לימודים מומלצים

רותי 2905

New member
לימודים מומלצים

אני לומדת נטורופתיה
למדתי השנה - שנה א' - תזונה + צמחים
שנה הבאה אני אצטרך להתחיל ללמוד מקצוע מגע כלשהוא
הייתי מעונינת לשמוע ממטפל שעוסק במקצוע איזה מקצוע הכי יועיל לי תכל'ס בקליניקה בטיפול באנשים:
עיסוי, סו גו'ק, רפלקסולוגיה, שיאצו
אני צריכה לבחור מקצוע אחד מתוך הארבעה
יועצת הלימודים של המכללה המליצה להתמקד בעיסוי או רפלקסולוגיה
אשמח לשמוע מנסיונכם
תודה!
ושבוע טוב

0 אור 0

New member
עיסוי זה הכי מבוקש

מצד שני לאו דוקא באופן שבו את רוצה לתפוס את עצמך כמטפלת - הסיבה שהעיסוי מאד מבוקש הוא בגלל שהוא נתפס כפינוק רגעי וחד פעמי, ולא כטיפול רציני.
מבחינת רפלקוסלוגיה או שיאצו - כמטפלת ברפלקסולוגיה אני דוקא רואה שיש המון ביקוש לשיאצו, אבל אולי מטפלי שיאצו חשים ההיפך.
בכל מקרה, אלו שיטות שונות מאד זו מזו מבחינת התפיסה, מבחינה פיזית, מבחינת הפילוסופיה מאחוריהן.
ממליצה מאד מאד שתקראי קצת על העקרונות של השיאצו ושל הרפלקסולוגיה, שתגשי לקבל טיפולים ממטפלים מקצועיים בכל אחד מהתחומים, תדברי אתם ותחליטי על סמך מה שמדבר אליך.

ממליצה לך להתנסות כמטופלת בשיטות השונות

ולראות מה הכי מושך אותך, מדבר אלייך, למה את הכי מתחברת.

כשיטות לכולן יש פוטנציאל טיפולי משמעותי. איכות הטיפול תלויה בך, כמה את תעמיקי ותשקיעי באיכויות השונות הקשורות לתחום שתבחרי.
כדאי גם להתעניין ברמת צוות ההוראה במגמות השונות בבית הספר שלך - אם יש הבדל משמעותי יכול להיות שכדאי שזה ישפיע על הבחירה שלך.

שאלה נוספת שאת יכולה לשאול את עצמך הוא מי הוא קהל היעד אליו את רוצה לפנות - ולפי זה לחשוב מה יותר יתאים לאותו קהל יעד:
אני נוטה לחשוב (ויכול להיות שאני טועה, זה לא תחום ההתמחות שלי) שעיסוי למשל מתאים יותר אם את נמשכת לטפל באנשים עם בעיות אורטופדיות, אך קצת פחות מועיל מאשר השיטות האחרות לבעיות אחרות. אני מסייגת את דברי מאוד בזה שכל טיפול הוא קודם כל האיכויות שהמטפל (במקרה זה את) מביא איתו לטיפול - לפעמים הרבה יותר מהשיטה.

החלק הראשון בעיני הוא החשוב ביותר - את צריכה להיות מחוברת למה שאת עושה ברמה הגבוהה ביותר שאפשרית עבורך.
זה מה שיוביל לטיפול טוב ואיכותי. זה מה שיוביל לתחושת סיפוק. זה מה שיוביל לזה שתהיה לך תשוקה למה שאת עושה. וכל אלו יובילו לזה שמטופלים ירצו להגיע לקבל ממך טיפול.

שבוע טוב, ובהצלחה.

ינוקא1

New member
הביאו תשובות מצויינות

רציתי להוסיף שאני חושב שמאוד חשוב מי המורה.
כמו כן כדאי להתנסות בטיפול מהסוג שאת חושבת ללמוד.

רותי 2905

New member
ושאלה נוספת עם אפשר

טיפולים מיועדים לאדם חולה / סובל ממשהוא
אם אני, כאדם בריא, אגיע למטפל באחד ממקצועות המגע, מה אני אמורה להרגיש אח"כ? איך אני אדע אם הטיפול עזר או לא ולמה הוא עזר?

0 אור 0

New member
להיפך

טיפולי רפואה משלימה אמורים למנוע הפיכה שלך לאדם חולה וסובל,
הנכון הוא להגיע דוקא כשאת בריאה, ואז להרגיש יותר טוב - יותר מאוזנת , בלי כל מיני כאבים "רגילים", בלי מגבלות תנועה, יותר רגועה, יותר אנרגטית ...
ההמלצה שלי הוא לרשום לעצמך סוג של "יומן" , איך הרגשת השבוע, מתי היית חולה.
ואז למרבה הפלא מגלים שהטיפול עזר, רק שזה קרה כל כך בהדרגה שבלי הרישום של איך הרגשת קודם את לא שמה לב, שפתאום במקום כאב ראש פעם בשבוע , הוא ירד לפעם בשנה,
שפתאום במקום להיות חולה פעם בשנה, כבר עברו שלוש שנים ולא חלית,
שפתאום יש לך מרץ להתחיל דברים חדשים ..

תשובה נוספת

מטפל טוב מטפל לא רק בסימפטום (למשל מחלה) אלה גם בתנאים שמובילים להתפתחותו = בגורמים.
גם אם את בריאה למדי, סביר להניח שאת בכל זאת לא נמצאת באיזון מושלם.
במידה ואת אכן באיזון מושלם כזה (ואני לא מכירה אף אחד שעונה להגדרה הזו) - אז אכן השאיפה היא שלא לעשות דבר - כי אפשר רק לקלקל.
ואם את כיתר האדם אז מטפל טוב, כל אחד בכלים שלו, צריך לדעת לזהות את ה"נקודות תורפה" שלך וידע להתייחס אליהן בדרך שתטיב איתך.
כשיש אפקט לטיפול זה משהו שמרגישים, זה פשוט מרגיש 'נכון', לפעמים נדמה שהמטפל שם לב לדברים שעד שהוא לא נגע בהם בכלל לא ידעת שהם שם. הביטוי שונה בין מטפלים שונים וגישות שונות אבל אם יש אפקט אז מרגישים. גם תוך כדי טיפול וגם אחרי.
מעבר לזה, אם מטפל בחר להתייחס למשהו ספציפי שהוא זיהה בזמן הטיפול - את יכולה גם לשאול לגבי זה: למה הוא מתייחס?, איך זה אמור לעזור לך?
(יש גם הרבה דברים שהם אינטואיטיביים - במקרה כזה לא בהכרח שהמטפל ידע לענות, אבל זה בדרך כלל הטיפול הכי מדוייק - ואז גם תרגישי את זה באפקט של הטיפול)

ינוקא1

New member
תרגישי ,שחרור , הקלה.

תרגישי איך כל המתח משתחרר מהתאים שלך , לכן לפעמים גם מרגישים עיפות הנובעת מהרפיה עמוקה.

למעלה