסדות בטוקיו, תראי שיש תמיכה כלכלית מסוימת לסטודנטים בינלאומיים, אבל אני בספק רב שתמצאי מלגה מעבר לזה.

ANZ1

New member
יש מלגה אחת

ממשלת יפן ממנת לימודים של ישראלים ביפן, הדרישות הם :
עד גיל 30, בוגרי תואר ראשון בתרבות יפן \ לימודי דרום מזרח אסיה \ תואר אחר הקשור ליפן, ועם ידע ביפנית.

http://www.israel.emb-japan.go.jp/html/MextJapaneseStudies2015_announcement.html

וכמו שכתב קודמי, כדי להסתדר ולחיות ביפן צריך לדבר יפנית, אפשר להסתדר בטיול בלי, אבל חוץ מטיול חייבים להסתדר עם יפנית, דווקא לימוד דיבור הוא יחסית קל (בניגוד למה שחושבים) הבעיה העיקרית זה כתיבה וקריאה שיפנית היא כנראה השפה הקשה והמסובכת ביותר בעולם, אפילו היפנים עצמם, כל החיים ממשיכים ללמוד לקרוא.

ובאופן עקרוני לא סביר שמישהו ייתן לך מלגה ללימודי עיצוב תעשייתי, אבל את יכולה לחפש בכל המדינות שאין בהם שכר לימוד, כמו גרמניה \ שוודיה, אבל שוב, את צריכה קודם לדבר את השפה המקומית.

אני מכיר מישהו שקיבל מלגה כזו

היא הספיקה לו בקושי לשני סמסטרים. יפן מאוד מאוד יקרה ולזרים יש קושי רב מאוד לקבל אישורי עבודה. יש לי מכרה אחרת שלמדה תואר שני ביפן פשוט כי אחרת הייתה יושבת בבית ומטפסת על הקירות בזמן שבעלה עבד שם. התואר היה בבלשנות אנגלית אגב.

למעלה