לימודי נהיגה - האם זה טוב?

ליטן א

New member
לימודי נהיגה - האם זה טוב?

יש לי כבר רישיון בערך חצי שנה, וזה אחרי חצי שנה שבה למדתי נהיגה (המורה שלי פשוט לא הגיש אותי.. בסוף עברתי בראשון.. אחרי מי יודע כמה שיעורים..
) איך שקיבלתי את הרישיון המיוחל, התחלתי לנהוג במכונית של ההורים, על אוטומט. הנסיעות היו מאוד קלות, פשוט היה צריך לדעת את מימדי המכונית, את איזורי השטחים המתים של המראות, ופשוט להפסיק ללחוץ על הקלאץ' (זה היה ממש מצחיק לראות אותי בתקופה בהתחלה.. מחפש את הקלאץ' באוטומטי, כל פעם שאני שומע את האוטו קצת מתאמץ..
) הנסיעות עברו בצורה די חלקה, בלי בעיות מיוחדות, בלי לחץ.. ממש די חלק. הרגשתי, כבר בתקופה ההיא שמיד עם קבלת הרישיון, שלנסוע בלי שיעורי נהיגה, זה דבר הרבה פחות מלחיץ, הרבה יותר נוח - ובסופו של דבר, הרבה יותר עוזר. חשבתי אז, שאולי זה בגלל שהתחלתי לנסוע באוטומטי. אבל כחודש לאחר מכן, עדיין עם מלווה, התחלתי לנסוע גם על המכונית הידנית של אח שלי. וגם אז, הנסיעות היו הרבה יותר חלקות וטובות ממה שהיו לי בשיעורי הנהיגה. לא שבשיעורים זה לא הלך טוב (הלך אפילו טוב מאוד), אבל פשוט הכל היה בלי לחץ, רגוע, ואפילו כל פעם שהעברתי הילוכים (למרות הקלאץ' הקשה בטירוף באוטו של אח שלי) - הייתי הרבה יותר שלו.. וזה מעלה קצת שאלות.. האם שיעורי הנהיגה עד כדי כך נחוצים? כלומר, ב10-15 שיעורים הראשונים, הם באמת די נחוצים. המורה עדיין שומר על הגז-ברקס שלך, והוא נותן הערות חשובות (שההורים בד"כ לא נותנים), והוא באמת שם לב להרבה יותר פרטים מאשר ההורים - אבל כאשר מדובר בשיעורים היותר מתקדמים, מדובר בסתם נסיעות לצורך העברת הזמן עד השיעור ה-28 (למרות שאצלי זה היה הרבה יותר..
). סתם מדובר בתירגול, שלא צריך אליו יותר מדי התערבות של המורה, שלא לדבר על סתם קרוב משפחה צמוד. המורים כאילו הופכים למטרד (דבר שלא שמים לב אליו בתקופת הלימודים - אלא רק כשכבר נוהגים באוטו שלכם, עם ההורים או לבד) הרי באנגליה ובארה"ב, לומדים בצורה הרבה יותר פשוטה - מצמידים מדבקת "L" למכונית המשפחתית, אחד ההורים יושב בכיסא שליד הנהג, ופשוט נוסעים. ככה זה פחות מדגיש את "חווית" הלימודים (עם מרכאות), ויותר את חווית הנהיגה (בלי מרכאות).

Superdror

New member
אני אענה לך במספר שאלות....

אתה יכול להתחייב שכל התלמידים יקבלו הכשרה ויהיו מוכנים לנהיגה לבד כבר בשיעור ה15? אתה בטוח שהמורה לא מתערב לתלמידים בשיעור ה15 בנהיגה? אני לא כל כך. הכיצד אתה יכול להיות בטוח שההורה שישב לצד הילד ידריך אותו בצורה נכונה ? ואולי גם אותו הורה לא יודע את חוקי התעבורה בגרוש? ומעבר לכך, לא יודע לנהוג כמו שצריך ... אנו גם נתקלים בהמון תלמידים שמגיעים לשיעור 70 ו80, מה יהה גורלם ? רבים אולי מגיעים למספר שיעורים שכזה בגלל ביש מזל בטסטים, אך יש אחרים שמגיעים כי הם פשוט לא מוכנים לטסט ולא יודעים לנהוג בגרוש. האם אתה חושב שזה יהיה לנכון לתת להם לעלות על הכביש לאחר 15 שיעורים כשהורה בלי שום יכולת שליטה ברכב לידם ? ואחרון חביב, מרבית התלמידים שגם עוברים טסט עדיין לא יודעים לנהוג כמו שצריך, אז אתה מצפה מתלמיד שעבר כ15/10 שיעורים להתחיל להשתלב בתנועה בלי לפשל ולעשות טעויות ? דרור.

