לימודי גרפיקה

דלמטיקו

New member
לימודי גרפיקה

המלצה למכללה ללימודי תקשורת חזותית...
איך מכללת רמת גן?
אשמח לקבל עוד המלצות למכללות נוספות.
תודה
שבוע נפלא

rachel79

New member
הי

שלום רב,
אני גרפיקאית ממש בתחילת הדרך, האמת היא שאני בתחום הגראפיקה הממוחשבת כבר מ 2002 , אבל זה תמיד היה יותר בצד
הביצועיסטי הטכני, לא ממש הבנתי שחוץ מלדעת להפעיל פוטושופ, פלאש וכו' יש עוד המון, יש קומפוזיציה, טיפוגרפיה,
תולדות האומנות, חתך הזהב, תלת מימד, שאני מאוד מאוד אוהבת, התאמת צבעים, תפקידי צבעים וכו' וכו' ...
הלכתי ללמוד באבני, בוא, נאמר שהרמה לא היתה שנקר, וגם אני ועוד מספר תלמידים העדפנו להמשיך הלאה,
ושוב חזרתי להיות פרילאנסרית , ביצועיסטית בתחום, עושה מה שאומרים לה, וממש מבינה בתוכנות, אבל זה היה נראה סתמי בעיניי,
האמת גם בעלי שתמך בי לאורך כל הדרך, הציע לי אולי לבדוק מקצוע אחר, כי לטענתו הוצאתי המון כספים על קורסים ומכללות ועבדתי בשביל כל מיני לקוחות בעבודות קטנות
שביקשו ממני לבצע, " את לא יודעת לעצב, אולי זה לא מתאים לך, את יכולה לצייר מהסתכלות , יפה מאוד, אבל מעולם לא ראיתי שיצרת משהו שלך"
ואז הבנתי, אני נמצאת בהרפתקת הגראפיקה האחרונה שלי, אם הפעם זה לא הולך, אז נחליף מקצוע, חשוב היה לי ללמוד את המקצוע על בוריו,
וכמובן להמציא רעיונות שלי, עיצובים שלי, לדעת לענות ללקוח תשובות מתאימות לגבי התאמת לוגו עבורו, עבור קהל היעד שלו, מדוע השתמשתי בצבעים כאלו ולא באחרים,
להיות "מעצבת" ולא ביצועיסטי, כאן מוטלת אחריות גדולה וגם כסף גדול, אם ברצונך ללמוד להיות ביצועיסט, לבצע מה שמבקשים ממך על הצד הטוב ביותר, ואף פעם לא לשים אמירה שלך,
להטביע חותם שלך, עיצוב שלך, אז אפשר ללכת למנטור, שמלמדים "לעבוד" עם התוכנות, זה ממש בסדר, אבל אם אתה רוצה להיות זה שעונה על השאלות הקשות ללקוחות יודע לטוות בין טקסט לאיורים, לצבעוניות מתאימה, להבאת רעיון לידי מימוש והבנתו על ידי קהל היעד, אז אני מציעה לבדוק מכללות שממש נותנות דגש לגבי חשיבה גראפית ופיתוח כל הנושאים שהזכרתי מקודם לגבי גראפיקה, אני יכולה לספר לך על המכללה שבה אני לומדת "מכללת סולו", יותר נכון, אני לומדת בבית אונליין, תוך כדי אינטראקטיביות עם המורה במסך שלי שמסביר על התוכנות ועוזר ממש לבנות תיק עבודות טוב ומקצועי, עם דגש על הנושאים שהזכרתי מקודם וחקירה נכונה באינטרנט, תראה, בעלי אפילו אומר "אולי באמת יש פוטנציאל ב"עיצוב הזה" שאת רוצה" וכבר התחלתי ליצור לוגואים עם עיצובים שלי ואיורים עם רעיונות שלי , לא עוד לשבת מול תוכנת האילוסטרייטור או פוטושופ וקנבס ריק, להיפך להתחיל לשפוך רעיונות מחשבות לצייר סקיצות על המחשב, אם זה מה שמעניין אותך וחשוב לך, חפש מכללות שמפתחות חשיבה גראפית שעוזרות ליצור תיק עבודות מקצועי שמתאים היום לשוק, היום יש המון עבודה בתחום, אבל גם התחרות היא מטורפת ואם ברצונך בקריירת העיצוב הגראפי, יהיה חשוב לדעת במה הייחודיות בך,
יש המון מכללות לתקשורת חזותית, הכי חשוב לדעתי להיכנס לאתרים שלהם, לתיקי עבודות, לבוא לבקר בימים פתוחים, לנסות לאתר תלמידים לקראת סיום ולשאול אותם, על רמת הלימודים, על שביעותם מהכלים שהם רוכשים מה"חשיבה הגראפית" לא סתם לבזבז עוד ועוד כספים, לעשות ממש מחקר מעמיק לפני "ששופכים" את הכספים הללו,
בסופו של דבר ההחלטה נתונה בידיך אבל חשוב מאוד לחקור ולשאול שאלות, לא להתבייש, אני מרוצה מאוד מאיפה שאני נמצאת, אבל חשוב לפני הכל להבין אם יש לך האפשרות ללמוד ככה אונליין או שצריך את הכיתה עצמה, התלמידים ה"מסגרת" הרגילה,
בכל אופן שיהיה בהצלחה, מצרפת לוגו לחברה שמתעסקת באייליינר, שוב אני כרגע רק סטודנטית מתחילה אבל אני עיצבתי את הלוגו הזה, לבד, אני עשיתי את המחקר שלי באינטרנט לבד, וזו גאווה שלי שהרבה ששאלתי לדעתם גם מתחום הגראפיקה וגם לא, מאוד אהבו ואפילו אמרו איזו סקיצה יותר יפה ביניהם,
אז בכל אופן שיהיה המון בהצלחה

