לימודים

bookworm1

New member
לימודים

יועץ/ת של מכון הדסה , שלום. אני קצת הסתבכתי בעצמי וזקוקה להכוונה: אני רוצה ללמוד משהו הקשור לניהול לתואר ראשון ומעוניינת בהתמחות במיקצועות הקשורים לגורם האנושי בעבודה:איך לגרום לאנשים להיות מרוצים מן העבודה,איך להנהיג את העובדים , איך לשפר את הביצועים שלהם וכו' ולא לעסוק בשייוק וכלכלה וכד'.איך ניתן להגדיר את מה שאני רוצה ללמוד?האם זה ניהול ופסיכולוגיה , האם זה מדעי התנהגות , האם זה יעוץ ארגוני או משהו אחר לגמרי ? תעזרו לי,בבקשה. תודה מראש

לנהל או ליעץ

בנושאים שציינת ניתן לעסוק מתוך מקצועות שונים ובהתאם הגדרת התפקיד: 1. כל מנהל עסוק (או צריך להיות עסוק) בשאלות איך להניע עובדים, איך להפעיל צוות ולגבשו, ואיך לגרום להם להיות שבעי רצון ממקום עבודתם. אשר על כן לימודי מינהל עסקים המייעדים אותך לתפקידי ניהול עשויים בהחלט להתאים.גם לימודי הנדסת תעשיה וניהול יכשירו אותך לתפקידי ניהול. 2. פסיכולוגים, סוציולוגים, יועצים ארגוניים, יועצי ניהול עסוקים אף הם בשאלות אלה אולם מעמדה יעוצית ולא ניהולית. היינו כל המצוינים בפסקה זו הם נותני עצות למנהל אבל אינם ואסור שיהיו מקבלי החלטות. החלטות צריכות להתקבל רק על ידי המנהלים עצמם. השורה התחתונה אם ברצונך להיות מקבלת ההחלטות- המנהלת , לכי ללמוד מינהל עסקים או הנדסת תעשיה וניהול. אם ברצונך להיות בעמדה מייעצת אבל לא מחליטה תוכלי גם ללמוד מינהל עסקים ותעשיה וניהול, אבל גם תחומים כמו פסיכולוגיה ארגונית, סוציולוגיה (התנהגות ארגונית) או לימודי עבודה.

למעלה