לימודים ועבודה

סופרמן77

New member
לימודים ועבודה

שלום לכולם אני בן 32 נשוי ואב לילדה חמודה בת שנתיים. אני עובד משרה מלאה במפעל במשמרות ולפני שנה וחצי התחלתי ללמוד ללא עזרה מהעבודה הנדסה ואני רואה בכך את עתידי. לפני כחצי שנה התחלף לי המנהל שלא מאשר לי להחליף ימים בעבודה כדי שאוכל לצאת ללימודים ומאז אני נכשל בקורסים ומתקשה ללמוד לפני המבחנים גם מאותה הסיבה בעבודה אני לא מרוצה מהתפקיד,אין אפשרויות פיתוח וגם מהמנהל (כבר הזכרתי) כבר דיברתי איתו על הבעיה והוא לא רוצה לעזור וגם לא רואה תקווה בעתיד.לעומת זאת השכר טוב. אני במצב רוח רע מאז שהתחיל הסיפור הזה ולא רואה פתרון למצב רק במציאת עבודה אחרת. מה עליי לעשות?

bridges

New member
להתחיל בעתיד...

שלום רב לך ותודה שבחרת להתייעץ בפורום שלנו, באימון אישי אנחנו לא אומרים לך מה לעשות אלא, בעזרת שאלות, עוזרים לך למצוא את הפתרון בעצמך. דבר ראשון אני רוצה להוכיר אותך על זה שבחרת לך עתיד מקצועי ושאתה פועל לכיוונו (זה לא מובן מאליו כלל וכלל). עדיין, אני מזמין אותך להסתכל עוד קצת על העתיד לפני שנכנסים לשאלות של ההווה: אתה אומר שאתה רואה בהנדסה את עתידך. איך אתה רואה את עתידך כמהנדס? היכן תעבוד? איך תראה צורת העבודה שלך? מי אתה תהיה כמהנדס? מה יהיו הערכים שלך כמהנדס? אני נותן לך כאן שאלות לדוגמא. בד"כ עבודה על העתיד דורשת מספר פגישות (אפילו 4 ו5 פגישות). עבודה טובה על העתיד בד"כ פותרת לפחות מחצית מהשאלות לגבי ההווה. ההסתכלות על העתיד נותנת לנו זווית ראייה הרבה יותר רחבה לגבי מה שקורה בהווה. כשהעתיד שאליו אתה רוצה להגיע ברור לך, אתה יכול לשאול את עצמך את השאלות הבאות: אילו אפשרויות יש לי? מה היתרון ומה החסרון בכל אחת מהן? אילו אפשרויות מקדמות אותי לעתיד שאני רוצה? וכו' אני ממליץ לך להכין טבלה עם האפשרויות השונות ועם תשובה לשאלות שרשמתי למעלה לגבי כל אפשרות. אתה תראה שיש הרבה יותר אפשרויות מאשר להשאר או לעזור. נשמח לקרוא את מה שכתבת ולתת לך שאלות נוספות שיאפשרו לך למצוא את הפתרון האופטימלי עבורך. בהצלחה, רונן

יודה ב

New member
לימודים ועבודה

כמו שכתב עמיתי אנחנו כמאמנים לא מייעצים. יחד עם זאת אנסה לעזור: קודם כל הגדר את המטרה הרצוייה שלך בעוד מספר שנים. ערוך טבלה עם כל האפשרויות העומדות לרשותך כרגע. החל מהאפשרות הקיצונית של לעזוב את הלימודים עד לאפשרות הקיצונית השניה, לעזוב את העבודה ולהתמקד בלימודים, דרך כל קומבינציה אחרת שאפשרית ברגע זה . מחק את האפשרויות שאינן באות בחשבון מבחינתך ולכל היתר ערוך מאזן של רווחים אפשריים והפסדים. שקלל את התוצאות ובחר במה שיתן לך את מירב הרווחים. ערוך תוכנית עבודה מפורטת עם פעולות שיגשימו לך את המטרה הרצוייה בעוד מספר שנים שתקבע לעצמך.

aduda5

New member
שלום לסופרמן

לא יכולתי שלא להתייחס לעובדה שקראת לעצמך סופרמן, אני ישר הרגשתי שעומד מולי אדם שאוהב ומאמין בעצמו וביכולותיו- לא יודעת אם לזה התכוונת אבל שאפו בכל מקרה. לעניינינו, מצטרפת לחבריי לפורום בעניין ההסתכלות קדימה ומשם ללכת אחורה ולראות מה ניתן לעשות היום בהווה על מנת לקדם את מטרותיך העתידיות. אבל חשוב לי להתייחס למה שקורה מול הבוס. לי יש תחושה שאין בהירות לגבי התהליך שאתה עובר כרגע. כמה שאלות מנחות בעניין זה: 1. האם אתה מסביר לו את חשיבות הלימודים עבורך? 2. האם אתה מתייחס לערך שאתה יכול להביא לעבודה במסגרת מה שאתה לומד ומשתף אותו בכך? 3. יכול להיות שניתן לסכם מול הבוס מה דורש התפקיד ברמת תוכנו והצפיות ממך כעובד ולסכם כי תעמוד בדרישות במסגרת אחרת של שעות. בנוסף, אמרת שהכסף טוב, ממליצה שתגדיר לעצמך כמה עליך להשתכר על מנת לפרנס את משפחתך ויכול מאוד להיות שישנם תפקידים אחרים במקומות עבודה שונים שיענו על צרכיך הן מבחינת השכר והן מבחינת שעות העבודה אשמח אם תשיב על השאלות ואוכל להמשיך לראות כיצד ניתן לסייע לך. עדי אזולאי האחות הגדולה- מאמנת אישית " כל התשובות כבר אצלך רק צריך מי שישאל את השאלות הנכונות".

