לימודי מזרח אסיה...

• פותח הנושא d195
  • פורסם בתאריך

d195

New member
לימודי מזרח אסיה...

שלום לכולם! יופי של פורום. אני שוקל ללמוד מזרח אסיה שנה הבאה באוניברסיטה, נכיוון שהשמועה היא שישנו ביקוש עולה לדוברי סינית יפנית ישראלים למשרות תיווך וכדומה בין ישראל וסין(בתחום העסקי וכו'). הלימודים כולללים גם לימודי סינית או יפנית. שאלתי היא: האם באמת קיים כזה ביקוש? כמה קשה לימוד השפה? איזו שפה עדיפה ולמה? תודה מראש.

לא יודעת לגבי ביקוש, אבל

אני יכולה לספר לגבי הלימודים עצמם. אני לומדת באונ' העברית במגמת יפן (מסיימת שנה א'). השפה היפנית די קשה אבל המורים מעולים וזה מאד מעניין. אני אשמח לענות על שאלות לגבי יפנית ולגבי לימודי מזרח אסיה בירושלים.

d195

New member
אני מתכנן ללמוד באונ' חיפה

שם הבנתי גם שמתעסקים בתקופה היותר מודרנית, וזה יותר מושך אותי. עם זאת אני לא "פריק" של העניין שכל חייו רק חשב ללמוד יפנית, לכן אני מתלבט האם ללמוד מזרח אסיה. אני שוקל לשלב עם תקשורת. האם את משלבת את הלימודים עם חוג נוסף? והאם חובה להיות מטורף על הנושא בשביל ללמוד? כמה קשה יפנית באמת? ושוב- סינית או יפנית- מה כדאי? תודה

GnomeBubble

New member
קשה שפה

(Sorry for the English) Japanese is definitely easier than Chinese, at least for me (and maybe it's just after more than 2 years of learning Japanese and just a week of grappling with Chinese). In any case, the language is not as hard as you think: it's definitely more logical than English. It's just farther away from Hebrew, so it may be a bit harder to learn, but it really doesn't earn its reputation as the world's toughest language. That said, you won't be able to speak Japanese fluently, or even semi-fluently after 3 years of university studies. For that you'll probably have to go and study/work in Japan for a year or so. As far as I know, all the far-east study programs in Israel (for both Chinese and Japanese) focus on reading more than conversation, so you're not going to have much practice on that. If you really love the language though, you can get some Chinese/Japanese movies and watch them frequently. That helps quite a bit.​

hazu1

New member
לא כל כך קשור אבל... איך בסין?

איפוא אתה בסין? הייתי שם לפני 12 שנה (בעיקר בדרום-מערב). מעניין עד כמה היא השתנתה.

לדעתי מספיק להתעניין ולא חובה להיות

"מטורף" על זה. השפה לא קשה מאד (שוב, תלוי ביחס למה)אבל צריך להשקיע ומי שלא יאהב את זה גם לא יהיה לו כח להשקיע (ואני מכירה כמה כאלה שפרשו באמצע השנה כי הבינו שזה יותר מסתם קורס "מגניב"). אני משלבת עם חוג שלא בהכרח קשור (פסיכולוגיה)אבל מכירה הרבה שמשלבים עם חוגים יותר רלוונטיים כמו יחב"ל או סוציולוגיה-אנתרופולוגיה.גם תקשורת יכול להיות רלוונטי. סינית או יפנית - ברור שאני אגיד יפנית כי זה מה שאני לומדת
. אני לא יודעת מילה בסינית חוץ מ"ני האו" אבל זו נראת לי שפה נורא קשה לביטוי (הרבה טונים). אומרים שהדקדוק בסינית יותר קל אבל אולי זו רק שמועה שהפיצו סינים רעי לב שלא רוצים שנלמד יפנית...

d195

New member
אהבתי....אבל עוד כמה שאלות:

אילו אפשרויות תעסוקה את צופה מהחוג? ואשמח לשמוע איך תקשורת יכולה להשתלב... בנוסף, מה שרשמת הוא חלק מהחשש שלי- לעזוב באמצע. כבר קרה לי שהתחלתי ללמוד משהו כי נראה לי מעניין (פילוסופיה) ועזבתי לאחר זמן קצר, וכאמור אין לי דבר וחצי דבר עם יפן/יפנית. אגב, אומרים שעדיף סינית בגלל התפתחות כלכלית. מה קורה אצלכם בחוג? מה התכנונים של האנשים לעתיד מהמקצוע? או שהם לומדים סתם כי זה נחמד-*

מנסה לענות

אפשרויות התעסוקה שאני צופה מהחוג, אם בכלל, יהיו יותר בתחום של השפה - תרגום או הוראה. לא כ"כ יודעת איך תקשורת ספציפית יכולה להשתלב אבל נראה לי שזה טוב בתור תחום ממדעי החברה. לרוב האנשים שאני לומדת איתם אין לדעתי מושג ברור "מה הם יעשו עם זה". לאלה שיש לרוב חושבים על הכיוון העסקי או על עבודה במשרד החוץ. אם אין לך דבר וחצי דבר עם יפן אני לא רואה סיבה שתלמד את זה, אלא אם כן תתחיל מעכשיו להתעניין ותראה שזה כן מושך אותך. אחרת אין טעם ללמוד את זה.

