לימודים

לימודים

אני יודעת שקשה לענות על זה, אבל בכל זאת - היכן מומלץ ללמוד מידענות וספרנות לתואר שני? ידועות לי על שתי אפשרויות - בר אילן ואוניברסיטת חיפה. יש עוד? מה ההבדל ביניהן? תודה

חייםלוי

Member
מנהל
נראה שאין הבדל מהותי בין שני

המוסדות. אני מכיר חלק מן המורים בבר אילן והם טובים. חנה מכירה את המורים בחיפה והיא יכולה לספר עליהם.

הלימודים בחיפה

אינם תואר שני. אלו לימודי תעודה המיועדים לבעלי תואר ראשון ומוכרים ע"י IFLA כשווי ערך לתואר שני. אבל לא בטוח שמקומות עבודה בארץ מכירים בהם כתואר שני.

באמת?

בדיוק קבעתי איתם פגישה, ואני שוקלת להירשם לשנה הבאה. אז בעצם רק בבר-אילן זה תואר שני?

אכן

לאחר סגירת החוג בירושלים, בר-אילן היא האוניברסיטה היחידה בארץ המעניקה תואר שני מוכר ע"י המל"ג בלימודי מידע. תקראי באתר של התוכנית למידענות וספרנות בחיפה מה הם כותבים http://lib-stu.haifa.ac.il/ (צריך לגלול קצת למטה בעמוד הראשי). בכל מקרה, כדי שלא יובן לא נכון מהודעתי הקודמת: לימדתי קצת בחיפה השנה והתוכנית שם היא בהחלט טובה ולדעתי גם במגמת שיפור בשנים האחרונות. היחס לסטודנטים הרבה יותר אישי מאשר בבר-אילן, הקורסים קטנים יותר (אם כי יש פחות מבחר) ולמיטב ידיעתי בוגריה משתלבים בד"כ בהצלחה בעבודה. בקיצור: אם זה תואר שני מוכר או תעודה שוות ערך (בחלק מהמקומות) זה רק אחד השיקולים. אני בהחלט ממליץ לך ללכת לפגישה, להתרשם, ובסוף תבחרי מה שנראה לך מתאים.

תודה.

אני אלך, אבל חלק מהעניין הוא התואר השני. בכל מקרה התכוונתי לעשות תואר שני במשהו, וספרנות (המידענות זה רק תוספת שלא התכוונתי אליה) היא סוג של חלום ילדות. אז החלטתי לשלב את תוכניות התואר השני עם מקצוע שאני באמת רוצה לעסוק בו.

friend9

New member
המלצה על חלומות.

חלום ילדות הוא נהדר. אבל, חלום של בוגר - נהדר כפליים !!

Sapientia

New member
אצלנו יש פחות מבחר, אבל רוב המרצים

טובים ואדיבים. כמו בכל מקום- יש את הגרועים, יש את המעולים, יש את הנוקשים, וכן הלאה... מבחינת רמה אני לא אובייקטיבית, כי אני אוהבת את ראש החוג שלנו מאוד

גם אני חיבבתי אותה מאוד

עוד לא התחלתי ללמוד והיא כבר החמיאה ליכולות שלי וחושבת שיש לי עתיד (פוליטי משום מה) גדול

sashkashurik

New member
מזכיר לי את המורה של הארי

פוטר שניבאה לו כל מיני נבואות שחורות...

רק שלי היא ניבאה הצלחה גדולה מאוד

עמידה בראש ועדות קשרים עם מרצים.. המלצות מצויינות שיעזרו בעתיד.. אני מקווה שאני לא מתבלבלת עם העברית, כי שם, שווה מאוד להיות חברים של המרצים. אז את/ה מבין/נה למה ממש אהבתי את הנבואות הללו?

abcd80

New member
בר אילן

אין לי מושג לגבי חיפה אבל אני יכולה להגיד לך שהחוג ללימודי מידע בבר אילו הוא טוב מאוד. אני מכירה כמה בעלי תואר שני וכמה שעוד לומדים לתואר שני בחוג הזה והם מרוצים. אני אישית הולכת על תואר שני בבר אילן גם בגלל שזו האוניברסיטה היחידה שמקיימת לימודים לתואר שני ובעיקרון תואר שני זה מה שנחשב בשוק העבודה ואני לא בטוחה אם אפשר להגיד אותו דבר על לימודי תעודה אבל אני לא מכירה את חיפה כאמור. בנוסף, הקורסים מעניינים ויש מבחר יחסית גדול ויש מסלולים שונים בתואר שני -חלקם יותר פונים למידענות בהיי טק וארגונים וחלקם לסוגים שונים של ספריות וכו'.

meyda4u

New member
אוניברסיטת בר אילן מובילה בתחום

אני לא מכירה ממש את הלימודים בחיפה אבל אני יודעת שבר אילן נחשבת למובילה בתחום זה בארץ, גם עוד בזמן שהחוג היה קיים באוניברסיטה העברית. אני בוגרת תואר שני של בר אילן ויכולה להגיד לך שהמרצים שם בעלי ניסיון בתחום ויודעים על מה הם מדברים....

למעלה