לימודים

טוואנדה

New member
לימודים

תמיד רציתי ללמוד משהו מדעי ועד שסוף סוף הצלחתי להיכנס למוסד אקדמאי וללמוד ביולוגיה (הכניסו אותי על תנאי) אני לא מצליחה להגיע לציונים נורמלים. תקופת המבחנים עומדת להסתיים, בינתיים הצלחתי להוציא 77,33 ונשארו לי עוד שני קורסים דיי קשים שאני גוררת למועד ג', אני חוששת שזה ייפול לי על תקופה לחוצה בסמסטר ב', למה אין לי כח רצון לשבת וללמוד? אני מתארת לעצמי שכל אחד נתקל בזה, אבל העניין הוא שכ"כ רציתי וסוף סוף אני בפנים אז מה הבעיה איתי לעזאזל? אם יש למשהו עצות מועילות אשמח לשמוע...

GALI02

New member
אני בדיוק באותו המצב

התקבלתי גם ללימודים בתחום הביולוגייה(לא בדיוק אבל קרוב לביולודיה) במוסד אקדמי "נחשב" מאוד בצפון. הגעתי מרקע הומני לחלוטין(לימודי פסיכו'-סוציו' וערבית בתיכון) אחרי מאמץ לא קטן ופעמיים פסיכומטרי הצלחתי להתקבל. וקשה לי בטירוף. כל הלחץ הזה של להוכיח את עצמי שלא סתם התקבלתי הוא מתיש. כרגע הממוצע שלי תקין אקדמית אבל בתור בחורה מאוד שאפתנית אני לא מסתפקת בזה וזה מאוד מתסכל. אבל!!!!!!!!!!!!!!!!! עם כל התיסכול אני לא מתייאשת. פניתי לחונכים והם עזרו לי לעבור שני קורסים שנחשבים מאוד קשים ואני שמחה שלפחות עברתי. אני משתדלת ללמוד יחד עם עוד אנשים אבל בשום אופן לא בקבוצה של מעל 3 אנשים. הכי חשוב לדעתי: רפרנסים רפרנסים ועוד רפרנסים. תנסי להשיג חומר משנים קודמות. זה עוזר המון(במיוחד במעבדות). עוד דבר- לחלק את הזמן שלך. להכין תוכנית לימודים שבועית ולעבוד לפיה. לא להזניח שום דבר במהלך הסמסטר(להשתדל לפחות). לפני מבחנים בשום אופן לא לוותר על לפתור שאלות ממבחנים קודמים של אותו המרצה. אני אנסה לחשוב על עוד דברים אבל זה מה שיש לי לבינתיים שיהיה המון בהצלחה. ולא להתייאש! אם אני עשיתי את זה כל אחד יכול(אני אמנם עדיין בתהליך אבל אני מרגישה שאני על הגל הנכון) אגב, חבר שלי לומד ביולוגייה אז אולי הוא ייכנס לכאן וייתן לך עוד עיצות)

Or Lavan

New member
מוכר מאד...

מצאתי פתרון לפחות ללחץ- להתייחס לכל מבחן כאילו היחיד והאחרון- אסור לחשוב על הבאים אח"כ.

למעלה