לימודי סביבה

Geeker007

New member
לימודי סביבה

היי היי,

סיימתי תואר שני בלימודים סביבתיים באוני' תל אביב במסלול של כלכלה וניהול משאבי סביבה והחלטתי לנסות לבדוק מה לימודי ההמשך שמוצעים בחו"ל.
התואר בארץ נחשב תואר שני (כלומר אי אפשר ללמוד אותו תואר ראשון), ולעניות דעתי הוא לא מאוד רב תחומי.

האם מישהו מכיר / למד / יכול להמליץ על מוסדות לימודים גבוהים לתארים מתקדמים (מאסטר או דוקטורט) בלימודי סביבה / אקולוגיה / sustainability?

תודה!

Philip Jr

New member
אפשר רק שאלה?

מה הכוונה ש: ״התואר נחשב בארץ תואר שני, כלומר אי אפשר ללמוד אותו כתואר ראשון״? יש לך מאסטר או לא? ואם אכן יש לך מאסטר, מה ההגיון בחיפוש מאסטר באותו התחום בחו״ל? זו שאלה מהותית כי הרבה תוכניות מאסטר לא יקבלו מישהו עם מאסטר באותו התחום.

Philip Jr

New member
ולגבי השאלה עצמה

תוכל קצת למקד? מתעניין בארה״ב? קנדה? אוסטרליה? אירופה? לא משנה בכלל? יש לך אזרחות של אחת המדינות פרט לישראל?

Geeker007

New member
אז ככה

מדובר על תואר ראשון בסביבה, MA. הוא לא מאסטר.
אין לי דרכון מלבד ישראלי (לצערי), ועדיפים ללימודים באנגלית.

תודה

מה תחום ההתמחות עליו חשבת? ומה הלאה?

האם אקדמיה זה הכיוון או משהו במגזר הציבורי?
אם המגזר הציבורי הוא הכיוון, הייתי הולך דווקא על תואר שני או דוק' משלימים לנוכחי. למשל, מדיניות ציבורית או ניהול משאבי טבע בבי"ס לכלכלה וכד'.
אם אקדמיה זה הכיוון, אז השאלה העיקרית היא איפה ימצאו מנחים טובים, עם קשרים טובים בתחום שקרוב למה שעשית עד כה.

בכל מקרה, תשובה לשאלות האלו גם יעזור לך למקד יותר את החיפוש אחרי מוסדות ומנחים פוטנציאליים.

ואני מצטרף לשאלה של פיליפ, למה לעשות עוד תואר שני במה שכבר יש לך?

Geeker007

New member
בהחלט שאלות ממקדות

אני לא להוט על אקדמיה (מחקר) והשאיפה היא מגזר ציבורי ואחריו פרטי (בסדר הזה). אם אחליט להרחיב את השכלתי בתחום, אבחר בתחומים שמהם הגעתי ואני מכיר כמו מדיניות סביבתית ו/או ניהול משאבי סביבה (בתחום כלכלה סביבתית אני צופה השלמות).

התואר שעשיתי נחשב תואר שני - אי אפשר ללמוד אותו ללא תואר ראשון - אבל בעיקרון הוא נחשב תואר ראשון כי הוא מלמד את הבסיס ומתפרש לרוחב ופחות לעומק (כלומר, אין התעסקות בפן ספציפי). זה יהיה תואר נוסף (אפשר לקרוא לזה תואר שני, תואר שלישי).

תראה, זה לא ייחודי לאוניב' בה למדת כעת

גם באוניב' שבה אני נמצא כיום (קלגרי) וגם באוניב' אחרות שבמקרה יצא לי להיתקל בהן בתחום (קורנל, MSU) תארי EVDS ואקולוגיה נלמדים כתארים שניים, אין בכך משהו מיוחד או יוצא דופן. השאלות אם כן הן:
א. למה לעשות עוד תואר שני בתחום הזה, אם גם הוא יהיה (שוב) כללי בלבד.
ב. אם להתמחות, אז במה? ומה הרקע נכון להיום? ובהתאמה, איפה יש עוד חוקרים ומחלקות שמתמחים בנושא.
דיברת עם מנחי התזה/מרצים לתואר על הנושא?
יש שמות של חוקרים שבלטו בעיניך תוך כדי הלימודים והיית רוצה אולי לעבוד איתם?
חוצמזה, תקרא קצת את ארכיון הפורום ותראה מה העצות הכלליות שניתנות לכמעט כל מי שתוהה איך להתקדם עם לימודי תארי המשך. הרבה מהן יהיו רלוונטיות גם לך.

Geeker007

New member
מממ...

אני מבין שאם אני רוצה לעשות תואר נוסף שהוא התמחות בתת-תחום ספציפי (למשל, סביבה ימית), אני קודם צריך לבחור את תת התחום שאני הכי רוצה. אני עדיין בודק את התחום הספציפי שהכי מעניין אותי (סוגיה בפני עצמה...).
מעניין ששאלת אותי את השאלות האלה, כי בדיוק דיברתי על העניין עם מישהו והוא הציע להתחיל לדפדף בזו'רנלים אקולוגיים ולהידלק על חוקר שעוסק בסוגיה מעניינת ולהתחיל לראות לאיזו פקולטה הוא שייך ואיפה, מה מציעים, אפשרויות הלימוד וכן הלאה.
אעבור על ההצעות הכלליות מההיסטוריה של הפורום.

תודה!

Philip Jr

New member
אני נותרתי מבולבל

אבל בכל מקרה, לטעמי נראה שדוקטורט לא מתאים לך, כי מדובר במסלול ארוך יחסית, ובזמן הזה תצטרך לשהות באקדמיה ולעשות מחקר - לא כוס התה שלך אם הבנתי נכון.

תואר שני יש לך (להבנתי, MA זה MA..), ואז השאלה היא איזה תואר שני נוסף לעשות, אם בכלל.. למשל, אולי עדיף לצבור קצת ניסיון תעסוקתי קודם?

בארה"ב בתחום של Environmental sciences יש תוכניות מאסטר מקצועיות שאולי יתאימו לך. זה פשוט קצת תעלומה בעיניי איך תוכנית כזו תהווה לימודי המשך עבורך לאור התואר הקיים, או האם זה בכלל יהיה מעניין / מועיל.

למשל:

http://psm.science.oregonstate.edu/environmental-sciences

או אולי בכל זאת תעיף מבט בדוגמא לתוכנית מחקרית מצוינת ותחווה דעה:

http://ourenvironment.berkeley.edu/graduate-programs/degrees/the-phd-program/

למעלה