לימודי גרפיקה

לימודי גרפיקה

היי, אני רוצה להתחיל ללמוד גרפיקה ממוחשבת. ורציתי לשאול כמה דברים לפני שאתחיל...
1. בקבלה למקום עבודה בסיום הקורס, האם יש חשיבות לאיפה למדתי או שתיק העבודות הוא זה שקובע? (אם שניהם אז עד כמה חשוב השם של המכללה). 2. איך אוכל לדעת שתיק העבודות שאני בונה בקורס מתאים ומספיק לדרישות בשוק העבודה?
3. הקורס בן 230 שעות, והתעודה בסיום מטעם התמ"ת האם זה מספיק?
וכמובן אם יש דברים נוספים שלא שאלתי וחשובים לדעת לפני תחילת הלימודים, אשמח שתאירו את עיניי .. :)

rachel79

New member
פעם זה חשוב פעם זה חשוב,

שלום לך מתעניינת יקרה,
מהיכרותי את המערכת, כשאת מסיימת לימודים תסתכלי במודעות הדרושים השונות שפרוסות ברחבי האינטרנט בתחום הספציפי של גרפיקה,
כל חברה מפרסמת את הדרישות שלה, אבל לא תמיד ממש חשוב מה שם המכללה, כי מספיק שיסתכלו על תיק העבודות שלך ועל הביצועים שלך
ורק זה כבר יכול להעביר אותך את שלב ה"הזמנה לראיון העבודה" ולחלופין יכול להיות שתלמדי במכללה בעלת מוניטין שחבל על הזמן אבל העבודות שלך
אולי לא מה שהחברה מחפשת, הכי טוב לפי דעתי, גם בסיום הלימודים וגם אפילו בזמן שאת לומדת להסתכל על מודעות הדרושים הללו ואם יש חברות ש"חושפות"
עצמן, כי לא תמיד הן עושות כן ולפעמים זה דרך חברת כוח אדם חיצונית שמחפשת עבור אותה חברה, את יכולה להסתכל על אתר החברה עצמו ולהתרשם מה הכיוון, מה הסגנון שלה
מה לשים בתיק עבודות שלך שיתאים לה.
לפי דעתי גרפיקאי צריך להיות זיקית כפולה מצד אחד מתאים עצמו לדרישות שמחפשת אותה חברה אך מצד שני צריך לבדל עצמו ממועמדים אחרים.
את תמיד גם יכולה לחפש ברחבי האינטרנט portfolio (תיק עבודות) של גרפיקאים ולהבין אולי לאיזו רמה את משתייכת.
וכמובן שיש את הצד העצמאי אולי תרצי להיות פרילאנסרית ולחפש את הלקוחות שלך ואז באמת תהיי חייבת להכיר אותם, מה הם אוהבים מה הסגנון שלהם קהל יעד וכו' מושגים
שאני בטוחה שתלמדי בקורס כזה ארוך ומקיף ....

בכל אופן אני גם ממליצה לך לדבר עם סטודנטים שלומדים כרגע במכללה שאת הולכת ללמוד בה ולשאול אותם לדעתם על המרצים, הרמה, לראות קצת עבודות אם יסכימו.
בכל אופן המון בהצלחה שיהיה לך
ושמח לראות קישור לתיק עבודות (בטוחה שיהיה מדהים) שלך ולתת לו פידבקים
שתהיה שבת שלום

תודה רבה..

רחל, תודה רבה לך, עזרת לי מאוד !
בשורה התחתונה, הכי חשוב לי לדעת אם שווה להתחיל את הקורס הזה או להמשיך לברר ולחפש, אם 230 השעות הן זמן סביר ללמידה.
ואם תוכלי לענות לי על שאלה טכנית קטנה שמטרידה אותי אשמח...

בקורס מקבלים מן הסתם את התוכנות הנלמדות, האם ההתקנה היא חד פעמית?
כלומר, אם היום אני גרה בבית של ההורים, ומתקינה את התוכנה על המחשב שלהם, אם ביום שאעבור להשתמש במחשב אחר אוכל להתקין את התוכנה בשנית על מחשב משלי? או שניתן להתקין רק על מחשב אחד.

תודה מראש :)