livne17

New member
בבריטניה למשל

אין שיעורי נהיגה! כן כן ממש ככה כל אחד יכול ללמוד לבד על האוטו שלו, ההורים אפילו לא צריכים להתקין מערכת בלמים לעצמם, מוציאים טופס תלמיד ואפשר פשוט לנסוע... אח"כ עוברים תיאוריה וטסט ונגמר הסיפור ושם יש הרבה פחות תאונות מאשר כאן!

Superdror

New member
אני בטוח שבבריטניה

אין פחות תאונות בגלל שאנשים לומדים נהיגה עם ההורים, אלא בגלל שהכבישים שם הרבה יותר סלחניים וידידותיים מהכבישים בארץ.

כאן זה לא היה עובד

אם לא היה לידי מורה מיומן בזמן שלמדתי נהיגה אני מזמן הייתי מסיים בבית חולים .בארץ אין תרבות נהיגה בכלל-האנשים כאן חותכים ומצפצפים ומתעלמים מחוקי התנועה.אני למדתי בכפ"ס שהיא לא עיר עמוסה במיוחד אבל גם שם אנשים חונים על הכביש ותוקעים נהגים אחרים(דבר די מלחיץ לתמיד נהיגה).

תרבות נהיגה

אין קשר בין לימודי נהיגה ע"י המשפחה ותאונות דרכים. אבל יש קשר בין המשפחה לתאונות דרכים. ילד שרואה את אבא שלו חותך, צועק ומצפצף רואה זאת כמשהו לגיטימי, והוא ינהג גם כך כשיקבל רשיון. אבל יש גם כאלה שפשוט לא קיבלו תרבות נהיגה. הכל עניין של חינוך. עוד עובדה שחייבים לציין הם תשתיות. רוב הכבישים בארץ נראים כמו צביקה פיק ביום רע (יש לו ימים טובים?
). לכן המכונית יכולה לאבד אחיזה ביתר קלות, ויש נהגים שנוסעים מהר יותר מתנאי הדרך ולכן קורות תאונות. עוד משהו שקשור לתשתיות אלה הפקקים הבלתי נסבלים והבלתי נמנעים בכל כבישי הפיריפרייה. הפקקים מייאשים את הנהגים וגורמים להם להיות עצבניים. אי-אפשר לשים אצבע מאשימה על אף אחד, כי כולם אשמים. יש עמותות שמנסות להכניס תרבות נהיגה לצעירים כמו דרך חיים, אור ירוק וכו' שווה לחפש אותן. זה הלינק של אור ירוק http://www.oryarok.co.il/site/

מסכים בהחלט שאין

תרבות נהיגה בארץ. כל מי שמקבל רישיון מיד משוויץ אצל החברה. עושים תחרויות מהירות אפילו בתוך השכונות. עוקפים בקו לבן נוסעים באדום לא נותנים זכות קדימה להולכי רגל צופרים - נו באמת איך אפשר בלי לצפור. רדיו - המוזיקה בווליום הכי חזק שכולם ישמעו כי אין לנו חלילה רדיו. אני בטוח שהמורה שלכם לנהיגה לא לימד אותכם לעבור עבירות.

