לימודים...

m i t a l y

New member
לימודים... ../images/Emo69.gif

האם הוריכם תמכו/לחצו עליכם/בכם שתלמדו? האם אכפת היה להם אם הברזתם מביה"ס (אם בכלל)? האם הוריכם לחצו עליכם ללכת בכיוון מסוים?

אל דן

New member
לא לחצו

אבל מגיל אפס.......אתה תהיה רופא, אתה תהיה עו"ד......את תהיי גננת..... יצא חמישה אקדמאים......

pf26

New member
לא באופן גלוי

אימי למדה כל השנים והאונ' היתה ביתה השני (ואולי הראשון??) ואילו לאבי לא היתה אפילו תעודת בגרות (קיבוצניק או לא?). לא היה לחץ או איומים, אבל נשלחתי לתיכון יוקרתי וכל הזמן טיפטפו לי ש"כסף יכול להגמר, אבל השכלה נשארת תמיד". מה קרה איתי? למדתי מספיק כדי "לעשות V", אבל לא מספיק כדי "לעשות נחת". כאמא ד"א אני משאירה את אחריות הלמידה על ילדי. הם יכולים להחסיר לימודים (אבל חייבים לעדכן מראש) והם אחראים על השלמת הנושאים שהחסירו. הם לא "מביאים לי ציון" כמו שאומרת ידידה שלי, אלא מראים את תוצאות העבודה/למידה שלהם ומקבלים התיחסות עניינית. יש לי חברים שאומרים שיש לי מזל עם הילדים. אני חושבת שגם למסרים שמשודרים בבית יש משמעות ולא רק למזל...

49צהוב

New member
לעולם לא היה צריך ללחוץ עלי ללמוד

הייתי מהילדות הטובות והשקדניות הללו, רק תנו לי מבחן או עבודה ואני כבר דוגרת גם לאוניברסיטה הלכתי בשמחה... והייתי מוכנה היום להמשיך... לצערי שום תכונה כזו לא עברה בירושה לבנים שלי הבכור לא הצליח לסיים את הבגרות כי "לא בא לו"... וגם בנוכחות שלו בבית הספר היתה דלה עד כדי דלה מאד הצעיר הולך (רץ) בעקבותיו, אולי בעצם ירושה מהבעל שבכתה י"א החליט שדי לו ופנה לבית הספר של החיים

כילדה אני לא זוכרת לחץ מצד

הורי שאלמד, מה שכן הורי דאגו שאכנס לעבוד במקום טוב (בזמנו בשנות השבעים למשטרה - שם באמת עבדתי והתקדמתי לצערי עקב סיבות משפחתיות (טיפול בבני עם פיגור קל)נאלצתי לעזוב את העבודה), אחרי מספר שנים בבית למדתי מקצוע בקורסי ערב (הנהלת חשבונות ומזכירות) אבל מאז איני עובדת במקום מסודר אלא כל מספר שנים מתחילה עבודה חדשה, דבר מתסכל מאוד כי אני לא מגיעה לקידום תמיד להתחיל מהתחלה עם בוסים חדשים ושגעונות חדשים - לא קל. בני עם פיגור קל - מסודר ברוך השם במגורים בקהילה, ביתי סיימה צבא, עודדתי - לחצתי שתלמד מקצוע, ואכן למדה הנהלת חשבונות ומזכירות, (עבדה שנה וחצי חסכה מעט כסף) ובנוסף ... עודדתי/לחצתי שתעשה פסיכומטרי והשנה התחילה ללמוד לתואר ראשון. אני באמת מאמינה שללא תעודת תואר - קשה מאוד להתקבל לעבוד בשוק העבודה בארץ.

בבית של הורי תמיד היתה אוירה תומכת

לימודים. גם בתקופות שבהן לא היה עודף תמיד עודדו אותנו לרכוש ספרים. הדברים אף פעם לא נאמרו בפרוש אבל היה ברור שאחרי התיכון הולכים לצבא ואחר כך ללימודים גבוהים, ואכן גם אחי וגם אני אקדמאים. בבית שלי הילדים ידעו, תמיד, שלימודים הם ערך חשוב, ואכן היו תמיד תלמידים מצטיינים. אפילו צעיר הבנים, הסובל מבעיות קשות של קשב וריכוז סיים תיכון עם תעודה טובה.אף פעם לא לחצנו עליהם להצטיין, הם עשו זאת מתוך דחף פנימי, אבל אני משוכנעת שהאוירה בבית תרמה לכך. שני הגדולים הם בוגרי אוניברסיטה, וכך גם בני זוגם. הצעיר למד באוניברסיטה הפתוחה אבל השקיע את כל מרצו בפתיחת עסק והוא עושה בו חייל. תמיד ראיתי בלימודים ערך חשוב, לא רק כמנוף כלכלי אלא גם כמכשיר להרחבת ידע, הרחבת אופקים ואמצעי לעצמאות. אגב, אם תסתכלו על הסקר האחרון שלשביעות הרצון, אנשים משכילים מרוצים יותר מן הלא משכילים.

הלימודים מאוד חשובים להורי

ורק פעם אחת בחיי הברזתי מבית הספר בכיתה י"ב כדי ליפגוש שחקן שהתאהבתי בו.(חוץ מתמונה שלו לא יצא מזה כלום) לימודים גבוהים- בחרתי את הכיוון בעצמי.

לא לחצו

ולא התענינו ובעצם לא העריכו הישג כלשהוא מצידי. אפשר להגיד שאני גידלתי את עצמי.

alona 9

New member
לחצו

את השאיפות שלהם את החלומות שלהם ממשנו מאוחר יותר בעצם,אחרי שנים רבות בדם יזע ודמעות אפשרנו להם סוף סוף....להתגאות

למעלה