לימודי אמנות

infatuation

New member
לימודי אמנות

אני מבררת, די כמוצא אחרון, לימודי אמנות. ביררתי בבית ברל, בסמינר הקיבוצים, באוני' ת"א ושנקר.. אני לא מבינה למה כולם חוץ משנקר (שהכי נחשב מבין אלה) כ"כ מתעקשים למבחן פסיכומטרי? מה המבחן הזה קשור ללימודי אמנות? אני לא אלך ללמוד באבני, כי השכ"ל שם מוטרף, והלימודים משולבים בקורסים של האו"פ, כמו עוד מכללות.. האם נגזר עלי לשלם הון תועפות כדי לעשות מבחן שאני לא מאמינה בו? כדי ללמוד מקצוע שאני אוהבת?

sivanlevin82

New member
לימודי אמנות ופסיכומטרי

היי, אני כל כך מבינה אותך ואת מה שאת מרגישה כי גם אני חשבתי כמוך עד שהתחלתי לעשות השוואה ולבדוק יותר לעומק מה המכללות מציעות לי. גם אני פחדתי פחד מוות מהפסיכומטרי ושאלתי מה לעזאזל הקשר בין אמנות למשוואות מתמטיות. אבל כמו שאמרתי התחלתי פשוט לעשות טלפונים והכי חשוב להגיע למכללות עצמן כדי להתרשם ולראות מה מציעים לי בדיוק. אז אני יכולה להגיד לך שבסופו של דבר בחרתי ללמוד לתואר ראשון בחינוך לאמנות במדרשה לאמנות במכללת בית ברל. למה? כי קודם כל ראיתי את החומר האנושי של הסטודנטים שמגיעים לשם. אני לא רוצה לעשות הכללות אבל אני איכשהו מבינה שצריך בחינת סף כלשהיא כדי לסנן מועמדים ובארץ החליטו על המבחן הפסיכומטרי. רק שתדעי שבסוף עשיתי את הבחינה ועמדתי יפה בתנאי הקבלה. אני מאוד ממליצה לך לבדוק מה הציון המשולב שאת צריך כי באמת אני אומרת לך זה בהחלט אפשרי והשד לא כל כך נורא. במדרשה לאמנות הבנתי כבר כשנכנסתי שאני מגיעה למקום אינטימי עם יחס אישי. כבר בריאיון עשו לי סיור במדרשה והסבירו לי מה לומדים, מה הדרישות מהסטודנטים, עבודות שצריך לעשות. ענו לי על כל שאלה ואני יכולה לומר לך שזה כבר עשה לי טוב שלא חפרו לי בראש רק תבואי תירשמי ושמה שמעניין אותם זה בעצם הכסף. עוד דבר לגבי הבחינה הפסיכומטרית – פה, במדרשה לאמנות את מקבלת תואר ראשון עם תעודת הוראה (B.Ed.F.A באמנות) שזה המון! אני לא בטוחה שאת יודעת אבל את זה את לא מקבלת בכל מכללה. אז תחשבי, בשביל מי שרוצה לעסוק בחינוך לאמנות רצוי שיהיה איזה סף כלשהו, לא? ואגב, שכה"ל פה הוא אוניברסיטאי אז תיקחי גם את זה בחשבון. אני מאוד ממליצה לך לנסות ולבוא ולראות את המדרשה לאמנות ולהיווכח שאני לא סתם אומרת דברים בלי כיסוי. אני מקווה שזאת לא התרעה קצרה מדי בשבילך, אבל היום יש אחה"צ יום פתוח שממש כדאי לך לנצל אותו. אבל גם אם לא, כדאי לך לבוא ולראות (אני החלטתי להירשם לפה למרות שהפסדתי את היום הפתוח...). מקווה שקצת הצלחתי לסקרן אותך
סיון

IceL

New member
הון תועפות?

א. לא כל אחד חייב קורס כדי לגשת לפסיכומטרי. אני מכיר לא מעט מקצועות בשלל מסודות אקדמיים שדורשים 550 או פחות מה שאפשר להשיג גם לבד. ב. יש הרבה הנחות שונות ומשונות שניתנות על הקורסים- לחיילים משוחררים, ללומדי מקצוע X מטעם גופים שמקדמים את המקצוע וכו'. אם בחרת ללכת למבחן ללא קורס, חשוב לדבר עם אנשים שכבר עשו אותו כדי לדעתץ איך המבחן בנוי ושאר עצות מועילות. אני לקחתי ספרים של אנשים שעברו קורס ולמדתי טיפה (אבל ממש טיפה) לבד והוצאתי 594 בלי קורס (לי זה לא הספיק, והלכתי ועשיתי קורס עם וואוצ'ר צבאי ב-1500 ש"ח).

למעלה