לימודי עיסוי

צבר9

New member
לימודי עיסוי

שלום,
אני מעוניין ללמוד להיות מעסה שהוא לא "חובבן" ויותר מקצועי ורפואי (צריך רישיון בסוף הלימודים?), הבעיה הגדולה היא שיש כל כך הרבה מכללות ואני די אבוד בלנסות להבין מי מהמכללות הן הכדאיות ביותר? מה בעצם מלמדים אותי, ומה מתוך זה אני באמת צריך?
אני אשמח לשמוע מאנשים שלמדו ועוסקים במקצוע איך מתחילים ללמוד ואיפה מומלץ? כמה זמן הלימודים? באיזו תדירות? וכמה בערך עולים הלימודים? - אני מחפש ללמוד באזור ירושלים.

חיפשתי ב"כלים ומידע" של הפורום מידע בנושא ולא מצאתי כל כך דברים רלוונטים...

תודה מראש,
צבר.

0 אור 0

New member
בוקר טוב ושנה טובה

כדאי אולי לחפש בפורום עצמו וכן בפורום עיסוי ז"ל (הקישור נמצא בצד ברשימת "עוד בנושא הפורום" , שכן זהו באמת אחד הדיונים הנפוצים ביותר.
ובכל זאת אענה לך בצורה מסודרת, לכבוד השנה החדשה.
א. רישוי - תחום הרפואה המשלימה ככלל אינו מסודר בחוקי מדינת ישראל, לכן יכול כל אחד , להחליט שהוא מעסה בשיטה שהמציא לעצמו, לפרסם, לטפל באנשים, ואפילו לפתוח בית ספר ב"דרכו" וללתת לאנשים תעודות.
אגב, לא מעט מהספאים הקטנים (ולפעמים גדולים) ומכוני עיסוי למיניהן מעדיפים להעסיק דוקא אנשים מסוג זה, ולא מקפידים לחפש אנשי מקצוע בתחום.
ההגנה שיש לנו כצרכנים מפני אנשים אלו, הן חברות הביטוח והאיגודים המקצועיים. ישנה לשכה מרכזת לתחום הרפואה המשלימה, וכן ישנם איגודים מקצועיים לכל תחום (כאשר בתחום העיסוי לצערי יש שניים עקב סכסוכים פוליטיים כלשהם).
האיגודים המקצועיים קובעים קריטריונים להכשרה המקצועית ומכירים בבתי הספר שעוסקים בהכשרה המקצועית. חברות הביטוח לא יאפשרו ביטוח אחריות מקצועית למי שלא העביר תעודת לימודים (אבל אני לא יודעת אם הם נמנעים מלבטח מישהו שלמד בקורס מזורז של שבוע עיסוי "רקמות עמוק")
ב. תוכנית הלימודים:
יש מגוון גדול מאד של שיטות עיסוי, שחלקן דורשות לימוד מעמיק בפני עצמן , ולכן כאשר אתה לומד , חשוב להבין מה אתה רוצה ללמוד ולבחור את המסלול המתאים לך.
* "מסלולי המכללות" - זהו המסלול שעוצב בהדרגה ואומץ על ידי מרבית המכללות הגדולות והרציניות, כאשר יש ואריאציות שונות בין המכללות ועם הזמן.
המסלול הוא כשנתיים-שלוש, וכולל שנה ראשונה של עיסוי שבדי + רקמות עמוק + טכניקות שונות, ושנה שניה בה מתמחים לפי בחירה אישית - או במסלול של עיסוי רפואי (שיכול להיות עיסוי רפואי שיקומי, עיסוי ספורטאים או התמחויות דומות שנובעות מהעיסוי המערבי האנטומי) או במסלול מזרחי הוליסטי שיכול לכלול מספר ששיטות מהמזרח - עיסוי איורוודי, עיסוי תאילנדי, טוינא ועוד.
* לימודי שיטות עיסוי ששייכים ללימודי רפואה ספציפית - כך הטוינא שנלמד כחלק מהרפואה הסינית, ושיטות רבות של עיסוי שנלמדות כחל מהרפואה האיורוודית
* שיטות מגע ועיסוי שנלמדות בקורס ארוך בפני עצמן: כך השיאצו שנלמד במשך 2-3 שנים, עיסוי אינטגרטיבי, תאי יוגה תרפי (שמשלב עיסוי תאילנדי עם יוגה תרפיה)

