לימודי מידענות

• פותח הנושא osn
  • פורסם בתאריך

osn

New member
לימודי מידענות

אני מתלבטת בין התוכניות של ספרנות ומידענות באוניברסיטת חיפה, קורס מידענות בטכניון או הקורס לאקדמאים במכללת בית ברל. יש לציין כי אינני מעוניינת לעבוד בספריה. ידוע לי כי התוכנית בבית ברל היא שנה אחת בעוד בחיפה מדובר בשנתיים- האם לימודים של שנה אחת מספיקים מבחינת רמת ידע? אשמח להערות והארות אודות התוכניות הנ"ל.

osn

New member
אם כבר קורס שנתי ללא תעודה רשמית

אני מעדיפה את הטכניון על פני האוניברסיטה הפתוחה. השאלה האם כדאי להשקיע את הנסיעות במשך שנה למכללת בית ברל בשביל תעודה רשמית של מידען, ולחילופין אם כדאי להשקיע שנתיים לימודים באוניברסיטת חיפה בשביל מסלול שמכשיר בעיקר לעבודה בספריות (כי אני מעדיפה יותר את העבודה המידענית שלא קשורה לספריות)

למרות הקשר שלי לחיפה

(לימדתי שם קורס אחד, ואולי, אם לא אהיה בחו"ל, אלמד כמה קורסים בשנה הבאה) ולמרות שאני מעריך מאד כמה מחברי הסגל שם ואת מאמצי המחלקה לקדם את התחום, כרגע האוריינטציה של המחלקה נוטה מאד לכיוון הכשרה לעבודה בספריות. אם זה פחות מעניין אותך לא הייתי ממליץ על חיפה. בית ברל עברה שינוי משמעותי בשנתיים-שלוש האחרונות. עד כמה התעודה שלהם משמעותית אני לא יודע, אבל המסלול שם בהחלט נראה לי טוב (גם מהיכרות אישית עם כמה מהמרצים שם). בין הקורסים המקצועיים הקורס של הטכניון נחשב לאחד הטובים, ולעניות דעתי הוא אכן עדיף על תפניטק.

osn

New member
תודה רבה על התגובה

מה לדעתך אפשרויות העבודה לאחר קורס כמו של הטכניון? האם אפשר לפתח מכך מקצוע בפועל, או שזה אמור להיות משהו נלווה? אני מאמינה שזה קשור בין השאר לידע כללי ולשאר תחומי הלימודים, אבל השאלה אם זה מתקבל גם בשוק העבודה. תודה מראש

sellavi

New member
סליחה שאני קופצת ככה באמצע (-:

אני עם אותן שאלות ועוד שאלה אחת ברשותך/כם אפשר לקבל פרטים על לימוד בקורס של טכניון? כמה זמן הקורס? כמה פעמים בשבוע? מחיר? תודה

לצערי אני לא יכול לעזור בזה

אין לי מושג מה קורה בשוק העבודה למידענים. נראה שיש קצת התעוררות, ובסופו של דבר מי שמחפש ומתמיד מוצא, אבל זה לא תמיד קל. קשה לצפות מה יהיה בעוד שנה (או יותר) כשתסיימו את הלימודים. לגבי פרטים על הקורס של הטכניון: הכי טוב להתקשר ללימודי המשך/לימודי חוץ (בכל מקום זה נקרא אחרת) בטכניון ולברר.

למעלה