לימודי מידע בבר אילן

כרמל26

New member
לימודי מידע בבר אילן

שלום,מה שלום כולם? השאלה שלי מופנת בעיקר לאלו שלמדו או לומדים לימודי תואר שני בבר אילן. מכוון שאני עומדת להרשם למסלול הזה, הייתי רוצה לשאול איך הלימודים שם?האם הם משעממים/מעניינים?קשים? אני לא למדתי לימודי מידע אבל למרות זאת הגעתי לתחום ואני עובדת כספרנית בספריה ונהנית מהעבודה.אני יותר נמשכת לעבודה עם האנשים בספריות ציבוריות פחות מהקיטלוג וכו...עד כמה יש מענה לדברים האלה בלימודים?איזה מסלול מומלץ?טוב אני מקווה שאזכה להייחסות שיהיה המשך ערב טוב!

חייםלוי

Member
מנהל
לא למדתי בבר אילן כי אם בירושלים

אבל זה אותו עיקרון וגם חלק מהמורים עברו מירושלים אחרי שסגרו את בית הספר לספרנות. הלימודים אינם מעניינים כל כך. זה הרבה דברים טכניים: קיטלוג, מיון, ביבליוגרפיה, מאמרים על שיטות ניהול וכד'. אבל זה לא כך כך נורא. יש פער גדול בין הלימודים לבין העבודה המעשית שהיא בהחלט מעניינת. הלימודים לא קשים במיוחד ויש גם כמה קורסים מעניינים - כל אחד לפי התחום שלו. את יכולה לשאול מגם בפורום של החוג למידענות כאן בתפוז http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=905

המלצה - "ילד הקרח"

ילד הקרח, של אליזבת מקרגור בהוצאת מודן, (חדש חדש טרי, עם ריח של טרי, ספר מהעגלה שעליה סיפרתי אתמול. רומן - משלב היסטוריה ודרמה, תשוקה ומתח, בוחן את עמידותו הפיזית והנפשית של האדם על רקע נופי הקרח הנצחיים. סיפור על הווה, ועל עבר (גילוי קורותיה של משלחת ימית שאבדה, המשלחת של ג'ון פרנקלין שיצאה בשנת 1845 כדי למצוא מעבר צפון-מערבי בין אסיה לאירופה באוקיינוס הארקטי). ספר שמי שיתחיל לקרוא בו לא יוכל להפסיק. רומן מומלץ. נועה נועה

למעלה