0 אור 0

New member
המשך

ג. איך לבחור מכללה:
יש מכללות שדואגות ליצור אוירה הוליסטית ולתת ערך מוסף מעבר לתוכנית הלימודים עצמה, מוודאות שהמורים הם מהמיטב, ציוד משוכלל וחדרים מושקעים,
יש מכללות שיש בהן רק חלק מהמרכיבים האלו ועדיין הן טובות ומשקיעות,
לטעמי, הבחירה הראשונית היא בדיקה שהמכללה מוכרת באיגודים המקצועיים הרלבנטיים, אבל מיד אחר כך באה בחירת המורה,
יש מורים שכל דקה במחיצתם היא מתנה.
מורים שאצלם מעבר לחומר הלימוד הרשמי נעשית עבודה של התפתחות אישית וטיפים לחיים, שמעבר לחומר הלימוד של הקורס עצמי יש להם עושר של ידע מקיף ועשיר והם חולקים אותו אתך,
כשמוצאים מורה כזה הולכים אל המכללה בה הוא מלמד,
איך יודעים?
מגיעים למכללה עצמה,
אחרי שיושבים במשרד היפה של יועץ הלימודים (ושם מבררים מה תוכנית הלימודים ומי המורים שילמדו אותך!!), מבקשים להכנס לכיתות, חווים שיעור, מתרשמים מהמורים, מהאוירה, מדברים עם התלמידים,
במכללות שאני למדתי, היינו מתרגלים על מתעניינים כאלה - מאבחנים אותם , מתנסים בטיפול לפעמים (הכל בהתאם לאיך שזה משתלב עם המקום בו נמצאים בלימודים) - כך שני הצדדים מקבלים ערך מהביקור.

צבר9

New member
תודה רבה

תודה רבה אור! אני אמשיך לנבור עוד בפורום עיסוי בנושא, העיקר שנתת לי הכוונה ראשונית של מה בדיוק אני אמור לחפש - וזו בדיוק התשובה שחיפשתי. המון תודה, ושנה טובה!

dudusapir

New member
ללמוד עיסוי

תתחיל עם קורס של שנה בו תלמד אנטומיה, עיסוי שבדי ורקמות עמוק ומגוון טכניקות.
בדר"כ זה פעמיים בשבוע.
עלות 6000-12000 לקורס כזה תלוי בביה"ס ובאגו שלו!
חשוב המורה ולא ביה"ס.
לגבי שאלתך: כל אחד יכול לעבוד בתחום גם ללא תעודה או רישיון (לפחות כרגע) אבל ברור שרצוי ללמוד בביה"ס טוב שיש לו כבר שם.

באמצע הקורס או בסוף תוכל להתחיל לעבוד ולהתאמן על אנשים.
אני התחלתי את המקצוע לפי תחושה עוד לפני שלמדתי ורק בשלב יותר מאוחר הלכתי ללמוד קורסים השתלמויות .

דודו

צבר9

New member
תודה רבה!

האמת שאני מעסה "חובב" לחברים ומשפחה כשנתפס להם, גם על פי תחושה, אבל באמת רציתי להעלות את זה שלב שאני אוכל גם באמת לדעת. היה חשוב לי לדעת מה בערך צריך להיות פרופורציית המחיר, כמה קורסים צריך לעשות על מנת לקבל תעודה?

שוב תודה,
שנה טובה!

dudusapir

New member
אני ממליץ על קורס בסיסי כמו שאני מעביר.

קורס שבדי משולב שהוא בעיקר מעשי ומעט תאורטי.
עבודה לפי סדר פעולות
תנועות וטכניקה
מתיחות בסיסיות
יציבה נכונה
מעט אנטומיה
יצירת אוירה
טיפים ושיווק

ישנם הרבה שעושים סדנאות או קורסים קצרים לאלו שרוצים לדעת יותר.

למעלה