לימודים גבוהים

q2q29

New member
לימודים גבוהים

מישהו מכיר היכן אוכל למצוא חומר על לימודים לתואר שני, באנגלית ולא בפולנית, עדיף כאלה שאפשר ללמוד מהארץ בהתכתבות למי שיש לו אזרחות כפולה ישראלית ופולנית? אני גם מתעניין לגבי התנאים הסוציאליים שמקבלים אזרחי פולין, היכן אוכל לקרוא על זה באנגלית? תודה מראש

Old Cat

New member
לגבי התנאים

מה שמקובל אצלנו בשם ביטוח לאומי שם נקרא ZUS. אז שאלתי בפעם האחרונה שהייתי בפולין, אם יש להם ביטוח סוציאי אוטומטי כמו שמקובל בארץ, לכל אזרח. אז יש להם, אבל לא אוטומטי, אלא יש חובת תשלום 7 שנים מההכנסות כדי להיות זכאי. מי שעבד שם לפני 1990 זכאי אוטומטי, גם אם לא שילם, כי היה משטר סוציאליסטי שביטח את כולם אוטומטית. מאז השתנו דברים, וצריך לשלם כדי לרכוש זכויות. התמורה המתקבלת גם היא כמו בארץ, קרוב לקו העוני. רציתי לראות אם אפשר לחסוך בביטוח הרפואי שאני עושה בארץ, במחיר שחיטה, אז התענינתי גם בזה. גם ביטוח רפואי מנוהל שם בצורה דומה. יש מעין "קופת חולים" שכוללת את כל המרפאות המקומיות שהיו נהוגות מאז ומתמיד, אבל להבדיל צריך לשלם כל חודש 137 זלוטי כדי להיות זכאי לביטוח בריאות "סל בסיסי". עכשיו, גם אם תרצה לשלם היום ל ZUS ולביטוח בריאות, כדי להיות זכאי, אז תתקל בעוד בעיה. מס הכנסה יבוא ויבקש את חלקו כי אם אתה משלם ל ZUS זה חלק מההכנסה ואז יש הכנסה ואז מס הכנסה רוצה את חלקו. לגבי לימודים, תלוי מה אתה רוצה ללמוד. הדרך הטובה ביותר היא לפנות לאוניברסיטאות המובילות בקרקוב ובוורשה. אפשרות נוספת היא לפנות למכון התרבות הפולני בתל אביב (ליד רידינג) ולבקש מידע בנושא. נספחת התרבות תמסור מידע על אוניברסיטאות בתחום הרלוונטי, אם תספר מה אתה רוצה ללמוד. לגבי תשלום לאוניברסיטה, אז תצטרך לשלם בהתאם למה שמקובל, כי בתכניות הנערכות באנגלית לרוב - לא תמיד אבל לרוב - המחיר מחושב לפי קהל היעד שהוא תלמידים מארה"ב וכד'. היתרון לבעלי אזרחות פולנית: תוכל לעשות לעצמך ביטוח בריאות מקומי כסטודנט ללא הכנסה, ולא תהיה בעיה ברשיון עבודה אם תרצה לעבוד קצת. כמובן שגם ויזה לא תצטרך לחדש כל שנה. מה שכן, תצטרך למצוא כתובת מגורים קבועה מקומית ולהרשם בה כשוהה קבוע. לא יודע היכן תוכל לקרוא על זה באנגלית. אני יכול רק לספר מה שלמדתי כאשר התענינתי בתנאי לימודים לבת שלי שרצתה ללמוד שנה אחת אומנות באוניברסיטה בוורשה במסגרת חילופי סטודנטים או כל מסגרת אחרת, באנגלית.

למעלה