לימודי מידענות
יש לך כמה אפשרויות: תואר שני במידענות - המקום היחיד בארץ הוא באוניברסיטת בר-אילן לימודי תעודה - באוניברסיטת חיפה (תעודת ספרן מוסמך), בכמה מכללות (בית ברל הם לדעתי הרציניים ביותר) קורס מקצועי: יש קורסים במסגרת תפניטק של האו"פ וקורס של לימודי המשך בטכניון שנחשב טוב (יש בד"כ גם בת"א). אני מציע שתסתכל על תוכנית הלימודים בבר-אילן - העברית סגרו את המחלקה. המקצוע עוסק בכל הטיפול במידע אולם בפועל עיקר העיסוק הוא בחיפוש מידע במאגרים שונים ובאינטרנט, או עבודה בספריות. מעטים מצליחים להשתלב בתפקידים אחרים כמו ניהול ידע בארגונים, ניהול תוכן ותפקידים נוספים שכוללים גם את כל הנושא של ארגון המידע, בנייה ותחזוקה של מאגרי מידע וכו'. מצב העבודה בשוק לא טוב. אין מספיק מודעות למקצוע המאד חשוב בעיני ומידענים רבים בעלי תואר שני מתקשים למצוא עבודה, אם כי בזמן האחרון נראה לי שיש התעוררות מסויימות. השילוב של תואר ראשון בביולוגיה נותן לך אולי איזשהו יתרון לעבודה אפשרית בעתיד בחברות פרמצבטיות וביוטכנולוגיות (אם כי, מנסיוני, בתחום השני רוב החברות אינן מודעות ליתרונות שיכול מידען לתת להן) ולסיום: אם תחליט ללכת בכיוון זה, ותבחר לעשות תואר שני עם תיזה (יש אפשרות גם בלי) אתה מוזמן לפנות אלי במסר - אולי אוכל לעניין אותך באחד המחקרים שאני שותף להם בתחום שנקרא medical informatics