לימודים

אבי 122

New member
לימודים

בוקר טוב

כבר שנים רבות אני מתעניין בנושא תזונה
אימצתי לעצמי כמה רעיונות שחשבתי אותם למועילים.
מאז שנכנסתי לפורום הזה- כמה מאמונותיי- התערערו.
הופתעתי מאוד מניגודי הדעות הרבים
אני לא בטוח שיש לי את היכולת להחליט תמיד
דעתו של מי נכונה- ושל מי לא.
אשמח לדעת מה דעתכם- בסוגיה הזאת.

יום טוב ובריא
אבי

0 אור 0

New member
דעתי האישית

אני חושבת שאנו עדיין ממש לא מבינים את גוף האדם ודרך פעולתו,
אחת התוצאות מזה היא ריבוי התורות והשיטות התזונתיות שלא פעם סותרות זו את זו מהקצה לקצה.
יתירה מזו, אני גם לא חושבת שיש "דרך נכונה" אחת שמתאימה לכל אדם ואדם.
ברמה של רגישויות ומחלות כל השיטות מבינות שיש אנשים שרגישים למזון שלאחר הטוב, ושיש מזונות שמחריפים מחלה מסויימת אבל מסייעים לריפוי במחלה אחרת,
ברמה של תורות שמסווגות אנשים לטיפוסים גם כן יש התייחסות למזונות המתאימים לטיפוסים מסויימים או למצבי חוסר איזון מסויימים,
אך בגדול , הידע שלנו הוא חלקי ומתבסס בעצם על ניסוי וטעיה של דורות מטפלים לפנינו (על השגיאות וחסור הידע שלהם) ועל מחקרים מצומצמים ולעתים מטעים שנעשים במאה האחרונה בעידן המדעי.
אז מה עושים?
אני מציעה ללמוד במסגרת לימודי נטורופתיה - תזונה טבעית. זהו המקום שבו נחשפים בצורה המקיפה ביותר לתורות השונות (גם ההשקפה המדעית העדכנית וגם שיטות שמגיעות מהרפואה המשלימה) - זה לא מושלם, אבל זה המקום היחיד שבו תקבל איזו מסגרת אוביקטיבית אם גם מצומצמת של הבנת העקרונות בשיטות רבות שקיימות.
בשלב ב' חשוב לזכור להיות קשוב לגוף , להיות קשוב לעצמך ולאחרים (מטופלים, בני משפחה, ידידים) ולהתאים את הדרך לאדם שצורך אותה- לא להשקפה נחרצת של מטפל שמאמין רק בדרך אחת

ינוקא1

New member
תלמד להשתמש במטוטלת

תתרגל הרבה וכאשר תרכוש מיומנות תוכל לסמוך על זה.

אבי 122

New member
תודה למגיבים

ינוקא
לפני כ 25 שנה- למדתי השימוש במטולטלת
למיטב זכרוני, לא נורא התלהבתי מהתוצאות.
אחרי מה שכתבת, אנסה שנית, אולי הפעם
אהיה מרוצה יותר.
אגב, אשמח אם תוכל להפנות אותי לחומר
כתוב באינטרנט- שעשוי לשפר את יכולתי
להיעזר בשיטה זאת.

אבי 122

New member
מטוטלת

האם יש פה, מטפלים נוספים שנעזרים במטוטלת ?
האם המטוטלת יעילה לכל נושא- או רק בנושאים מסוימים ?

תודה

0 אור 0

New member
לא במובן שינוקא משתמש בו

אני לפעמים נעזרת במטוטלת לדיוק בזיהוי חסימות בצ'אקרות,
אבל לא ככלי להתאמה של כל דבר בעולם,
בעוונותי נפלתי לפני הרבה שנים לידיים של הומאופת שהיה מתאים את התמצית באמצעות מטוטלת, ומשום מה התעקשתי להשאר אצלו זמן ארוך ביותר (לא זוכרת בדיוק כמה אבל בטוח שלמעלה משנה) ולהמשיך לנסות, למרות ששום דבר לא זז לי,
לא פיר אולי, אבל זה השפיע משהו על האמון שלי במטוטלת ככלי אבחוני.