rachel79

New member
הייתי מציעה לבדוק מקומות נוספים

שלום מתעניינת יקרה,
שמחה שעצתי קצת עזרה לך , תראי הרי בסופו של דבר את צריכה להיות שלמה עם הבחירה שלך
הרי את הולכת להוציא בטח סכום כסף לא מבוטל או חלק מהפיקדון הצבאי אם משתמשים בו.
בכל אופן, ממליצה לך לבדוק א. אם באמת זה המקצוע שבו את רוצה לעסוק שזה באמת הפאשיון שלך (מה שליבך חפץ)
יש הרבה מכונים שיכולים לייעץ לך "לימודים לפני קריירה" לפי הכישורים שלך לפי העדפות שלך, בכל אופן אם באמת את אוהבת את התחום והכישרון שלך גם מביע את זה, מציעה לך, כמובן בתנאי, שאת לא "לחוצה" מדי ומוכנה להשקיע "זמן" ואולי קצת כסף על שיעורי הכנה של תיק עבודות למכללות הנחשבות ובאמת להשקיע ולהתקבל לאחת מהן, כי לרוץ ישר למכללה שכביכול תמורת הכסף שלך, אומרת לך שאת מתאימה ויאללה מספר שנים של קורס שמשולב עם תעודה מהתמ"ת , אולי זו החלטה נמהרת מדי, אם יש לך זמן ואת עדיין פתוחה לאופציות נוספות, בבקשה תבדקי את העניין ... אני רוצה שאת תהיי בטוחה בהחלטה שלך כי זהו מקצוע
לכל דבר שאמור גם "לפרנס" אותך בעתיד, אז ממי בבקשה חישבי, תחקרי תשאלי, תבדקי עוד מקומות בדקי תנאי קבלה ולפי דעתי שווה לקחת כמה שיעורים טובים מאיזשהו מורה טוב לציור "שיכין איתך תיק עבודות ללימודים" גם אם ההכנה תיקח חצי שנה שנה מזמנך אם יש לך את הזמן הזה, אנא עשי זאת כי כשבע"ה תתקבלי בזכות הכנה הזו לאחד מבתי הספר הנחשבים לעיצוב, ולא רק מחוסר ברירה למכללה שתנאי הקבלה שלהם לא הכי נוקשים, אולי זה גם מצביע על הרמה.... מומלץ בחום לבדוק זאת :)

לגבי שאלתך, ממליצה לך לבדוק מהם תנאי קבלת הרישיון לתוכנות אצל אותה מכללה ובינתיים את תמיד תוכלי להוריד תוכנות לתקופת ניסיון של בערך 30 יום וללמוד איתן עד שתשיגי את המלאות.

בכל אופן המון בהצלחה, ואני מאוד אשמח לשמוע על התקדמותך ומי יודע אולי תיק העבודות שלך יהיה באמת "מנצח"
נשמח לראות ולתת פידבקים

בהצלחה בהצלחה

אם מדובר בלימוד עם תוכנות אדובי

(פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדזיין ועוד) אז בקורס לא ייתנו לך את התוכנות. אלו תוכנות יקרות, כל אחת כ-3,000 ש"ח, וחבילה שלמה בסביבות ה-11 אלף.

בד"כ אומרים לתלמידים "להשיג", יש כאלה שיקנו ויש כאלה שבאמת "ישיגו".
אפשר לקנות באופן חוקי תוכנה ברישיון סטודנט- יותר זולה אבל לא לשימוש מסחרי אלא רק לעבודות, לאחר מכן אפשר לשדרג את הרשיון למסחרי לכל דבר.

rachel79

New member
אתר אדובי להורדת ניסיון

נכון מאוד,
למיטב ידיעתי הן ייתנו לך "אולי" תוכנות ניסיון בדיסק "מיוחד שלהם"
בכל אופן הנה האתר של אדובי, להורדות תוכנות לניסיון,
אם אינני טועה צריך להירשם לאתר ורק אח"כ כשאת מקבלת שם משתמש וסיסמה
ייתנו לך להוריד תוכנות ניסיון,
יש גם המון tutorials (מדריכים) בקבצי pdf או סרטונים ביוטיוב למשל שניתן ללמוד מהן
על התוכנות בצורה אוטודידקטית (לימוד עצמאי עם ספרים, מדריכים )

http://www.adobe.com/il_en/downloads/

בהצלחה

נכון, רק יש לציין

שתוכנות לניסיון ניתנות ל-30 יום בלבד, ולאחר מכן נחסמות (במידה ולא הכנסת רישיון חוקי שנקנה אצל משווק מורשה).

שימי לב- אם הקורס ייארך יותר מכך, לא יהיה לך כיצד לעבוד עם התוכנות.

אז שוב

תודה רבה לשניכם! .
אכן מדובר בתוכנות פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין ופריהנד.
ומשך הקורס כ10 חודשים .

rachel79

New member
מה הכיוון גרפיקאית או ביצועיסטית ?

שוב שלום,
אני מבינה שאת יותר מעדיפה ללכת לכיוון הטכני הביצועיסטי של המקצוע?
לא מעניין אותך חשיבה גראפית?
להמציא בעצמך קונספטים של עיצוב?
כי אם כן אז תצטרכי לימודים יותר אינטנסיביים ואם לא,
אז איך אומרים את לומדת בשביל "לעבוד" שזה גם בסדר,
מקווה שזה יתגמל אותך גם רוחנית ולא רק כלכלית, אני מאוד מקווה שיש שם
גם נגיעות על האספקט העיצובי ששם באמת הכישרון שלך מקבל ביטוי
אבל שוב, אם את רוצה רק את הצד הטכני של לימוד התוכנות והשימוש בהן
אז בסדר, למרות שאולי כדאי שתבחני את היכולת שלך ללימוד עצמי מול האינטרנט,
אולי תוכלי לחסוך קצת סכום לא מבוטל ואם תחליטי שקשה לך אז גם בסדר.
העיקר שתהיי שלמה עם החלטתך,
ואכן יש עבודה רבה לביצועיסטים טובים שיודעים את התוכנות על בוריין
וליצור כרזות יפות ושערים למגזינים וכו' ביעילות ובזריזות

בהצלחה

.