סופרמן77

New member
שאלות מנחות

שלום אכן הסברתי למנהל את חשיבות הלימודים עבורי וגם את התמורה שאוכל לתת לארגון בו אני עובד. המפעל הוא מפעל גדול וקיימים עוד עשרות עובדים בתפקיד שלי (רובם המכריע של הלומדים מקבל מימון ושעות חופש והם וותיקים ממני ) אני מרגיש שיש צורך בי בעבודה רק לשם העבודה עצמה ושאין שום עניין להשקיע בי (אין תוכניות פיתוח לעובד,קורסים וכו) אוסיף שהעבודה ממש משעממת אותי וגם לא קיבלתי העלאה בשכר (3.5 שנות עבודה) למרות שצברתי יותר הסמכות . זהו בערך,אני מרגיש תקוע שם תודה

aduda5

New member
סופרמן, שוב שלום

אוקיי. אני שומעת מדבריך כי אתה כבר לא מעוניין להישאר בעבודה זו כלומר אין לה ערך אמיתי עבורך (כזה שעונה על צרכיך)- נראה אילו "מיצית" ואז נשאלת השאלה מה עוצר אותך מלהמשיך הלאה, איזה פחד עולה כאשר אתה חושב על האופציה הזו? ומצד שני, אם היית יודע כי יש אפשרויות קידום והתפתחות והיית מרגיש משמעותי עבור המפעל היית רוצה להישאר? עדי אזולאי האחות הגדולה "כל התשובות כבר אצלך, עכשיו רק צריך את מי שישאל את השאלות הנכונות ..."

סופרמן77

New member
שוב שלום

אני מרגיש שמיציתי את העבודה מהרבה סיבות,אחת מהם היא שאני לא מרגיש חשוב למקום העבודה וזה מתבטא בכך שאין אפשרויות קידום וגם שלא נותנים לי להשקיע בעתידי(יש לי עוד 35 שנה עד לפנסיה...) אני מניח שאם המצב היה הפוך הייתי חושב פעמיים אם לעזוב. מה שעוצר אותי זה חוסר הוודאות מצד המנהל שמשנה את דעתו כל הזמן וכך אני תלוי באויר ונשא׳רת בי תקווה מסוימת ,פשוט יותר אם המנהל היה אומר לי״אתה לא מתאים למקום העבודה״ מצד שני המשכורת גורמת לי להשאר בגלל שהמצב הכלכלי שלי לא טוב וקשה לי להאמין שאמצע משכורת גבוהה יותר.

aduda5

New member
שוב שלום שלום

אני שומעת מדברייך הרבה פחד מלעשות את הצעד, וזה באמת טבעי כי פחד לעיתים משתק.אבל יקירי, זה "רק" פחד כל מה שנותר זה לקבל אותו ולהבין שזה חלק מהתהליך, לומר :"נעים מאוד פחד, תודה שבאת על מנת להגן עליי אבל ביחד איתך אני אעשה את הצעדים הראשונים שלי לעבר מה שעושה לי טוב". בנוסף, נראה כאילו אינך לוקח אחריות ומחכה שהמנהל יעשה עבורך את ההחלטה. מדברייך עולה כי כבר החלטת שלא טוב לך אבל החשש הוא כלכלי והאם תהיה משרה שעונה על ציפיות שכרך. תוכל לעשות טבלה ובה מחירים שאתה משלם בזה שאתה נשאר במקום העבודה הנוכחי אל מול הרווחים שיוצאים לך מזה ואז תראה את המציאות כפי שהיא שחור על גבי לבן . האם ניסית לבדוק מה מצב המשק? יכול מאוד להיות שתופתע ויש אחלה משרות עבורך שם בחוץ. כפי שכבר כתבתי בתכתובות הקודמות ממליצה שתגדיר לעצמך כמה עליך להרוויח על מנת לפרנס את בני ביתך ובהתאם לחפש משרות. כמו כן ממליצה שתגדיר מה היית רוצה שיהיה במקום העבודה החדש: אפשרויות קידום, משכורת, תפקיד שבו תרגיש ממומש ובעל ערך, יחסים נעימים מול הבוס, הבנה שאתה לומד ועוד. זה הכוח של האימון: ליצור בהירות של המציאות ומתוך התובנות שעולות לעשות פעולה על מנת לשנות. אני מאמינה שכל צעד שתעשה שבו אתה מאמין ושלם איתו יכניס תחושה של אופטימיות וכוח להמשיך. תפעל- מה כבר יכול להיות?- שתהיה שבע רצון? מקווה שעזרתי עדי אזולאי האחות הגדולה- אימון אישי "כל התשובות כבר אצלך רק צריך את מי שישאל את השאלות הנכונות".

למעלה