לימודי עבודה בת"א

meital800

New member
לימודי עבודה בת"א

שלום לכל הקוראים, אשמח אם תוכלו לעזור לי... התקבלתי לתואר שני בלימודי עבודה, באוניברסיטת ת"א. תכנית החוג נראית לי מעניינת למדיי, וזו גם הסיבה שהובילה אותי להירשם ללימודי תואר זה. ואולם, לא ברור לי עדיין מה ניתן לעשות עם התואר בפועל... קראתי בידיעון ובאתר האוניברסיטה, כי החוג מעניק ידע מחקרי ויישומי כאחד, וכי בוגרי החוג עשויים להשתלב בתחומים של ניהול משאבי אנוש. שאלותיי הספציפיות הן: 1. האם, באופן ודאי, החוג מכשיר את הסטודנטים לעבודה יישומית (ולא רק לעריכת מחקרים)? 2. מה כולל התחום של "ניהול משאבי אנוש" בדיוק? מה זה אומר בפועל? 3. האם בוגרי החוג עשויים להתפתח גם בכיוון של ייעוץ ארגוני? תודה רבה, מיטל.

קרןאור24

New member
היי מיטל

זה לא ממש ידע מוסמך, אבל בזמנו גם אני ביררתי על החוג, והבנתי שהוא מאוד יישומי דווקא. יש אפשרות להשתלב בתחום ייעוץ ארגוני, משאבי אנוש וכדומה. בגלל שזה באוניברסיטת תל אביב הוא גם נחשב יוקרתי יחסית. אגב, אני עכשיו בדיוק מחפשת עבודה, וקוראת הרבה מודעות דרושים, וראיתי כמה וכמה פעמים שמחפשים את בוגרי החוג הזה. ככה שאם זה מעניים אותך - לדעתי אין שום סיבה שלא תלכי על זה.

meital800

New member
לקרןאור

היי, מה שלומך? לדעתי החוג ללימודי עבודה חדש יחסית, והוא גם ייחודי לאוניברסיטת ת"א, לכן חששתי שאולי לא יהיה לו ביקוש רב מידי בשוק העבודה. הפתעת אותי לטובה כשכתבת על מודעות הדרושים... אני שמחה לדעת שזה אכן תחום יישומי ומבוקש! (כי אין סיכוי שאני מפתחת קריירה באקדמיה, פשוט לא! :)) אז... רציתי להגיד לך המון תודה על תגובתך, עודדת אותי מאוד... בהצלחה עם מציאת העבודה! (באיזה תחום את מחפשת? מה למדת?) מיטל. נ.ב. ו... לכל האחרים שקוראים את ההודעה הזו, ושיש להם מושג בתחום, אני אשמח לקבל תגובות נוספות, בהתאם לשאלותיי במסר המקורי... תודה מראש, מיטל.

קרןאור24

New member
היי מיטל

קודם כל אני שמחה שיכלתי לעזור! אני מסיימת תואר ראשון במדעי ההתנהגות, ומתחילה את תוכנית ההשלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית בבן גוריון. ולגבי עבודה, כרגע אני מחפשת פחות או יותר כל דבר שישתלב עם הלימודים שלי. לצערי אחרי תואר ראשון במדעי ההתנהגות המעסיקים לא בדיוק רודפים אחרינו
! בכרטיס שלך כתוב שגם את סיימת תואר במדעי ההתנהגות, איפה למדת?

ravirony

New member
לקרןאור

היי! את יודעת משהו? עכשיו נפל לי האסימון... אולי אנחנו מכירות! בהנחה שקרן-אור הוא שמך האמיתי, זכור לי שלמדה איתי מישהי שקוראים לה קרן-אור במהלך השנה הראשונה של התואר... :) בימים אלו אני מסיימת את התואר במדעי ההתנהגות במכללה האקדמית של ת"א יפו... יש סיכוי שגם את למדת במכללה?? זה יהיה משעשע... :) מצפה לתגובה, מיטל.

קרןאור24

New member
תשובה

לא נראה לי שאני אותה אחת שאת מתכוונת אליה
. קודם כל קרןאור זה סתם כינוי שהמצאתי לעצמי. ודבר שני, למדתי בבן גוריון. שיהיה לך המון בהצלחה בלימודי התואר השני
)!

meital800

New member
תשובה לתשובה...

אה, אוקיי... סליחה שקפצתי למסקנות מהר מידי... :) המון הצלחה גם לך, מתוקה!!! ושוב, תודה על העזרה! מיטל.

משאבי אנוש

לימודי עבודה ממוקדים יותר במשאבי אנוש מאשר ביעוץ ארגוני, אבל התפתחות אישית גם לכיוון יעוץ ארגוני אפשרית. מנהל משאבי אנוש (כוח אדם) הוא האחראי על המשאב האנושי בארגון בו הוא עובד. מנהל חייב להתמצא במבנה הארגון ובתרבות הארגונית הנהוגה בו. הוא מטפל בגיוס עובדים, במיון מועמדים (בעצמו או בשיתוף עם הצוות המקצועי הבכיר בארגון), בתהליכי רווחה בארגון (כגון ביטוחי עובדים), בצמצום כוח אדם ע"י איחוד תפקידים הקיימים בארגון, בבעיות הקשורות בפיטורין או בפרישה, בבניית תוכנית מתאימה לעובדים העומדים בפני פרישה, בתכנון כח אדם ברמות השונות ובתפקידים השונים, בתיגמול עובדים (בשיתוף עם הנהלת הארגון), בזיהוי דרכי הדרכה בארגון ובתכנון הדרכה פנים-ארגונית או מחוץ לארגון, בפיתוח צוות עובדים, ובראיון עובדים לצורך היזון חוזר. בארגונים שונים הוא משתתף בצוות שתפקידו להעריך עובדים. כדאי להכנס לספריה אוניברסיטאית ישנה עתונות מקצועית ענפה שתתן תמונה רחבה על התחום. יש גם ירחון בעברית בשם משאבי אנוש שממנו תוכלי לקבל תמונה על התחום.

למעלה