האמת שהידע שלי בתחום הוא די אפסי, אז אני מקווה שאענה לך לעניין :)
נגעתי בתחום רק בטיפות קטנטנות בפרוייקט גמר בתיכון. ומאז אני נמשכת לשם ....האמת שמה שיותר מעניין אותי כרגע הוא ליצור באמת את הכרזות, כרטיסי ביקור, וכו'... להמשיך אולי אח"כ לבניית אתרים.
ובכלל כל הגרפיקה הזו היא כבסיס לחלום האמיתי שהוא תואר בעיצוב פנים.
גם כמו שאמרת כדי להתחיל לעבוד קודם כל, ולהרגיש קצת את התחום, גם כשהעשרה, וגם כדי לבטא קצת את היצירתיות.
יכול להיות שכל הכיוון הוא בכלל טעות, אשמח לשמוע חווץ דעתך כמישהי מנוסה יותר :)

rachel79

New member
לפי דעתי תשני כיוון ומהר

הי חמודה,
הפאשיון שלך הוא הרי תואר בעיצוב פנים, אני בטוחה שכשאת רואה את התוכנית "בא לחדש לכם"
עם מושיק גלאמין, את מתמוגגת ואומרת לעצמך, זה נחמד אבל אולי הייתי מעצבת אחרת,
בבקשה, לכי תבדקי את תנאי הקבלה במכללות, ואם את באמת יצירתית אני בטוחה שאת תעברי אותם
in flying colors (בהצטיינות)
אל תכעסי עלי שאני אומרת את זה, אבל את ממש יודעת מה את רוצה לעשות בחיים, מה פתאום רצונך לעצב כרזות כרטיסי ביקור
להמשיך לבניית אתרים?
תעקבי אחר החלום שלך, תבדקי מה התנאים, תעשי מכינה לתיק עבודות "מדהים"

ובהצלחה בקבלה שלך ללימודים,
שם אני מאמינה שתלמדי לא רק תוכנות אלא גם את רזי (סודות) העיצוב, אולי טיפה אדריכלות, אין לי מושג איך זה הולך בעיצוב פנים,
אבל בבקשה, אל "תבזבזי" את זמנך על משהו שאת חושבת ייתן לך מיידית כסף ועבודה, בוודאי בוודאי שלא אחרי שאת ממש יודעת
מה את אוהבת ומה את רוצה לעשות בחיים, ואם את תהיי ממש טובה ומקדישה עצמך לזה בשנות לימודייך בטוחני שגם תצליחי

שיהיה המון בהצלחה, אל תיבהלי תאמיני בעצמך, תחשבי 4 צעדים לפני שאת מחליטה מה לעשות, על מה לחתום
תתייעצי גם עם חברים, ההורים אך תזכרי בסופו של דבר מדובר בהחלטה שלך, מה את קובעת לעצמך
עם מה את תהיי שלמה,
תחשבי טוב טוב, אני רוצה להתחיל לפעול בשלבים בעקבות החלום שלי?
או אני רוצה להתחיל ללמוד איזשהו קורס, על מקצוע שאני לא יודעת אם ממש אתחבר אליו ואולי ארוויח כמה ג'ובות על הדרך?

BE TRUE TO YOUR HEART ! LISTEN WITH THE MIND AND HEART

GOODLUCK TO YOU WE KEEP FINGERS CROSS

אור841

New member
עיצוב גרפי

היי מתעניינת :)
1. בטח, ישנה חשיבות למוסד הלימודים בו למדת, בתור מישהי שראיינה מועמדים זה כןמשהו שמסתכלים עליו.
2. לפני שאת נרשמת למכללה, הייתי מציעה לך לראות תיקי עבודות של בוגרים או לדבר עימם ולברר על סגל המרצים בקורס.
3. חשוב מאוד לעבור על תכני הקורס ועל התוכנות והפרויקטים, ולבדוק שהקורס אכן מעשי!
למרות שאני לא מתיימרת להיות אובייקטיבית :)
אשמח שתגיעי לפגישת ייעוץ ללא תשלום או התחייבות בג'ון ברייס מכללת הי-טק
ולדבר עם כמה מבוגרינו.
את יכולה לצפות בכמה מהעבודות של בוגרינו >> http://bit.ly/RpuTpw
את מוzמנת לצפות גם בתכני ההסילבוס של << http://bit.ly/UyeiYv
לידיעתך הקורס המקיף הזה הוא 492 שעות, מוכר כפקידון לחיילים משוחררים ומוכר ממשרד התמ"ת
בעקבות שינוי השוק, והוספנו מודל חדש של עיצוב אפליקציות למובייל

את יכולה לפנות אליי במייל האישי בנושא, או סתם לכל שאלה אחרת :)
[email protected]
בהצלחה

למעלה