Nandn09

New member
המלצתי מנסיון

מנסיון שלי כעצמאית בתחום.
אני אישיטת למדתי לימודי תעודה באחד מבתי הספר המוצלחים, עם זאת עליי לציין שאין זה תחליף לתואר לא היה ולא יהיה לעולם. התחום כרגע בשוק העבודה דורש התעדכנות ומיומנות רב תכליתית הנוגעת במגוון נישות בתחום העיצוב:
עיצוב לפרינט , עיצוב לדיגיטל. עיצוב לדיגיטל הוא יותר מפותח ויש בו נישות רבות כגון עיצוב דפי נחיתה, עיצוב פלאש, עיצוב אתרים ואפליקציות, UI, UX וכן הלאה. על מנת להצליח בתחום צריך תמיד ללמוד ולהתפתח עם זאת צריך בסיס מאוד מקצועי וטוב שאותו תוכלי ליישם על כל תחום שתגעי בו וגם שתהיה לך עבודה מקצועית בתחום לאחר הלימודים. התואר נלמד ב-4 שנים ויכול לכסות את המירב ולתת לך בסיס יציב ומוצק, דבר שלעולם לא תקבלי מאף מכללה או קורס של שנה שנתיים או אפילו שלוש.
הלימודים בתואר הם לימודים של 4 שנים והם יסודיים מקצועיים עם מגוון מרצים והתנסויות בפועל, פרקטיקות, מצגות, גלריות, הרצאות, דברים שלא מקבלים מקורס ויש להם משמעות כבירה בתחום שהרבה ממנו מעבר לעיצוב הוא גם מילולי, הדרך לבקר ולהציג את הדברים ולתת עליהם את הדעת, לנתח וכו. לכן אם יש ביכולתך ללכת על זה כדאי על אחד מהאוניברסיטאות המובילות: חיפה, היט, שנקר ובצלאל. במידה ולא מתאים ואת בכל זאת לא יכולה להשרשות לעצמך אז תתכונני לקחת מספר קורסים שונים ולא אחד וגם זה יכול לקחת הרבה שנים בטווח הרחוק. עם זאת זה יותר גמיש מבחינת שעות ומאפשר לך לעבוד בשעות הבוקר. שמעתי על מישהי שלמדה בתלתן והיא הסתדרה, עם זאת היה לה ידע טכני מוקדם. לכן אולי כדאי לך לבדוק אופציות מאותם בתי ספר מוכרים שיש להם חוגי ערב אלו שהוזכרו. בהצלחה

למעלה