שאלה ללירון אוהבת יפן - האם היית

בכנס מזרח אסיה שהתקיים בסוף מאי באוניברסיטה העברית? האם תוכלי לספר קצת רשמים?

הייתי בחלק מההרצאות

כסך הכל היה מאד מעניין ומושקע. הבעיה היחידה היתה שהיו מספר פאנלים במקביל וכך היה צריך תמיד לבחור בין מספר נושאים מעניינים. הפאנל על תרבות יפן היה מעניין ברובו. היתה הרצאה על shojo manga (אני מקווה שכתבתי את זה נכון) - מנגה לנערות עם גיבורים הומוסקסואלים או עם זהות מינית עמומה. הנושא היה חדש לי אבל ההרצאה היתה קצרה מידי מכדי לפתח דיון רציני (אותי עיניין למה דווקא הן נמשכות לדברים כאלה). היתה הרצאה מדהימה של פרופ' לתיאטרון יפני ששכחתי את שמו, שהראה הבדלים בדיבור של דמויות גבריות ונשיות בקיוגן ובקבוקי, כולל הדגמות. היתה גם הרצאה על דמויות אישה שהיא חיה (למשל אישה-שועל) במיתוסים יפניים לעומת מיתוסים מתרבויות אחרות. פאנל אחר היה על אדריכלות ועיצוב ביפן. הרצאה שאמורה היתה להיות מעניינת על השוואת בין אדריכלות יפנית מסורתית לאירופית מודרנית (תפיסת חלל ועוד) איכזבה - יותר מידי מונחים טכניים יבשים שלדעתי לא אמורים להיות מובנים לסטודנט מדעי הרוח הממוצע... אבל אחרי זה היו הרצאות טובות על גנים ועל השפעת העיצוב של ביתן טקס התה (או "דרך התה" כמו שאמורים להגיד) על בתי קפה ומסעדות מודרניות. שאר הפאנלים לפי מה ששמעתי עסקו בנושאים קצת יותר "כבדים" של הסטוריה, יחב"ל, בודהיזם ועוד הרבה. מקווה שנהנת מה"דיווח".

זה תלוי מי לומד!

יכול להיות שיהיה לך קשה או ההפך זה מאוד תלוי עד כמה את תרצה ללמוד. לפי דעתי זה גם די תלוי אם אתה תאהב יפנית אבל עוד שפה, למרות שאולי עכשיו יקח הרבה זמן לבדוק איזו שפה הרבה יותר יפה, ומתאימה לך אבל עדיין אם אתה רוצה ללמוד יפנית תלך ותהנה כי אני באמת מציעה בחום. רק התחלתי ללמוד וכבר התאהבתי בשפה המדהימה והתרבות היפה שלהם.

אני לומד לימוד עצמי. מילונים,

אנימות, חברים. והאמתי שאני לא רעה. אני יודעת לדבר מעט יפנית שוטפת ולכתוב די טוב בשלושת הסוגים^^

היי, שאלונת לי אליך ../images/Emo13.gif

אני לומדת בערך בדיוק כמוך, אבל אני לא מצליחה בעד שום הון שבעולם להוציא סימן קנג'י אחד כמו שצריך מהידיים שלי! עם ההיראגאנה והקטאקאנה אני סבבה, אבל איך לומדים לכתוב קנג'י? איך את למדת.. אשמח לשמוע טיפים, תודה!

5 0 6

New member
גם אני אשמח לשמוע על אתר שמראה

בדיוק איך כותבים כל קאנג'י-איזה קו כותבים ראשון ומאיזה כיוון. תודה.

חחחחחח זה די קשה אבל לבסוף

מצליחים! אמ...גם אני די לומדת לכתוב בקאנג'י אנשים! אם אתם תעשו זאת שוב ושוב כמו בסוגים האחרים אני בטוחה שתצליחו!

naruto sama

New member
סינית או יפנית, תלוי מה השימוש

מבחינת פופלריות השפה - סינית מדוברת הרבה יותר !!! 2 מיליארד סינים בעולם מדברים סינית... (ויש בעולם 6 מיליארד אנשים), יפנית מדוברת ע"י הרבה פחות אנשים, אבל אם את מתכננת נסיעה ליפן, או יש לך קשר ריגשי ליפן ואת לא הולכת לעבוד בשדה תעופה או כל עיסוק אחר שידרוש ממך לדעת סינית, לכי על יפנית או על מה שאת אוהבת יותר אם מדברת על יופי, אז יפנית שפה יפה יותר לדעתי , אני שונא את המבטא הסיני !!

למעלה