לימודים ועבודה

johnny maxwell

New member
לימודים ועבודה

הי, אני אמור להתחיל לימודי PHD בארצות הברית בספטמבר הקרוב. חברה ישראלית מעוניינת שאני אעבוד אצלה במשרה חלקית כיועץ בתפקיד שרובו אלגוריתמיקה ומערב מידה קטנה של תכנות. אמרתי להם שאני נאלץ לסרב כי אני עובר לארצות הברית. לאחר זמן מה הם הודיעו שהם חשבו על זה ובכל זאת מעוניינים שאעבוד אצלם. הם אמרו שהם בכל מקרה התכוונו להציע שאעבוד מהבית, ולא ממש אכפת להם אם אעבוד בבית בישראל או בארצות הברית. אני צריך לחשוב אם אני בכלל מעוניין בזה, ואני כנראה אסרב להצעה כך או אחרת. בנתיים, רציתי לשאול אם מישהו יודע אם לשלטונות ארצות הברית יהיה מה להגיד בנושא. תנאי הויזה מגבילים אותי למקסימום 20 שעות עבודה ובתוך הקמפוס בלבד. אני אעבוד פחות מ 20 שעות, וטכנית, העבודה לא תתבצע מחוץ לקמפוס... זו אולי נשמע כמו התחכמות, אבל מצד שני אני די בטוח שהכוונה ב"מחוץ לקמפוס", היא בעיקר למנוע ממני לתפוס עבודה של אזרחים אמריקאים, מה שכמובן לא קורה במקרה הזה. לגבי מיסים, המעסיק ישלם עבורי למס הכנסה בארץ, אבל אני תוהה אם ה IRS או משרד ההגירה יחזיקו בהשקפה שונה בנושא. תודה

2F2F1

New member
עקרונית, אין לך בעיה

אם אתה רוצה להיות בטוח ב 100% צריך כמובן להתייעץ עם אנשי מקצוע (עו"ד, רו"ח ואולי איזה TLA נוסף
) מבחינת מס בארה"ב, אין לך בעיה בכלל, כי אינך תושב (אני מניח שאתה לא אזרח, אלא על ויזת סטודנט) ואינך צריך אפילו להצהיר על הכנסות בחו"ל. מבחינת אישור עבודה, הענין טיפה פחות מוגדר היטב, אך לפי כמה פרשנים שדיברתי איתם, אין בעיה, כל עוד החברה ישראלית והתשלום בארץ, ללא כל קשר לארה"ב. זה טיפה מסתבך אם יש עוד היבטים (נסיעות עבודה וכיו"ב) אבל בגדול, לא שמעתי אף אחד שטוען שזו הפרה של תנאי הויזה. לצורך הענין, אתה יכול לעבוד כך גם יותר מ 20 שעות ואין קשר לאישור עבודה בקמפוס או ל SSN או משהו כזה. מה שכדאי לבדוק בכל זאת, בהנחה שאתה על מילגה, זה שאתה לא מפר את תנאי המלגה שבדרך כלל לא אוהבים לשלם מלגת לימודים למשהו שבינתיים גם עובד, ולהם זה לא משנה באיזו מדינה. שורה תחתונה - שיחקת אותה ולך על זה. אם הם גם ישלמו משכורת אמריקאית, זה מושלם

johnny maxwell

New member
לצערי אני לא מקבל מלגה

אחרת, כל הדיון היה הופך אקדמי... אני אכן לא אזרח אמריקני. אני לא בטוח ששיחקתי אותה כל כך, מכיוון שהמשכורת כנראה לא תיהיה יותר מידי מדהימה, ואני חושש שזה יגזול לי יותר מידי זמן מהלימודים. גם התחושה שלי שזה אמור להיות בסדר מבחינה חוקית, ואני כנראה באמת לא חייב לדווח על זה. אם אני אחליט שאני אכן מעוניין (והם יצטרכו להיות מאד משכנעים כספית) אז אני אנסה באמת להתייעץ עם אנשי מקצוע. אגב, סליחה על הבורות אבל מה זה TLA? תודה :)

tulkin

New member
עלולה להיות בעיה...

זה נכון שאם אתה עובד ומקבל כסף בארץ - סביר להניח שזה לא מפר את תנאי הויזה (אבל כאמור הייתי בודק את זה לעומק) אבל לחברה בישראל עלולה להיות בעיה עם הסידור הזה - למיטב ידיעתי (ומנסיון שלי) אסור לחברה ישראלית להעסיק ולשלם משכורת בארץ לעובד שנמצא בחו"ל למשך יותר מחצי שנה ברציפות (או חצי שנה בשנת מס... אני לא זוכר בדיוק). או שהעובד מועסק על ידי חברה מקומית (הסניף האמריקאי של החברה שלך אם יש לה) - אבל אז אתה כן מפר את תנאי הויזה (!!!), או שאתה הופך בעצמך לעוסק מורשה (או חברה) ואז אתה לא מועסק של החברה שלך אלא נותן לה שירותי יעוץ...(אבל עם זה עלולות להיות לך בעיות אחרות...)

2F2F1

New member
זה מעניין מאוד

אני לא הייתי מודע למגבלת זמן. יש לך אולי איזה לינק לתקנה / החוק המדויק? חבר שלי כאן נמצא כבר כמעט שנה וממשיך "לתת שעות" מדי פעם לחברה (לשעבר?) בארץ. עד כמה שידוע לי, הוא לא עוסק מורשה אלא ממשיך להיות שכיר, אבל אני לא מכיר את הפרטים. דרך אגב, אם אתה צודק, איך בדיוק עוזר לו להפוך לחברה? הוא יצטרך להגדיר את עצמו כעובד החברה, שתהיי מן הסתם ישראלית, ואז חזרנו לאותו מצב, לא?

tulkin

New member
אני אחפש את הלינק...

אני מודע לבעיה הזו מנסיון אישי - פעמיים עברתי לחו"ל תוך נסיון להמשיך באותה עבודה שעשיתי בארץ... אגב - אם הוא פותח חברה - הוא לא צריך להיות מועסק על ידה, הוא יכול להיות הבעלים שלה... ויכול להיות שאם הוא עוסק מורשה (עצמאי, אבל לא חברה), אז אולי בכלל אין בעיה... אני לא מכיר את התקנות לעומקן. אבל נתת לי אתגר ואני אחפש קישורים מתאימים.

tulkin

New member
דיווח ראשוני - כנראה שטעיתי

בינתיים לא מצאתי את הכלל כפי שניסחתי אותו (זה עוד לא אומר שהוא לא קיים... כאמור זה מה שאמרו לי בעבר). לעומת זאת מצאתי התייחסות להבדלים במיסוי על המעסיק הישראלי שמעסיק עובדים בחו"ל בין המקרה שהעובד נמצא פחות מחצי שנה ולבין יותר. מזה אני מסיק ש: א- כנראה שאפשר יותר ב- זה אולי מסביר מדוע אמרו לי שאי אפשר.... התכוונו אולי שאפשר אבל מאד לא כדאי להם. אני אמשיך לחפש - הנושא הזה אולי יהיה גם רלוונטי לי בהמשך...

2F2F1

New member
תודה! אשמח לדעת מה העלת בחכתך...

ועוד שאלה פצפונת בקשר להקמת חברה, אם לא הוא מועסק שם, מי יעבוד בחברה? או במילים אחרות, כיצד החברה תרוויח? האם שלטונות המס יקבלו מצב שבו חברה א' מעבירה כסף לחברה ב' ללא תמורה ברורה? משהו לא מסתדר לי.

למעלה