לימודים ורעש

Iron and Wine

New member
לימודים ורעש

שנינו סטודנטים.
בחרנו לשכור דירה ולא לגור במעונות, במיוחד בשביל שיהיה לנו שקט בלימודים בבית.
אנחנו גרים ביחידת דיור, בשכונה ממש שקטה ונעימה. וחילונית.
אבל יש בעיה אחת... די גדולה.. שלא שמנו לב אליה לפני שחתמנו חוזה ועברנו...
השכנים.
מולנו גרה משפחה דתיה, עם 10 ילדים מתחת לגיל 6.
כמה רעש הם מייצרים! ה' יישמור.. כל היום בכי וצווחות! אנחנו ממש משתגעים.
בנוסף לרעש ה"קבוע", בגלל שהם שומרים שבת, אז גם בסופשים לא מרגיעים את הילדים מול הטלוויזיה, אלא פשוט נותנים להם לבכות בגינה. (סופשים - הזמן העיקרי שלנו ללמוד).
והחלק הכי מעצבן - כשהמשפחה המורחבת שלהם עם העוד 300 ילדים באים לבקר, ואז כולם צורחים ביחד.

ביקשנו שישמרו על השקט, אבל הם לא מיישמים את זה. (גם אני לא יכולה להשתלט על כל כך הרבה ילדים...).
אנחנו נוסעים לסיפריה במיוחד כדי ללמוד, כי לא נעים לנו להיות בדירה.
אבל שוב, הבעיה היא בעיקר בסופשים, וואו אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות.

הבעיה מוכרת לי מקרוב

ואצלי אלה דווקא לא שכנים דתיים שמייצרים את הרעש, אלא שכנים חילונים עם 2 ילדים סך הכל.
וגם קצת יש אשם תורם לסטודנטיות מחו"ל שגרות בדירה ליד.
מה שבא להגיד שאף פעם אי אפשר לדעת על מי נופלים. דווקא השכנים הדתיים עם המיליון ילדים אצלי בבניין, שקטים ונחמדים.
עכשיו תתארו לעצמכם שהייתם קונים את הדירה שבה אתם גרים? כששוכרים אפשר לעבור, אבל אם קונים דירה כזאת זה אומר להיות תקוע הרבה זמן.

שכנים הם פוטנציאל לרעש ובעיות באופן כללי, זה בעיקר עניין של מזל ומי האנשים, ופחות השתייכות למגזר מסוים. בתור מי שגרה על גבול בני ברק, יש לי רק דברים טובים להגיד על השכנים החרדים, ופחות על דירת החיילים שהייתה לי בבניין, שכללה הרבה חינגות רועשות ללא שום התחשבות בכך שיש שכנים שרוצים לישון בלילה.

אני תמיד אומרת גם שמגורים באזור שקט הם פוטנציאל לרעש, למה הכוונה? כשגרתי בשכונה עורפית שקטה של קומפלקסים נמוכי קומה, השכנים הורגשו מאוד מאוד, בגלל שלא היה רעש מהרחוב שיאזן את זה, שמעו יותר את האנשים, וזה הרבה פחות סימפטי האמת.

למעלה