ינוקא1

New member
אני משתמש בעפעוף למען האמת

שזה "כלי" די דומה למטוטלת ולא במטוטלת עצמה.

אני חושב שיש צורך לחקור ולדרוש כמה שאפשר על הנושא ששואלים עליו , כי ככל שאדם מבין פחות הוא לא יגיע לשאלות הנכונות.
מטוטלת \תקשור זה סוג של "יעוץ" , ואם האדם איננו חוקר ומתאמץ בעצמו , ה"יעוץ" לא יעשה את העבודה במקומו.

(למשל -
אני יכול "לבקש" נקודת דיקור מתאימה דרך זה שאני אעביר את היד על האדם ואחפש היכן יש לי "עפעוף".
אבל זה יצא הרבה פחות מדויק מאשר בדרך בה אני עובד היום - שאני מבצע טיפול יסודי במגע ואז מרגיש היכן לדקור).

בכל אופן אני מאוד בעד שימוש במבחני שריר , עפעוף , מטוטלת וכדומה לשאלות פשוטות של כן ולא , כמו "האם האוכל הזה מתאים לי או לא ?".
כל עוד זה כלי "יעוצי" בלבד זה סבבה.

רוב המאוכזבים מהכלי הזה פשוט התחילו לשאול כל מיני שאלות רבות ושונות מתוך מחשבה \ הבנה שזה הכלי שיכול לענות על כל בעיה בעולם.
זהו לא כלי לכל שאלה , זוהי דרך של הנשמה שלנו לייעץ לנו.
פעם ניסיתי לפתור מבחן אמריקאי בעזרת עפעוף וכמובן קיבלתי 0 . . .
היא לא תגלה לנו מספרים בלוטו , לא תפתור במקומינו מבחנים , ולא תיקח מאיתנו את חשיבתינו העצמאית.
כל עוד מבינים את זה ומשתמשים בכלי בפרופורציות הנכונות , התשובות תצאנה טובות.

freearth10

New member
זו הדרך של הנשמה שלנו לייעץ לנו

אם כי אני הייתי מנסחת זאת אחרת אבל הכוונה היתה אותה הכוונה.
, מאוד אהבתי את הניסוח הזה.

הנסיון שלי עם המטוטלת היה מאוד טוב. שאלתי שאלה והמטוטלת לא זזה. לא אמרה כן ולא אמרה לא. המטפלת לא הבינה למה. אני ידעתי בדיוק מה זה אומר בעבורי. שאלתי אם אמא שלי עוד חיה. בדיוק באותו הזמן הבן שלי ביקר אותה בבית החולים. הוא ישב וניגן לה בגיטרה. היא פקחה את העיניים לפני שעצמה אותן לעד ואמרה: עדי, אני בין למעלה לבין למטה.

גם אני לא משתמשת במטוטלת אלא בבדיקת שריר ואני מאוד לא אוהבת אוהבת כשמבקשים ממני: בואי תבדקי לי האם זה הבן זוג המתאים, האם כדאי לי ללמוד... האם התרופה הזאת... טובה לי...
כל התשובות שמתקבלות נכונות לאותו הרגע ויתכן שברגע אחר, ברמת מודעות אחרת התשובה היתה מאוד שונה.

המטוטלת, בדיקת השריר, העפעוף,("המקל הסיני" - שכחתי את שמו) הם כלי עבודה מאוד מדוייקים כשמטפלים באמצעותם, כשמדייקים את הנושא שעליו עובדים באמצעות בדיקת השריר/המטוטלת... כשבוחרים את הכלי באמצעותו ניתן כרגע לשחרר, כשבודקים את גיל הסיבה, את הצאקרה/מרידיאן שיצא/ה מאיזון... וכשבודקים את אחוזי המתח השלילי והחיובי.

מאיה

למעלה