לימודים

carmel78

New member
לימודים

רציתי לשאול אם יש כאן אנשים שלומדים/למדו....לימודי מידע באונבריסטת בר אילן? האם אתם ממליצים...?האם הלמודים מענינים? ואם כן באיזה תחום כדאי לבחור...? אשמח לקבל תשובות...הייתי רוצה לקבל את ההלחטה הנכונה....תודה...

חייםלוי

Member
מנהל
יש פורום מיוחד ללימודי מידענות בבר

אילן http://www.tapuz.co.il/TapuzForum/main/forumpage.asp?id=905 בלימודי מידענות וספרנות יש פער גדול בין מידת העניין בלימודים ובעבודה. הלימודים הם טכניים ברובם - קיטלוג, מיון, נושאים שונים במחשבים. העבודה מאוד מעניינת. לא לחינם אני כבר עובד בזה כ- 30 שנה.

carmel78

New member
הי

תודה על התגובה...מה שאתה אומר שהלימודים משעממים? והעבודה מעניינת...אם מותר לי לשאול מה אתה בדיוק עושה בתחום? וכל הכבוד על העקביות....

חייםלוי

Member
מנהל
אני נהנה ולכן אני ממשיך.

במשך שנותי כספרן עברתי די הרבה תחומים. בזמנו הייתי אחראי על אולם קריאה אמנות בספריית אוניברסיטת תל אביב. זה היה ממש בהתחלה. עכשיו אני מקטלג וממיין ספריה הלאומית. קיטלוג הוא התיאור של הספר: המחבר, הכותר - שם הספר, השנה בה הספר יצא, מקום גודל, מס' עמודים וכד'. לא תמיד זה כל כך פשוט כפי שזה נשמע. המחבר לא ידוע וצריך למצוא אותו. או שהשנה לא ידועה וצריך לעשות מחקר שלם על מנת לתארך עפ"י הנייר, אותיות אופייניות לדפוס מסויים (במיוחד בספרים תורניים). המיון הוא קביעת הנושא של הספר. יש כמה שיטות. הספריה הלאומית ממיינת בשיטת דיואי בשילוב עם שיטת שלום ליהדות ואוניברסיטת חיפה, למשל בשיטת ספריית הקונגרס.

חוטהשני

New member
אני דווקא די נהנתי מהלימודים.. לפחות (ובעיקר) מהשנה הראשונה. כולם (בעיקר אבי) אמרו לי ללכת ללמוד ספרנות ואני החלטתי שממש לא בא ללמוד את זה.. כי זה נשמע לי מקצוע (ללימודים) ממש משעממם. אז בחרתי ללמוד מדעי החברה, חינוך (מיוחד) וסוציולוגיה (שהומר אח"כ לקרימינול'..) כאשר סימתי את לימודי התואר וראיתי שאני לא מוצאת את עצמי כמורה במערכת החינוך.. (יכלתי להשאר ולעבוד בזה, אבל לא ממש מצאתי את עצמי במערכת..) והחלטתי ששווה לי לנסות ללמוד את המקצוע שאני אוהבת לעבוד בו (עבדתי בתור סטודנטית בספרית בי"ס לחינוך..) אמרתי שאני אבלע מים ואלמד למרות שזה משעמם.. בקיצור, השנה הראשונה במסלול שבחרתי (ספרנות) היתה בעיני כל כך מענינת ומרתקת.. למדתי כמה דברים שקשורים בספר היהודי, ובתור מי שלמדה הרבה בתחום הספרות התורנית (אולפנה ואח"כ במדרשיה בבר-אילן..) היה מעניין ללמוד גם על התחפתות הספרות היהודית/תורנית מהפן הספרני. התפתחות הספר בכלל וכל מה שקשור למדעי הרוח שנראה לי בעבר משעמם (לעומת מדעי החברה..) היה בהחלט מעניין ../images/Emo8.gif בתחום המידענות והקטלוג באמת זה די משעמם.. אבל סה"כ אפשר לצלוח את הקורסים האלו. ../images/Emo50.gif../images/Emo23.gif

Sapientia

New member
גם אני די נהנית, לפחות מהרוב../images/Emo13.gif

מיון וקיטלוג היה קצת עינוי, כי זה נורא טכני. אני גם שונאת לכתוב עבודות (אין כמו מבחנים), ואצלנו כותבים הרבה עבודות

carmel78

New member
הי

תודה על התגובה... אני מבינה שאת למדת את הלימודים לתואר שני? אני מאוד מזדהה אם הדברים שרשמת באיזה תחום למדת?

חוטהשני

New member
האמת שאת התואר השני למדתי ב'הדרגה' התחלתי את המסלול בבר אילן כשעוד היה לימודי תעודה ֹ ואז לא היה מסלולים, אלא חלוקה של ספרנות ומידענות.. בהמשך כשזה נותב למסלולים בחרתי בתחום ניהול ספריהֹ שהיה חלק מהלימודים שלמדתי וגם תחום שעבדתי בו.. בין לבין שלבתי בסוף כמה קורסים בביליותרפיה שגם היו מענינים..

למעלה