לימודים.?

superyal

New member
לימודים.?

אני לא בטוחה שאני במקום הנכון אז תקנו אותי אם אני טועה בבקשה אני מנסה להחליט מה ללמוד אמנם אני קודם מתכננת טיול ארוך לאוסטרליה אבל אמא מתעקשת שאני אחליט לפני ואולי זה רעיון טוב באופן כללי אני מאוד אוהבת ביולוגיה וכל הקשור בזה אבל אני גם מאוד רוצה ללמוד משהו שקשור במחשבים תכנות וכדומה בהתחלה חשבתי ללכת על ביואינפורמטיקה שהבנתי שמשלב בין השנים אבך אמרו לי שזה הרבה יותר מחשב מאשר ביולוגיה ואני דווקא מעדיפה ההפך הציונים שלי דיי טובים וגם הפסיכומטרי וחוץ מזה אם אני באמת אמצא משהו שבא לי אז אני מוכנה גם לעבוד קצת ולשפר אבל השאלה היא מה?? עצות רעיונות? תודה...

ביולוגיה

לא הבנתי אם בכוונתך ללמוד בשנה הקרובה המתחילה באוקטובר 2004 או שנה לאחר מכן.אם רק שנה לאחר מכן, הייתי מציע שלא תקבלי החלטה. יש לך זמן ונצלי זמן זה כדי לחשוב מהם מאפייני העבודה שבה היית רוצה לעסוק. נסי לדבר עם אנשים על תחומי עבודתם, ולהכיר מתוך השיחות הללו תחומי עבודה שונים. בכללי, ביולוגיה- תואר ראשון הוא בסיס ראשוני רחב שממנו ניתן להתמחות במיגוון גדול של תחומים, כך שישארו הרבה אופציות פתוחות.

superyal

New member
אני מדברת על שנה הבאה

כי אני טסה באוגוסט לחצי שנה בערך אני פשוט רוצה להחליט פחות או יותר מה אני מתכננת ללמוד אני רוצה ללמוד בטכניון בחיפה (קל"ב) אבל אני לא בטוחה מה כמו שאמרתי הנושא הכללי הוא ביולוגיה אבל איך אני אוכל לשלב במחשבים? אולי יש למישהו אתרים בנושא? תודה

vit20Openu

New member
ביולוגיה../images/Emo105.gif

כסטודנט לביולוגיה ממליץ לך בחום ללמוד ביולוגיה הנושאים מרתקים לא "יבשים" כמו בתיכון אלה יותר לעומק החל מרמה המולקולרית ועד האורגוניזם השלם כולל קשריו עם סביבתו וכל הדרך האבולוציונית אותה הוא עשה במשך מליוני שנים
. אכן כפי שאמרו לך עם תואר ראשון לא ניתן לעסוק בהרבה דברים כיום! אך אין ספק כי הוא מקנה לך ידע רחב ומגוון בכול תחומיו - כך שנושא שמעניין אותך במהלכו כמו גנטיקה למשל או הפן המתימטי בהקשר למדעי החיים תוכלי לעשות תואר שני בתחום. הזכרתי את הפן המתימטי כי כתבת שאת מעוניינת לשלב מחשבים - וכידוע לי ניתן לעשות תואר שני בביולוגיה חישובית(ביואינפורמטיקה) בבר - אילן, ובטכניון. בכול אופן בהצלחה

H20

New member
בטכניון יש תכנית במדעי המחשב עם

התמקדות בביואינפורמטיקה. זו תכנית משותפת לפקולטה למדעי המחשב ולפקולטה לביולוגיה. השנה הראשונה זהה לשנה הראשונה בתכנית הרגילה במדעי המחשב, אך החל מהסימסטר השלישי לומדים הרבה קורסים ביולוגיים (ביולוגיה 1, ביולוגיה מולקולרית 1 ו-2, ביוכימיה א', ביולוגיה של התא, גנטיקה כללית, אבולוציה כללית ומולקולרית וכדומה), קורסים ייעודיים לתכנית (מבוא לביואינפורמטיקה, פרויקט בביואינפורמטיקה ועוד) וקורסים מדעיים (כימיה כללית, כימיה פיסיקלית). כמו כן נדרשים לקחת קורסי בחירה במדעי המחשב ובביולוגיה (יש קורסים בהנדסה גנטית, ביוטכנולגיה וכו'). את תכנית הלימודים את יכולה למצוא בקטלוג לימודי הסמכה בפרק של מדעי המחשב או ביולוגיה.

superyal

New member
אבל זה מתמקד

הרבה יותר במדעי המחשב לא? אתה מכיר מישהו או אולי אתה לומד את זה ויכול להגיד לי עד כמה זה קשור באמת לביולוגיה?

H20

New member
אני לא מכירה מישהו שלומד את זה

אבל מעיון בתכנית הלימודים אני רואה שמכסים מקצועות חובה רבים בביולוגיה (מהיכרות איתם, רובם נחמדים). נכון, בשנה הראשונה לומדים רק מדעי המחשב, אבל נראה לי שאח"כ התכנית יותר מאוזנת. אני מציעה לך ליצור קשר עם היועצים של הפקולטה למדעי-המחשב. הם יוכלו לעזור לך להחליט אם התכנית הזו בכלל מתאימה לך.

אהממ..

א)מכירה, לזכותה ייאמר
ב)נכון, זה יותר מדמ"ח...אבל בוא נגיד שכל נושא פענוח הגנום האנושי וכיו"ב הוא חלק מדיסציפלינה(מילים מסובכות-
) זו של "מה קוראים אותה" ביואינפורמטיקה... יותר מזה-לא יודע. אולי נסה להשוות תכניות לימודים של את"א: -ביולוגיה(מדעי החיים) -ביואינפורמטיקה

פלקט

New member
איזה אפשרויות מבחינת עבודה יש?

איזה אפשרויות מבחינת עבודה יש למחזיקי תואר הקשור לביו-אינפורמטיקה? יש היום עבודה מעשית בתחום (ולא מחקר בטכניון למשל)

adam777

New member
ביואינפורמטיקה בטכניון

כמה דברים: א. תוכנית הלימודים, בגדול, לפי שיחה עם היועץ של התוכנית בפקולטה למדמ"ח מורכבת מ-70% תכנים של מדמ"ח והשאר ביולוגיה - בחלוקה גסה מאוד. ב. הדרך הנכונה להסתכל על התוכנית - עושים בערך 90% מהתכנים במדמ"ח שעושים בתוכנית התלת שנתית וצריך להסתכל על השאר כאילו את כל קורסי הבחירה שלך אתה לוקח בביולוגיה. ג. לגבי עבודה - יש בארץ כמה חברות שמתעסקות בתחום אבל נכון להיום אין כ"כ עבודה - בעוד 4-5 שנים זה תלוי מכיוון שפיתוח התחום ידרוש השקעה כלכלית מאוד רצינית שלא בטוח שתהיה בטווח זמן הזה, מה שכן - ההערכות מדברות על זה ש"מתישהו" היא תגיע. - הייתי שמח לעזור עוד אבל אני ממש ממש בתחילת הדרך כך שמידע ממקור ראשון אין לי כ"כ. שבוע טוב.

למעלה