לימודי יום וערב

לימודי יום וערב

אני יודע שתואר של לימוד יום זהה לזה של לימודי ערב. אני יודע גם שלימודי ערב קלים יותר מלימודי יום והדרישות נמוכות יותר. יעצו לי ללמוד בלימודי ערב כיוון שנאמר לי ששם אין צורך ברפרט בע"פ. אשמח אם תוכלו להסביר לי מהו אותו רפרט. אם כך, נראה שכל הסיבות מראות שעדיף ללמוד בלימודי ערב, ובכל זאת רבים מעדיפים להרשם ללימודי יום. אני התקבלתי ללימודי ערב בחוג לתקשורת אך מאוד התאכזבתי כי ביטלו את החוג הזה מפאת חוסר נרשמים, וללימודי יום לא הצלחתי להתקבל כיוון שהשגיי לא התאימו.

Kiru

New member
על איזה מקצוע ומקום אתה מדבר?

(נישמע מוזר. בתואר שאני לומד לימודי ערב ויום זהים לחלוטין מכל בחינה מלבד שעות הקורסים)

לילוש25

New member
רפרט

רפרט הוא הצגת נושא כלשהו בפני כיתת הלימוד. ההקף יכול להשתנות - מרפרט של 10 דקות על מאמר אחד, ועד רפרט של שעתיים אקדמיות (כלומר, שעה וחצי) על סמינריון, למשל. אבל בדרך כלל, הרפרטים בתואר ראשון קצרים - עשר דקות עד רבע שעה, לא יותר, והרבה פעמים בזוגות. אלא אם כן יש לך פחד קהל נוראי, רפרט ממש לא צריך להיות שיקול בבחירת מסלול לימודים.

תודה

אפשר להגיד שיש לי פחד, לנאום 10 מול כיתה זה נשמע די בעייתי. אני צריך שצריך לקרוא חזק, ואני מקווה שאפשר לקרוא מדף ולא לזכור בעל פה.

לילוש25

New member
תראה...

סה"כ, אתה לא מרצה... המון אנשים נתקפים בפחד נורא כשהם מעבירים רפרטים. אז בד"כ אפשר להקריא, או להעזר בשקפים, או במצגת. וללכת לפני הרפרט ולבקש מכולם לא לשאול שאלות. הדגש העיקרי הוא לראות שקראת והתכוננת - לא לראות אם אתה דובר בחסד.

למעלה