לימודים ומשפחה

shiras6

New member
לימודים ומשפחה

שלום לכולן שוב! סליחה על ההטרדה אבל אני עומדת בפני החלטה די מכרעת. אני עולה לשנה ב' בעו"ס ורוצה לעזוב (לא רע לי אבל אני רוצה להגשים את חלום הרב"ע. מכיוון שברצוני להתחתן בזמן הקרוב ה"ה, והקמת משפחה מבחינתי היא מעל הכול, רציתי לדעת האם הלימודים הם מאוד קשים? עד כמה הם תופסים את שעות הפנאי? והאם יש מישהי שגם למדה וגם הקימה משפחה במקביל ויכולה לשתף אותי? רוב תודות!

לימודים ומשפחה

קשה מאוד אך לא בלתי אפשרי....אם זה החלום שלך גשי להגשימו....דעי לך שהלימודים דורשים הרבה אך יש כאלו שהקימו משפחה ואף עבדו במקביל ללימודים....בהצלחה - אני עברתי בדיוק את אותו המסלול מעו"ס....

shiras6

New member
תודה רבה!

את מרגישה שבאמת המקצוע יותר מתאים לך מעו"ס? במה? סליחה על היטטנות ,את לא חייבת לענות לי. סתם מסקרנות ולחץ לקראת ההחלטה.

wingdhors

New member
שירה היקרה...

אני נמצאת היכן שאת תעמדי אולי עוד מעט... נשואה טרייה,מתכננת משפחה גדולה בע"ה!!! גם אני בהתלבטות ,אני חושבת ששווה תמיד לנסות ,הרי זהו המשך חיינו!! אם לא ננסה אז לא נדע יקירתי... ודרך אגב ממה ששמעתי מבנות הן הצליחו במשימה ה"קשה", הקמת משפחה +בית+לימודים-זוהי נוסחא קשה אך כנראה שהיא תומכת בכובה סיפוק והצלחה!! אשמח לשוחח איתך...

הכל אפשרי

הכל יכול להיות וזה תלוי בך ו(מנסיון שלי) צריך ללמוד את האיזון הנכון ולהתפשר כדי להסתדר עם הכל. וגם-- לא פחות חשוב- ללמוד לקבל עזרה מרשתות תמיכנ אפשריות. בהצלחה!

כשאני למדתי, למדה איתי

אמא ל-3 בנות, בת 36. המשפחה שלה גרה במרחק שעתיים נסיעה באוטובוס מהאוניברסיטה (ביום טוב!) ובתקופה ההיא הכניסו 8 סמסטרים בשלוש שנים בדיוק. לא יודעת איך זה היום, אז הייתה לנו מערכת של 40-45 שעות בשבוע, והאימון הקליני היה בחופשות, משולב עם הבחינות. חברתי עמדה בכל זה בכבוד רב ונהנתה מהלימודים. אמנם זה מצב בהחלט שונה, אבל אולי יעזור לך לדעת שגם מצב כזה אפשרי. אני חושבת שחבל לוותר על חלומות, ובמקרה הכי גרוע תוכלי לעשות הפסקה (זמנית או קבועה...) בלימודים . בהצלחה! ענת.

כרמית פ

New member
הקמת משפחה בזמן הלימודים

איני יודעת היכן את לומדת, אך באוניברסיטה העברית, בה למדתי, כ10 בנות התחילו את התואר לא נשואות, וסיימו אותו עם ילד/ה ואפילו שניים/ אחד נוסף בדרך... יש בודדות שלא סיימו את העבודות בזמן, ונזקקו לשנה נוספת להשלמות, אך בסופו של דבר כולן סיימו. כשחושבים על המשפחה, יש שיקולים לטווח המידי, ויש שיקולים לטווח הקצת יותר רחוק. סיכוי טוב שילדיך (בע"ה) יזכו לאמא רגועה ונינוחה יותר, כשתחזרי מעבודה שתספק אותך. אם זה באמת חשוב לך, ההשקעה כדאית מאוד (מניסיון, אחת מה-10).

shiras6

New member
רוב תודות לכם!

אנשים יקרים! תודה על ההתייחסות, אני מקווה שאני אגיע להחלטה שלמה ב"ה בקשר למקצוע העתידי שלי. החלום שלי הוא באמת להיות משמעותית ולעזור באמת. תודה לכם ובהצלחה.

ימימה5

New member
הייתי שם!

התחלתי את הלימודים היום לפני 18 שנים (אח, הנוסטלגיה...). בסוף שנה א' נישאתי. ילדתי בת בתחילת שנה ג' ובן מיד עם סיום לימודי. בעלי למד הנדסת אלקטרוניקה במקביל. לא נעזרנו בהורינו מבחינה כלכלית, אבל נעזרנו רבות בעצות,תמיכה,בייביסיטר וכ"ו. היה קשה, אבל שווה, מהנה, מספק. תחושות הצלחה ומיצוי שאין כמותן. המון הצלחה בכל!

shiras6

New member
ימימה5 יקרה.

תודה רבה על ההתייחסות!!מעודד וטוב לדעת. כרגע אני ממשיכה בעו"ס. ב"ה אחרי הסיום אני רוצה להמשיך לרב"ע אי"ה. הצלחה בכול!

למעלה