אוקי....
בוא נעשה רגע הפרדה: שליטה בתוכנות, פלאג אינ'ס, אולפן בייתי והפקת מוזיקה בפועל- אלו הם
כלים טכניים פרקטייםשאנחנו במכללת סלע נוכל להקנות לך. לעומת זאת, אם מדובר על "להפיק מוזיקה" - הסיפור הוא שונה. כמה מילים על ה-"הפקת מוזיקה" כפי שאני רואה את פירוש הביטוי: אני, בפועל, מפיק מוזיקאלי, ואני אף מתפרנס מכך למחייתי. המשמעות היא שאני כותב, מלחין, מעבד ומתזמר, יועץ אומנותי ומפיק מוזיקאלי, טכנאי (ממקסס וממסטר)- עד לתוצאה הסופית- במקרה שלי עד לקבלת מוצר מוגמר ע"ג CD, מוכן לשידור ולהקלטת תמונה ווידאו- היות ואת רוב המוזיקה שלי אני יוצר לטלוויזיה המסחרית. אני, בתור דוגמא, משמש כדוגמא רעה מאוד- היות ואני דור שלישי למשפחת מוזיקאיים, את האולפן הבייתי הראשון שלי קיבלתי לבר מצווה, ועובדתית עסקתי בזה-והתפרנסתי מכך- מאז ומעולם. לימודי מוזיקה לא יהפכו אותך למפיק מוזיקאלי. גם לא לימודי סאוונד. ע"מ להפיק מוזיקה מההתחלה עד הסוף, צריך קודם כל נסיון. נכון, חובה להקנות לעצמך כלי עבודה טכניים/פרקטיים (ראה בתחילת דבריי) אולם עדיין, אתה זקוק לאוסף רחב מאוד של יכולות, ידע, נסיון והשקפת עולם "מוזיקאלית" שתגבש לך עם הזמן. הלוואי ולי הייתה בזמנו את האופציה לעשות את קיצור הדרך ולרכוש את הכלים הטכניים במקום מסודר. לשמחתך, האופצייה קיימת היום. אבל משם עד ל-"להפיק מוזיקה" הדרך ארוכה. את החלקים האלו אני, אישית, ממליץ ללמוד לבד או באופן פרטי, כאשר אתה נצמד למפיק מוזיקאלי
פעיל ועובד בשוק. לחילופין, אם אתה כשרוני ויש לך סבלנות וצמא לידע, יש המון דברים שאתה יכול להקנות לעצמך- לבד. זה דורש שעות של קריאה ולימוד עצמיים ושעות רבות של ניסוי ותהייה. אל תבוא עם ציפיות גדולות לבתי ספר שונים, אתה רק תתאכזב. צפה לקבל את הכלים הטכניים הפרקטיים, עבודה מהירה על הכלי שנקרא "תוכנת סיקוונסר", שליטה ברזי ה- VST, הפלאג אינס וטכנאות בהפעלת האולפן הבייתי. מעבר לכך- תצטרך ללמוד לבד או-אני ממליץ- על מסגרת פרטית אחד על אחד. אם תרצה עוד פרטים על הכלים הפרקטיים שאנו מקנים לסטודנטים שלנו במסלול יצירת מוזיקה באמצעות מחשב במכללת סלע, אשמח לייעץ לך. ***הכותב מייצג את דעתו בלבד- ולא יותר מכך. קיימות דיעות שונות ומגוונות אחרות

בהצלחה, ארל'ה.