לימודי אימון

Marble Arch

New member
לימודי אימון

היי לכולם,
אני אתחיל בהתנצלות - אני בטוחה שהנושא כבר נידון, אבל עשיתי חיפוש והסכלתי במאמרים ולא ממש מצאתי.. אפשר גם להפנות אותי לדיונים רלוונטיים

סיימתי השנה תואר ראשון בפסיכולוגיה, ואני מעוניינת לעבוד עם בני נוער ומבוגרים עם או בלי ADD/ADHD בנושאים של תכנון זמן, מיומנויות למידה, ארגון, פרודוקטיביות וכדו'.
עד השנה חשבתי על תואר שני בפסיכולוגיה קוגנטיבית, אבל עכשיו התחלתי לחשוב על כיוון של אימון, והשאלה שלי היא בעצם- מה קורה בעולם האמיתי? כרגע אני רואה רק את מה שנמצא באקדמיה..
האם לשכת המאמנים בישראל נחשב לגוף רציני? האם יש חשיבות למיקום הלימודים (הסתכלתי בבתי הספר שמפורסמים שם, האם לקוחות מסתכלים עלי אחרת אם למדתי בבית ספר כזה או אחר?)? האם יש המלצות לבתי ספר מסוימים?
האם אתם חושבים שיהיה לי יתרון בשוק העבודה כבוגרת תואר שני בפסיכולוגיה קוגנטיבית? או שמה שחשוב זה הניסיון וההצלחות?
האם עבודה כמאמנת משמעותה בהכרח עבודה כעצמאית? אתם מכירים מאמנים שעובדים כשכירים?

תודה למשיבים
אשמח גם להמלצות אישיות על בתי ספר וכדו'..

תשובות כנות

האם לשכת המאמנים גוף רציני?
כן ולא.
רציני בעולם האימון, אולי, שבכללותו לא נתפס כרציני במיוחד.

חשיבות למקום הלימודים?
לא ממש, לא שידוע לי, לא למדתי במקום מסודר

יתרון בשוק העבודה כבוגרת תואר שני בפסיכולוגיה?
בהחלט!!!! יתרון אדיר. תחשבי בעצמך. תואר שני באקדמיה או קורס של שנה? את מי את מעדיפה?
לי יש תואר שני במחשבים ונדמה לי שהוא עוזר לי יותר בשווק מאשר לימודים בבי"ס לאימון,
וזה עוד בתחום לחלוטין לא קשור.

האם עבודה כמאמנת היא עבודה כעצמאית?
בהחלט כן
מכירים מאמנים שכירים?
לא

מאמן = שווק. אם את אוהבת את זה - wellcome to the club

ommerl

New member
לדעתי:

1- מה זה גוף רציני? בעיני מי?
2- אין ספק שזה ייתן לך ייתרון. לא בהכרח בתור מטפלת אלא יותר בתור משווקת. קודם כל מאמן עם תואר שני זה יותר נדיר בתחום, דבר שני זה מרשים שיש לך תואר שני ודבר שלישי- פסיכולוגיה קוגניטיבית גם נשמע מרשים. אנשים הולכים הרבה מאוד לפי הרושם הראשוני הזה.
3- לפי מה שידוע לי- עצמאית בלבד, אלא אם את מתכננת ללמד אימון ואז יש אפשרות להיות שכירה.

dorit994

New member
יש 2 לשכות מאמנים

זו שציינת ואיק"א האיגוד הישראלי לקואוצ'ינג.
שניהם גופים רציניים.
לגבי תואר שני 80 אחוז מהמאמנים באיק"א הם בעלי תואר שני ומעלה
אז זה לא מדוייק לכתוב שיש מעטים.
מאחלת לך בהצלחה בכל דרך ומסלול שתבחרי.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מקום הלימודים

המקום שבו תבחרי ללמוד חשוב מאוד - לאו דווקא כי הלקוחות שלך ידעו להבחין בהבדל או יסתכלו עלייך אחרת. הסיכוי הוא שרוב הלקוחות לא שמעו על אף בית ספר לאימון ולא ידעו מה ההבדלים.
העניין הוא שאת תדעי אם את לומדת במקום טוב או לא. יש הבדלים גדולים ברמה בין מקומות שונים, ויש הבדלים גדולים בגישות בין בתי ספר שונים.
כדאי לך למצוא מקום שמלמד עם מרצים טובים, תוכנית טובה, בוגרים מרוצים מצד אחד, ומצד שני שהגישה שלו מדברת אלייך - זה כמו לבחור בין פסיכולוגיה קוגניטיבית ודינאמית - דרכים שונות מאוד לגשת לנושא הטיפול. כך גם באימון, אולי לא בהבדלים כ"כ גדולים, אבל עדיין הגישות יכולות להיות שונות מאוד.

בעייני

New member
לשאלותייך

שמי טל תמיר נגל, אני מאמנת אישית/עסקית פעילה מאד. מסכימה עם ענבל לגבי מקום הלימודים. אני למדתי בת.ו.ת, גומא ומכון מאמנים. הכלים הכי פראקטיים שעד היום עובדים מצויין, הם הכלים שקיבלתי בתות. ממה יותר נהנתי? מהגישה של מכון מאמנים ומהמורים שלי שם. לשכות המאמנים בעיני עדיין בשלב בוסרי. אף מתאמן מעולם לא שאל אותי אם אני שייכת לגוף כזה או אחר. (אני שייכת למאמנים של אלון גל אבל אין לזה שום ייתרון). אף אחד לא באמת הסמיך אף אחד להסמיך מאמנים... אם את מבינה למה אני מתכוונת... אם תשלמי כסף, תתקבלי לכל מקום. הייתרון שלך בתארים יכול להיות בשיווק, ובשבילך כמאמנת אולי לשימוש בכלים נוספים. אם תהיי טובה בתחומך, יגיעו אלייך מפה לאוזן. אף פעם לא שאלו אותי אם יש לי תארים ובאיזה תחום, גם לא במקומות בהם אני מרצה. שיווק ומכירה הם תחומים שכדאי לך להתעניין בהם אם אינך מעסיקה מישהו שיעשה זאת עבורך. מקווה שעזרתי, בהצלחה:)

למעלה