לימודי יפנית

solchik

New member
לימודי יפנית

היי, טיילתי ביפן כחודשיים לפני זמן מה והתאהבתי. אני מעוניינת ללמוד את השפה לפני שאחזור לשם (ללמוד ברצינות ולא רק שלום, להתראות וסליחה) רציתי לדעת אם יש לכם המלצות על מקומות בארץ שמלמדים לעומק (לא הקורסים של יפנית בחודש שהיו בברליץ כשביררתי בזמנו) תודה רבה למגיבים :)

solchik

New member
עברתי על לוחות הפורום

אבל לא ראיתי מה שחיפשתי שזה קבוצות מסודרות ללימודי יפנית.. אינני מעוניינת ללמוד בשיעורים פרטיים. אני אשמח אם תוכלו לתרום מהחוויות שלכם, ומאיך שאתם למדתם את השפה. תודה רבה על התגובה

GnomeBubble

New member
אם את נרתעת משיעורים פרטיים

בגלל המחיר, אז לימודים בבית ספר לשפה לא זולים יותר ממה שראיתי. היתרון הוא אולי שיש להם תוכנית יותר מסודרת, אבל למורים פרטיים יש יתרונות שאולי עולים על זה. בכל מקרה, אם את רוצה ללמוד בבית-ספר לשפה, אז עד כמה שאני יודע יש קורסים בדיאלוג ובברליץ - אני לא מכיר בתי ספר אחרים. חוץ מזה, אני ממליץ לך לקרוא את המאמר "מאזו - לפני שמתחילים" בפורום - יש שם כל מיני טיפים, בעיקר ללימוד עצמי, אבל גם ללימוד קבוצתי. ואם את ממש רצינית לגבי לימוד השפה, כדאי לך לשקול (לא בהכרח עכשיו - אפשר בשלב מאוחר יותר) ללמוד ביפן. זאת הדרך היחידה להגיע לרמה של דיבור שוטף.

solchik

New member
תודה רבה על התגובה

מה שמרתיע אותי זה לא מחירים אלא מחוייבות - אני יודעת שאם אירשם לקורס מסודר אז אגיע ואשקיע, לעומת שיעורים פרטיים אשר יהיו מסודרים לפי לוח הזמנים שלי ויידחו (כפי שאני מכירה את עצמי) שמעתי שיש קורסים שהשגרירות מארגנת ורציתי לדעת אם יש מישהו שלקח אחד כזה, או בכלל מישהו שלקח קורס ויש לו חוות דעת חיובית עליו... ואני יודעת שכדי ללמוד שפה באמת צריך לגור במקום ולדבר אותה ביומיום, אבל לפני מהלך כזה אני חייבת לדעת שאני באמת רצינית ואוהבת ומחוייבת :)

GnomeBubble

New member
אני חושב שהקורס של השגרירות

כבר לא קיים. מישהו רשם את זה כאן. שווה עדיין לנסות להתקשר אליהם, כי אולי אני טועה. נסי גם לעשות חיפוש של "ברליץ" או "דיאלוג" בפורום, ותוכלי למצוא המלצות של אנשים שכבר כתבו כאן. אני מצאתי למשל את השרשור הזה. את יכולה לנסות גם להיכנס בתור שומעת חופשית לקורסים באוניבסיטה. בסך הכל לא נראה לי שיש בית-ספר שמגיע לחצי מהרמה שמגיעים אליה באוניברסיטה. גם אם באוניברסיטאות לא מתאמנים כל-כך על הדיבור, זה לא משנה - ברגע שתגיעי ליפן תתחילי להתאמן וזה יתפוס די מהר.

אני לומדת אצל מורה פרטית, אבל

בקבוצה קטנה של 4 אנשים. אולי זה פתרון שיהיה טוב גם בשבילך. אפשר לדבר עם כמה מורים ולבקש מהם ליצור קבוצה, למשל שאת תצטרפי למישהו שהתחיל לא מזמן, או שהמורה יצור איתך קשר אם יגיע אליו מישהו חדש, או שאת בעצמך תארגני קבוצה (ע"י הודעות כאן, או בפורומי האנימה, או בפנייה לחברים). אני חושבת שקבוצה כזאת היא הטוב שבשתי האופציות: מצד אחד חייבים להגיע לשיעור כל שבוע ולהכין שיעורים כל שבוע, מצד שני עדיין מקבלים יחס אישי. וגם המחיר עלול להפוך להגיוני יותר.

solchik

New member
אם מישהו מחפש תוספת לקבוצת לימוד

שנפתחת עכשיו או נפתחה לאחרונה אשמח להצטרף (רמת מתחילים:) באיזור ת"א-הרצליה-ראשון-רחובות שילחו לי מסר:)

last day

New member
אני לומדת ברחובות

אצל מיהו. היא יפנית דוברת עברית ואני מתה על האישיות שלה, והיא מורה ממש טובה ^.^ זאת קבוצה של 4 איש... אני לא במתחילים, אבל הבנתי שהיא עושה גם קבוצה למתחילים. זה 180 שקל לחמישה חודשים (או 200 כל חודש) פעמיים בחודש, שעה וחצי כל שיעור, ימי שבת. לעוד פרטים תפני לזאב ארליך, שגם נמצא בפורום זה ^_^

last day

New member
אופס

180 שקל לחודש אבל צריך לשלם על כל החודשים מראש (חמשה חודשים..אבל עברו כבר חודשיים-שלושה נראה לי)

mesan

New member
אם את בעיניין של רצינות אז...

נסי למצוא באתר הזה www.japanknowledge.co.il חפשי את ורד הטלפון שלה הוא 037441264 הם הרבה מעבר לבי"ס והם מדהימים. שיהיה בהצלחה

למעלה