לא מסכים איתך

מהירות - נסיעה על פי תנאי הדרך. אם איילון בצהרי היום ריק ממכוניות מה הביג דיל לנסוע עליו 140 קמ"ש ואף יותר? האם אני מסכן מישהו? לא. האם זה כביש עם תשתיות שמותאמות ל140 קמ"ש? בפירוש כן. כמות נתיבים נדיבה, איכות אספלט גבוה, ותנועה דלילה וכמעט אפסית. אותו הדבר לגבי משיכת הילוכים - לא רואה בזה דבר פסול. זה מהנה וכיף למי שאוהב מכוניות (כמוני), וזה כלל לא מפריע. לגבי האצה, זה לא משנה מתי תגיע למהירות המירבית בהתאם לתנאי הדרך. לכן אם תרצה תוכל להאיץ מהר. לא רואה בזה נהיגה ברברית או חסרת אחריות. תחרויות בשכונה - נהיגה ברברית וחסרת אחריות אבל אני מבין את הנהגים, כי בארץ אין חוק ספורט מוטורי המאפשר תחרויות נהיגה מקצועיות. (פרט לקארטינג שהוא הספורט המוטורי היחיד המאושר בארץ) ולכן לנהגים אין איפה להתבטא, אבל שלא יתבטאו בשכונות! ווליום חזק - כל עוד זה לא מפריע לאחרים וזו מוזיקה טובה אז סבבה
עם כל השאר מסכים איתך

../images/Emo26.gif

הכללה גרועה עשית פה
כשאני קיבלתי את הרישיון שלי ההורים שלי היו בחו"ל האוטו היה למטה בחניה והמפתחות היו אצלי בחדר - הדבר הכי מגרה שבעולם
ואתה יודע משהו
אפילו לא ירדתי למטה לבדוק שהאוטו שם
וכשירדתי למטה מעולם לא חשבתי אפילו לקחת את המפתחות של ההורים שלי ואפילו סתם להתניע או לנסות.. אפילו לא להדביק את המדבקת "נהגת חדשה"
שלי למכונית
כלום
וכשההורים שלי חזרו לארץ ביקשתי מאבא שלי שיצא איתי לסיבוב.. רק שבועיים אחרי שנהגתי כבר הסכמתי להסיע גם חברות שלי יחד עם אבב-מלווה-צמוד שלי. יש לי עוד 5 ימים למלווה ולא נהגתי פעם אחת בלי מלווה
אפילו אם ממש לא התחשק לי להגיע לצד השני של הקרייה כדי להחזיר סרטים - הלכתי ברגל. כי זה החוק. ובקשר למוזיקה - מה רע במוזיקה בווליום גבוה
בבית אתה לא שומע ככה
אני כן
זה לא מפריע לי לעשות שיעורים וזה לא מפריע לי לנהוג. אני אוהבת מוזיקה. אני לא עושה את זה כדי שיקנאו..והווליום אצלי לא עד כדי גבוה (והחלונות סגורים כי זה דבילי לדעתי שכל העולם יחלוק איתי את המוסיקה שאיתה אני נהנית לנהוג) אבל זה גם לא מפריע לי שאנשים נוהגים עם המוסיקה בווליום שמפוצץ להם ת'אוזניים. זה לא העסק שלי.. תחרויות נהיגה- כמו כל דבר אחר שדיברת עליו - לא מדובר על רב הצעירים. מדובר על החבר'ה המופרעים. גם אצלנו יש מופרעים שאין לי מושג מה הם עושים בשעות אחר הצהריים שלהם עם המכונית (למרות שראיתי את חלקם כבר בגיל 15 עם האוטו של ההורים) ואני לא מתקרבת אליהם. אני אמנם הראשונה מבין החברות/חברים שלי עם רשיון אבל אני בטוחה שכולם ינהגו כמוני.. אף אחד מאיתנו לא מתכוון להתפרע ולהשליט טרור בכביש. ולמען האמת אני יודעת שלפחות אצלנו בשכבה אנשים נוהגים בצורה יחסית רגועה אחרי שאחד הילדים נהרג בתאונת דרכים (שלא היה אשמתו בכלל.. הוא נסע (לא נהג
) במונית חזרה הביתה ממסיבה ומישהו ונהג שיכור חצה את הצומת באור אדום והתנגש במונית .דוויד דהאן ז"ל ) ככה שאצלנו מנסים להזהר. ובכל מקרה- לא כולם נוהגים ככה..יש מעט מאוד שנוהגים כמו שתיארת ומשוויצים ומצפצפים (יש לי חודשיים רשיון עוד מעט וצפרתי רק פעם אחת כשמישהו חתך לי את המסלול) והמעט הזה באמת מסכן הרבה מאוד- אבל זה לא הוגן לעשות כאלה הכללות
דוויד דהאן ז"ל אתר נוסף לזכרו

למעלה