לימודי בודהיזם

relexx

New member
לימודי בודהיזם

שלום לכולם

אני מעוניין ללמוד בודהיזם באופן רציני, אשמח לעצות מכם בנוגע למכונים המלמדים.

דניאל

אסף ב6

New member
יש לך מספר אפשרויות,

אני הייתי מתחיל מקריאה, ואני בטוח ששנטידוה יכול להמליץ לך על ספרים טובים באנגלית, ואני אמליץ לך על "מה שלימד הבודהה" שהוא לעניות דעתי מתאים להתחלה.

דבר שני, יש שאלה של מה זה ללמוד בודהיזם באופן רציני.
אפשר לדוגמא לעשות תואר בבודהיזם באוניברסיטה, ועולה שאלה האם זה נחשב לימוד רציני?
לא בטוח. מכיוון שלימוד רציני הוא התנסות בבודהיזם, וכל עוד אתה לומד על הבודהיזם זה לא אותו דבר כמו התנסות בו. ומה הדרך המתאימה להתנסות? ללכת על פי הדרשות של הבודהה וההוראות של המורים המוסמכים (על ידי המסורות הגדולות, ואם מישהו "המציא" שיטה, והוא "מואר" מטעם עצמו, יש בזה בעייתיות גדולה).

בכל אופן אני חושב שדרך טובה להתחיל זה ללכת לקבוצת תרגול, ארגון תובנה מארגן הרבה כאלו:
http://tovana.org.il/he/community/seating-groups

relexx

New member
תשובה

לבודהיזם הגעתי מתוך נטייה טבעית, קראתי מספר ספרים ואני יודע שזו הדרך בשבילי
אני לא רוצה לעשות בזה תואר, בו נגיד שאני רוצה "לחזור בתשובה" ולהפוך את הבודהיזם לדרך חיים.

אסף ב6

New member
מעולה מעולה מעולה!

כפי שאתה אולי יודע, בבודהיזם יש את "שלושת התכשיטים" שלקיחת מחסה בהם (בצורה פנימית וכנה, ולא רק כמס שפתיים) מגדירה, במידה רבה, מיהו בודהיסט.
שלושת התכשיטים הם: הבודהה, הדהארמה והסנגהא.

הסנגהא היא הקבוצה המתרגלת את תורתו של הבודהה, החברים לדרך. עצם העובדה שבודהה הגדיר את ה"תכשיט" הזה ביחד עם הבודהה והדהארמה נועדה בין היתר להצביע שהחברים לדרך הם דבר חשוב ביותר במסע הרוחני. בישראל קיימות קבוצות רבות של תרגול, ובדרך כלל מנחים אותם מורים, ויש רמות משתנות של איכות והיכולת של אותם מורים (ואותם תלמידים).

אם תכתוב באיזה איזור אתה גר אולי אני או מישהו אחר פה נוכל להפנות אותך למורים וקבוצות טובות. יש בפורום מספר אנשים בעלי הבנה ונראה לי שתוכל לקבל הכוונה.

relexx

New member
מכיר ברחובות?

שאוכל להתמיד גם במהלך שנת הלימודים

אני לא מכיר מכיר מורים ברחובות, מצטער

תשמע: יש די הרבה מורים בישראל ודי הרבה מקומות ללמוד בהם, אולם אני המלצתי על אלה שלדעתי הם מבין הטובים שיש. במקרה הם נמצאים במרכז, ובמקרה גם לא כל כך קרובים אליך, אבל קרובים יותר בוא נאמר, מאשר אילו נמצאו בדרומה של הארץ או בצפונה. אם היה מישהו ברחובות שאני מכיר ולא הייתי חושב שהוא טוב מספיק לא הייתי ממליץ לך ללכת אליו. במילים אחרות: הקריטריון שלי הוא קודם כל טיבו של המורה והמקום ולא מיקומם.

לגבי ספרים בעברית, לצערי רובם עדיין לא טובים דיים, מלבד שני אלה: "מודעות אינטואיטיבית" בתרגומם של תור גונן ואיתמר בשן שמופיע בעמוד הבית של בית בהאוונא וה"דהמפדה" בתרגומו של אסף פדרמן.

במקרה ואתה קורא בשפה האנגלית, הייתי מציע לך להתחיל עם הספר "The Foundations of Buddhism", ובאינטרנט באתרים שקישורים אליהם אני מצרף בתחתית ההודעה הזו.

אם תרצה עוד עזרה אני כאן.

relexx

New member
אני פשוט מציאותי

עם פתיחת שנת הלימודים לא יהיה לי זמן לנסוע לתל אביב, ואני רוצה להתמיד באותו מקום, מצאתי קבוצה שנפגשת מדי שבוע ברחובות, האם לדעתך אפשר ביחד עם קריאה עצמאית והפגישות האלו להתפתח?

דניאל

אסף ב6

New member
כן, אני משוכנע,

זה תלוי בעיקר בך. כמה תתרגל, עד כמה יהיה לך חיבור למדיטציה, וכמובן גם הקבוצה...

אתה יכול גם ללכת לסדנאות ויפסנה אם אתה כרגע בחופש, ארגון תובנה מארגן הרבה כאלו.

אני לא מכיר לא את חברי הקבוצה ולא את מי שמנחה אותה. איך אדע אם אפשר להתפתח איתם?

מניסיון שלי, גם לבד אפשר להתפתח אבל זה לא קל בכלל. יותר טוב לעבוד עם מורה וקבוצה, או לפחות שיהיה מורה טוב אם יש בעיה למצוא גם קבוצה. אבל, וזה אבל חשוב: גם אם יש לך מורה וקבוצה, צריך לתרגל וללמוד גם לבד כל יום, ואפילו קצת.

lightflake

New member
אפשר ללמוד בודהיזם, להתמחות בבודהיזם

להיות פרופסור לבודהיזם
ועדיין לא להתקרב בכלל למה שהפך את סידהרתה לבודהה

ואפשר לא ללמוד מושג בודהיסטי אחד ובכל זאת לגלות את טבעך המקורי שהוא "טבע בודהה"
אז השאלה מה אתה מחפש באמת

ינוקא1

New member
אם אתה בקיסריה

יש שם אדם מדהים , אינני יודע אם הוא "בודהיסט" או לא , אבל אחד המורים הכי טובים שהיו לי.

המדובר ביוסי מורגנשטרן , אני יודע שהוא מלמד כל מיני דברים הקשורים להתפתחות רוחנית , ובזמנו השיעורים איתו עזרו לי המון המון המון.

ממליץ בחום.

נשנש14

New member
אני לא מחפש את הפן הדתי, יותר רוחני:)

חח אני יודע שזה נשמע מוזר, ויש ויכוח בין דת לרוחניות. אבל התכוונתי שלא היה אכפת לי אם בוהדיסטי יותר איך למצוא אותו ואיך פגישות כאלה מתנהלות.

בתשלום?

למעלה